Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ринг свободен

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Аз друго да попитам . Какво правим с тези 10 000 + човека на които в момента Лукоил плаща заплати и са на трудов договор във фирмата ? Чисто технологично рафинерията може да спре ако на работа не отидат двайсетина човека инженерен състав и те вероятно са руснаци . Отделно всички договори за доставка на нефт и оборотния капитал са на Лукоил ? Злите езици казват че за рафинерия като нашата трябват оборотни средства от порядъка на 200 - 300 милиона долара защото доставките на петрол се плащат 3 - 6 месеца напред . Особения управител и екипа му има ли готов нов инженерен екип който могат безопасно да подкарат съоръженията на рафинерията ? Аз като инженер постоянно се сблъсквам с проблема че вече няма кой да подкара много по прости в инженерно отношение машини . По тази причина не ми се мисли какво ще стане ако Лукоил си изтегли специалистите .
    Последно редактирано от sek.1; 14-11-25, 08:58.
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
      ...По тази причина не ми се мисли какво ще стане ако Лукоил си изтегли специалистите .
      Много точно уцели и дефинира какъв е проблема.
      Да, така е! Ако ние, в тоя форум, в тая тема, не измислим решение на проблема, те са обречени!
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Човек това лято се сблъсках точно с това . Човека който много години сечеше на нашата преса Сакми му се случи голяма семейна трагедия и спря да работи . Оказа се че само аз съм човека който може да работи на машината и пред риска да издъним стари клиенти въпреки че не ми е работа аз изкарах сезона и отсякох 20 милиона капачки . На печатарската ни машина Майландер набор 1968 година има само двама останали живи печатари които могат да работят на нея а на лакиращата от 1974 е един .

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        Прогреса си върви,със или без динозаврите

• sek.1 коментира
      Днес, 09:14

На печатарската ни машина Майландер набор 1968 година има само двама останали живи печатари които могат да работят на нея а на лакиращата от 1974 е един .
      кОпувате нови машини и фащате някой пъпчив "бял хакер" да ги управлява от смартфона си.
      В БГ пътната безопасност се решава със знаци 40 км/ч.

Коментар

• Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        Жена ми работи в една т.нар. "западна" фирма за печат на етикети. Всичко, освен печатницата, е изнесено в КМБ - графичен дизайн, предпечат, приемане на поръчки и т.н. Само печатницата е в съответната евроГейска страна. Управлява се... СЪЩО от КМБ. На място в западната държава има само един човек - отваря сутрин сградата, пуска тока и като свършат консумативите, зарежда с нови. Както и предава готовата продукция на куриери и превозвачи.

• mishomishev
        mishomishev коментира
        Редактиране на коментар
        "Всичко, освен печатницата, е изнесено в КМБ"

Гагич - това защо е направено така?! Поради какви точно причини?
        Питам защото трябва да правим нещо подобно - и имам някакви съмнения... Чисто икономически

• Няма незаменими хора на този свят. Всичко зависи от стимула. А относно рафинерията, не е единствената на света. И други има, и в тях хора работят. От цялата работа ще намажат търговците, ще вдигнат цените и ще захлебят доволно. Сефте.
      Ford Maverick II 2.3 XLT
      Ford Mondeo MK5

Коментар

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Никой не е казал че ще е лесно и най-вече евтино. Всички реват че няма хора но пари не дават.

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        По някога и с пари не става.

• Asen Kushlev
        Asen Kushlev коментира
        Редактиране на коментар
        Ами то когато ставаше с малко пари, работодателите не искаха да ги дадат. Ей ги чакат на опашка на портала беше култовата реплика при нас в града. Кадърните се спасиха кой както може, в чужбина, София... Сега ще плащат много, както каза Гагич нови машини, пригодени или за работа с нискоквалифициран персонал, или един младеж от компа вкъщи.

• Да кажа за пореден път. В рафинерията руснаци не работят! Проблема е съвсем друг. Ако рафинерията спре и хората бъдат пръснати,това е. Повече тая рафинерия няма кой да я пусне. Много хора пишат какво ли не,без и бегла представа да си имат,какво представлява рафинерия като нашата.
      И още нещо. Руснаците винаги са били много коректен работодател. Във всяко едно отношение. Колко хора могат да кажат това за българските си работодатели!?
      Айде още един факт. Тъй като доста инсталации се построиха последните години.... Та 2-3 години преди да бъде построена нова инсталация,се назначават хората които ще работят на нея и те започват да я изучават,по документацията. После тия хора са преки свидетели на изграждането и реално виждат кое къде е.
      Последно редактирано от kameno karp; 14-11-25, 11:08.
      Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

• sek.1
        sek.1 коментира
        Редактиране на коментар
        Нищо лошо не мога да кажа като плащаме едни от най евтините горива в ЕС .

