Обява

Свий
Няма добавени обяви.

съвет за покупка на Мерцедес S 98-99г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: съвет за покупка на Мерцедес S 98-99г

Първоначално публикуван от Doky Преглед на мнение
    Части от ибей да се пазаруат добра идея ли е, мога от немския да си ги поръчам, имам приятел с реистрация там и редовно който пазарува, ще идват доста бързо даже, от там насам с ДПД са сеткавично. Мятам се на осмак - в каквото и състояние да е, понеже не вярвам на фактури кой какво и къде е сменял, по това което написа ми става ясно, че е оптимален вариант да профилактирам скоростите с масло,филтър и каквото е необходимо за да ми е мирна главата, задни тампони, ам какво ще рече - амортисьор ли ?, предни накладки с дискове, предни амортисьори, тази снадка се сменя с метална или просто се хаща със скоби ?, и термостат казваш да взимам нов, който е на по-ниски градуси, така ли ? Отделно какво значи флекс дискове ? Как да разбера дали е смесила антифриз с маслото ? Двигателя е със верига, нали, защото казваш ремък да се сменя или този осмак е с ремък и ролки ?
    .
    Сьстоянието при тия е много важно,огледай я добре за да не намразиш марката покрай някоя кошница.

Ибей си е златен за мен,дреме ми,че в дильра накладки са му 250 долара,в магазина са 90 примерно като мога да си ги намеря и по 30 кинта керамични който и по-добре спират и по-добри показатели имат.Това за прости неща,са фар както казах 8-900 долара няма да дам като ги има за по 250-300 и то двата.
    Скорости по спецификация са на 60 000 мили смяна на масло,при вас на 60 000 километра,аз сменям на 50,че по-лесно го смятам
    Задни тампони на носачите - наври се под нея и виж предните носачи с какво рамо са кьм задника на колата,това при спирачки се опитва да се завьрти кьм купето и кьса/мачка горната страна на тампона който пьк е пьлен с масли...........кьсата история - шангата навираш над него,натискаш леко и ако пьрда понече от 2-3 см си е за смяна.
    АМ - амортесьор,по 100 долара грубо в ибей,взимай Билщайн,Сач,Боге,Кони...........разни Каяби,Монро недей,че почва да вози като Москвич
    Снадката си идва с 2 капсуловани маркуча кьм нея,горната част се навива в маркучите на колата,долните 2 са кьм трьбите,25 кинта е или нещо такова.
    Термостат аз задьлжително сменям на коя да е кола,ако е шестак взимам и студен такьв на по-ниски градуси.
    Флекс дискове са ти гумени дискове на кардана на колата,едни 6 болта като видиш на един гумен диск на кардана е те това е.Напукват се леко около болтовете,малка цепка да има и СМЕНЯШ,2 броя са.
    Антифриз в маслото лесно - в мотора е боза,масло в антифриза лесно - отваряш казанчето и ако има масло вьтре вместо бистьр антифриз си за ремонт.Е моя малкия осмак пропушваше на студено с месеци преди да хо хвана,че е за гарнитура на главата ма това нито сьм го чувал нито сьм го виждал някьде освен на моя.
    Няма Мерцедес с каиш,всичко е с ангренажна верига,тия с двойна такава,а моделите след 97ма имат и допьлнителна зьбчатка за успокояване на веригата вьтре в мотора.Има един банан или водач който е пласмасов и с годините може да сцепи та като правих гарнитури аз го смених с такьв с метална основа,верига не сьм сменял,тя е само на 350 000 и ще извади поне още толкова.Ремька е за климатика,водна помпа,алтернатор...........ония пистовия.Сменя се с дрьжка на мотика да речем - дьрпаш го като морков и излиза,за вкарването ти трябва да вдигнеш обтегача и там аз натискам с някакво рамо ако нямам инструмент под рька,25 кинта тукашна цена,става на светофара да се смени / пробвано /.Горе в ляво е водеща шайба,капака и го скубя с нокти или отверка ако не ме мьрзи и се сваля за нула време,ако е нова или почти нова трябва да вьрви трудно,след смяна 200 000 километра

Всичко му е просто,това го сьбарям в гаража за нула време.Е ще те озори термостата му,че трудно му се набива долния маркуч,но това го правя един пьт на 5 години и не е толкова зор.

Това всичкото до тук се прави на тротоара пред вас ако не броим тампоните на задните носачи / макар,че и това се прави ма голям бой с чука под колата и не си заслужават тия мьки тия пари / и смяна на маслото в скоростите / макар,че и там става еле ако имаш голям леген /Щека за маслото в скоростите нямаш,или си купи или си направи такава,нормално ниво е една цигарена кутия в легнало положение от дьното на кутията при запален мотор на топло масло.

Сервизи не знам,тормози ВЕНИ,той ги кара такива с мерници,от Пловдив е и неговия човек е ЦАР както казах по кутиите та гаранция ги знае тия коли,а и ще знае кой им разбира из Филибето
    Последно редактирано от BENZBOSS; 25-10-14, 20:13.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Хубаво де, що такава тема не ми излиза като нова, и трябва косвено да разбирам за нея?
      На Николай ще му помогна с удоволствие, и с всички приятелски доброотношениия.