• BENZBOSS
        BENZBOSS коментира
        Редактиране на коментар
        А така,дръжте фронта,няма човек в света който да я подкара ако руснаците бият чалма у земята,един вид Без аналог тая рафинерия

• kameno karp
        kameno karp коментира
        Редактиране на коментар
        Много си тъп босе,ама това е присъщо за лаладжиите.🤣 Ти рафинерия си виждал,само като си минавал с колата покрай някоя такава! Дали има аналог или няма,няма нищо общо с това което съм писал. Ясно е че ти няма как да го проумееш това.😁 Айде жив и здрав.😘

• Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
      Да кажа за пореден път. В рафинерията руснаци не работят! Проблема е съвсем друг.
      Макактака?! Это нЭвозможно! Всички в тоз форумЪт знаем, че без бъртушки нищо не рàботи! А Ганя става само за метач-чистач-сервитьор-ботушо(и друго)лъскач на тез полубогове!

Коментар

• Боже.. Румен Спецов,щял да е особенния управител.Културиста с м.....те фирми....разбирал от Рафинерии.
        Ще цъфнем и вържем,но пък мускули може да направим...
        Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
        ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

• Bogoljub Gagic
          Bogoljub Gagic коментира
          Редактиране на коментар
          Пепи Еврото беше по-добра кандидатура.

• Savov
          Savov коментира
          Редактиране на коментар
          Моето впечатление е, че Спецов си вършеше добре работата в НАП. Съдя по това, как яко ни отупват всички малки фирми. Не че ме кефи този факт, никак даже.

• sek.1
          sek.1 коментира
          Редактиране на коментар
          Точно Спецов врътна държавата с 1.5 милиона от данъци като продал фирмата на брат ром .https://btvnovinite.bg/bulgaria/gerb...a-haznata.html

• Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
        Боже.. Румен Спецов,щял да е особенния управител.Културиста с м.....те фирми....разбирал от Рафинерии.
        Ще цъфнем и вържем,но пък мускули може да направим...
        Имам подозрението че особения управител не може да пръдне на територията на рафинерията без съгласието на мажоритарния собственик Литаско . Руснаците само това и чакат за да ни отцепят за милиарди в арбитража . В Германия всяко управленско решение особения управител го съгласува с руснаците . Вариант рафинерията да се продаде без съгласието на собственика няма защото никой няма да я купи от особения управител . Такива сделки се подготвят с месеци от международни юридически кантори а няма юрист в този свят който писмено да те посъветва да купиш нещо за милиарди от субект който не му е безспорен собственик . Единствения законен и легитимен управителна Лукоил България е ето този образ .https://www.economy.bg/management/vi...KOJL-Bylgariya Нашия е в ролята на апартаменски измамник . Назначен е от орган който не е собственик на фирмата .
        Последно редактирано от sek.1; 15-11-25, 05:43.
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

• mishomishev коментира
          Днес, 19:01
          "Всичко, освен печатницата, е изнесено в КМБ"

Гагич - това защо е направено така?! Поради какви точно причини?
          Питам защото трябва да правим нещо подобно - и имам някакви съмнения... Чисто икономически
          По същите причини, поради които се изнасяХА производства В КМБ. Но нещо гледам, че вече се изнасяТ ОТ Клета Мамковина.

По думи на собственика - 7 (седем) пъти по-ниски разходи за труд (вкл. данъци и осигуровки за сметка на работодателя) от тези в държавата "по произход" на фирмата.

По-големият резил е, че от един момент нататък почна да внася чужденци - от Гана, Уганда, Пакистан, Мароко и т.н. и да им урежда "сини карти" ® за работа в ЕС (демек в наша КМБ) щото тука не може да намери читави специалисти по графичен дизайн, полиграфия и т.н.

Същата работа е в кол-центровете - за не много пари тука бачкат пълчища италианци, французи, испанци... Мамата си трака.
          Ганя ем прост, ем неук, ем па и нагъл: "За три `иляди лева нема им се бъхтам"...

Коментар

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Коя е другата държава където е печатницата?И тя се води основна на фирмата? Тоест фирмата е базирана там счетоводно? - а в България имат клон да речем?

• sek.1
            sek.1 коментира
            Редактиране на коментар
            Гагич миналата година монтирахме най модерното Комори на балканския полуостров тук в София . Колкото и съвременно да е пак си трябват квалифицирани печатари . Печатат опаковки почти денонощно . Нашите и двамата са завършили някога образцов техникум по полиграфия и ги е обучавал най добрия печатар по метала в България Иван Китански . Сега единя е в монетния двор другия в печатницата на шиши .

• Бизнеса в бг не искам да го коментирам, но най голямата далвера е броя работници. За това и го наричат Голем бизнес , щото печалбите са огромни. Няма нормална стран където собсвеика печели толкова за кратко време.
          Еле пък ако и раята, се съгласи да работи без осигуровки.

Печалбата на фирмата е равна на продукта минус разходите- данъци работна заплата суровини.
          А сега в уравнението намери от къде идва бентлито всеки месец
          Е какво сега раята е иска. Работил съм на много места по света.

Понеже вчера беше неделя бях на заведение в София. Та се замислих за темата. Наема не по висок от подобен в европейските столици,хранителните стоки са подобни, ток е дори по евтин а голеемите получават пари. остана заплатата на готвача и сервитьорката. Нямат касови бележки въпреки ниския данък. Надали им плаща осигуровки.
          А цените в заведението Конкурират и дори са над европейските ...
          Дори уискито и бирата са по скъпи??? а надали са с бандерол. и акциза е много нисък

Вчера слушах "президента" , дефинитивно е действията са му на руски консул а не бг президент. Тук няма спор.
          Но защо един журналист не зададе простичък въпрос.

Всички това е санкция която цели мир.
          Мир който е най лесен за Путин и Русия.
          Русия нападна и окупира Украйна, една дума и войната спира. Ако не им харесват санкциите , да спрат бе.
          Били не законни. Какви закони са спазили руснаците в тази война, за да се уповават на закони.

Тръгнал радев да реве за закони Стига де

Коментар

• KingofROAD
            KingofROAD коментира
            Редактиране на коментар
            То щото само руснаците не спазват закони на тоя свят, еле пък в тая СВО. Всички останали са божи кравички с мен да ги намажеш.

• Emilppp
            Emilppp коментира
            Редактиране на коментар
            За около 300-400лв отваряш фирма и ставаш работодател.
            И тогава ще знаеш откъде идва бентлито всеки месец.

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Аз като казах одеве че си чиновническа "калинка" ти не отрече!!
            Няма нормален българин да харесва сегашното положение с краденето и бюджета. НЯМА.
            Ако чуя че някой ми обяснява че това е нормално - директно казвам:
            Ти или си от крадците или по някакъв начин си свързан с крадците(чиновниците).
            Няма начин да си нормален българин и да ми обясняваш че то винаги се е крадяло що го правя на въпрос(по стария пост).
            Ами щото крадеш директно от мен - затова...не е нормално това.
            Не е нормално Хаяши,Пепи еврото, не е нормално правосъдието - дето хич го няма!!!

Няма начин чиновник да ми обяснява че ще вдига данъците щото нямало пари и в същото време си раздават луди бонуси...

Айде да ти кажа и за Русията - щото я дъвчеш постоянно...
            По някакъв начин всичкия боклук е събрано в евроатлантизма - това са ЛБТ, всякви педераси, джендъри, евроатланци, крещящи демокрация, , и сбъркани хора... Няма свестни там - само откачалки...
            Вече има точно наименование : "Урсулопитеци " това е глупав човек който си прикрива глупост/некадърност като обяснява колко е лоша Русия...и опасна... чиповете от пералните и прочие?! Та ти си точно това : Урсулопитек
            Получава се така че нормалния човек който симпатизира на "стария запад" - се отвращава и просто се преориентира.Кво да му харесвам ? Педераст до педераста - крадец до крадеца..То читави не останаха.
            Няма откъде да се краде вече...

П.П
            Извинявам се за острия език ама ми омръзна от боклуци да ми обясняват как трябва аз да плащам повече данъци и е нормално щото имало война - че да има повече бонуси за тях.
            Колкото повече данъци платим - толкова повече ще се открадне!!!
            Последно редактирано от mishomishev; 17-11-25, 14:30.

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
          Бизнеса в бг не искам да го коментирам, но най голямата далвера е броя работници. За това и го наричат Голем бизнес , щото печалбите са огромни. Няма нормална стран където собсвеика печели толкова за кратко време.
          Еле пък ако и раята, се съгласи да работи без осигуровки.

Печалбата на фирмата е равна на продукта минус разходите- данъци работна заплата суровини.
          А сега в уравнението намери от къде идва бентлито всеки месец
          Е какво сега раята е иска. Работил съм на много места по света.

Понеже вчера беше неделя бях на заведение в София. Та се замислих за темата. Наема не по висок от подобен в европейските столици,хранителните стоки са подобни, ток е дори по евтин а голеемите получават пари. остана заплатата на готвача и сервитьорката. Нямат касови бележки въпреки ниския данък. Надали им плаща осигуровки.
          А цените в заведението Конкурират и дори са над европейските ...
          Дори уискито и бирата са по скъпи??? а надали са с бандерол. и акциза е много нисък

Вчера слушах "президента" , дефинитивно е действията са му на руски консул а не бг президент. ...
          Каква е целта на този пост, обединяващ две, неясно на какъв признак свързани тези?

По първата част мога да ти кажа следното: "Бентлита" идват САМО ОТ ДЪРЖАВНИ (тук слагаме и евроГейските, доколкото се разпределят от същите управници):
          - поръчки;
          - субсидии;
          Няма работодател, колкото и сериозен бизнес да развива, да си купи Бентли, Астон Мартин, Ролс и т.н., ако не цица от държавата "Money for nothing" ©

Преди 14 г. реших за развия "страничен бизнес" с един приятел, който държеше китни кръчми през 90-те г. и купих един ресторант.
          Наем - нямаше.
          Кредит - нямаше.
          Ресторантски софтуер (КМБ прочее тогава се считаше за една от водещите в този бранш) - да ти смята като влязат толкова кила месо и толкова кила картофи, ориз и т.н., колко готови порции излизат от кухнята, съответно схема на масите, водене на поръчките за всяка маса, издаване на касови бележки и т.н. - купихме.
          Готвач - твърдо (преди 14 г.) искаше 50 лв. на ръка на ден + осигуряване на МРЗ.
          Сервитьор/ка - твърдо 20 лв. на ден иначе не идва на работа. Осигуряване на МРЗ се подразбираше.

Еми, оказа се, че ако работиш "на светло" - не можеш да излезнеш на никаква печалба.
          Трябваше (тогава, преди 14 г.) една шкембе-чорба вместо 2,50 да бъде 8,00 лв. и съответно никой да не си поръча такава. То май и сега шкембе за 8 лв. се счита скъпо.

В този бизнес требе да си "сив та черен" (© дядо Владо) за да прокопсаш.

Наблюденията ми и съветите, които получихме тогава бяха: паралелен касов апарат, на друга фирма със сходно име, който бичи бележките, после паметта му се трие и така. Като дойде данъчен - подкуп. Ако случайно не стане (абе то си става, щото тези от "Оперативен контрол" на НАП много добре знаят защо влизат в заведение ) - фирмата с паралелния касов апарат се прехвърля по "метода Спецов" на някой циганин и се вади следващия касов апарат.

Коментар

• mishomishev
            mishomishev коментира
            Редактиране на коментар
            Някак си ми е трудно да си те представя като ресторантьор с шкембе чорба!!
            Хранителния бизнес с заведения според мен е страшна хамалогия за много малко пари. Претенции претенции претенции... утре някоя кифла ще се оплаче че има муха в шкембето - и луд ще те направи...
            Отделно - всякакви институции и друга паплач ще те налази - абе направо ще те скъсат!
            И за какво? За едно шкембе от няколко лева?
            Мога да ти кажа(покажа) поне 10 бизнеса на прима виста които са много по доходни съответстват на твоя интелект/ниво и най вече - носят радост тоест полезни са за хората.Носят им ползи.

• Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение

По същите причини, поради които се изнасяХА производства В КМБ. ...
          Какво е "КМБ", че и аз ходя от време на време по печатници, а не го знам това.

Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

• Bogoljub Gagic
            Bogoljub Gagic коментира
            Редактиране на коментар
            КМБ = Клета Майка България, тъй както НРБ едно време знаеш какво значеше.

• mishomishev коментира
          Днес, 11:21
          Някак си ми е трудно да си те представя като ресторантьор с шкембе чорба!!
          Хранителния бизнес с заведения според мен е страшна хамалогия за много малко пари. Претенции претенции претенции... утре някоя кифла ще се оплаче че има муха в шкембето - и луд ще те направи...
          Отделно - всякакви институции и друга паплач ще те налази - абе направо ще те скъсат!
          И за какво? За едно шкембе от няколко лева?
          Аз съм стар байчо, Мише
          Деветдесетяхту гОдин` га бях активен, който се видеше в пари - правеше кръчма Та и аз с мъжете © Ама дали късно беше, либе за китка, дали...
          Както и да е - беше готино да имаш кръчма и да сбираш приятели, да правиш роднински тържества, чат-пат и някоя "бизнес-среща" да проведеш в твоето си заведение.
          След три-четири години, като се уверих, че не върви и няма да тръгне , почнах да го давам под наем, накрая дойде Ковида и го довърши. Отървах се доста трудно от имота (такива обекти, особено след щетата с ковида, не се търсят изобщо на пазара) - продадох го за по-малко пари, отколкото го бях купил преди 14 г., оборудването го раздадох и разподарих.

P.S. Купувачът не го взе за заведение, а за магазин.
          Последно редактирано от Bogoljub Gagic; Вчера, 11:41.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X