Разбрахме се на ЛС, Хората, дето знаят и могат, ще направят, каквото трябва.

Асене, баси и термостата, дет се вика...

И да знаеш, синчето, като гледа на Ники филма, и рече да се цани за юнга при вас...
      ама е малък още, де..
      Последно редактирано от Veni1; 25-10-14, 20:32.

Коментар

Благодаря отново на Бенцбосс и на Вени, златни сте!
        Уточнихме всичко, но имам едно питане като за финал. S500 но w220 пак ли е със същата желязна слава като на в140 ? Защото ми предлагат в220 с500 на много добра цена ит Германия, 99-00 година, една от двете е, не запомних. Красива е също много, но ако е бъкана с електроники и мотора е коренно различен от стария осмак от към по-лоша страна....лошо. Дали си заслужава ми е питането и пак ли нещата от към обслужване,разход и части са идентични ?
        Иначе през седмицата ще ходя на оглед на една единствена, в много лошо състояние ги намирам тук по сайтовете, ще се разтърся и в чужбина явно или ще изчакам малко да видя дали ще изкочи хубав екземпляр, ако не, терминал 2.

Коментар

220ка след 2003 се взима,като цяло струва 30% по-евтино за производство от 140ката

Мотора е различен
          окачването е от онова при което пропушваш
          електрониката е различна
          Не е с кормилна кутия
          виж само колко му струва километража,какво има в него и колко се троши / седнал проверявай,да не си удариш главата като припаднеш /

Една идея важаща при Мерцедес - пьрвите 3-4 години от производството на даден модел ги забрави еле ако са правени след олимпиадата в Москва.Добра 140ка от година 97-98 загробва 3 броя 220ка от година 99-01 та и за това като цена последните 140 са и по-скьпи от пьрвите 220.

НЯМА ЕВТИН И ДОБЬР МЕРЦЕДЕС,те и на мен ми предлагат за 4 бона 220ка ма след слизане от канала ще е 8 и я кара с половината проблеми на 140 я не,като ще и бера проблемите и плащам по 4 за всяко едно нещо...........не мерси,нищо повече няма да ми даде от една 99 с мотор 500 в кожата на 140.
          Последно редактирано от BENZBOSS; 26-10-14, 00:52.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
            Асене, баси и термостата, дет се вика...

И да знаеш, синчето, като гледа на Ники филма, и рече да се цани за юнга при вас...
            ама е малък още, де..
            Юнгите да порастват,че ми писва само аз да влача.Е сега брата изчезва за 2 месеца и даже ме е оставил аз да сменям на жена му на 500 разширителен сьд,че текнал малко от пишката на маркуча.
            Онова пьк за 4 години да речем едно копче на климатика / онова за степените на вентилатора,цепят пласмасовото краче,малко лепило и една клечка за зьби и заспива / му клекна,един регулатор за парното,че не духаше на 10 и сега разширително казанче.Общо 90 долара за части и тубичка с лепило,добре,че имах от моето,да не се набутва

Давай го юнгата,моите са двама та стават трима,завещавам им Западния бряг на Щатите с една банда брокери,да се оправят после сами.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Айде малко ъпдейт на темата да дам. Обикалях автосалони навсякъде по България, където намеря читава обява за С-ка 98-9 или новия фейс 2003, както ме посъветва БЕНЦБОС тук. Никъде не можах да намеря читав екземпляр, дали кофти късмет, дали съм много претенциозен не знам, но все се намира неща, които да ме отблъснат - я климатик не арботещ, я на една страна стояща кола заради явно изгърмяло окчване, я протрит доста кожен салон, на пръв поглед дребни неща, но аз търся перфектно запазена кола. Имаше една прилична, но беше с претапициран волан и предни седалки, много перфектно направени от автоинтериор според мен, виждал съм техни работи, та се отказах, понеже ме навява на мисълта, че е на над половин милион. Продължавам търсенето, но изникна едно голямо НО. В една автокъща в София видях един ЦЛ500 ц215 2001г..И там просто се влюбих за първи път в живота си майка му стара...Като влязох, като направих един завой с колата и мисля, че получих оргазъм. Толкова да ме грабна тази кола не е истина просто. Може би защото съм още млад и ме влече спортното, но е факт, че ми допадна много количката. Вмества ми се горе долу в ценовия ресурс, но няма как да прибързам с такова решение без да съм се консултирал тук с вас. Та това ми е въпроса, ЦЛ500, мисля че Ц215 се води модела 2000-2006 който е, аз гледам до 2002, после стават доста скъпички..Та какво ще кажете за този автомобил, този Осмак качествен ли е,306 коня е, не е 320 като на по-стария. Като е по-спортен автомобил, как стоят нещата с части и обслужване, екзотика ли са като цена астите и консумативи, стават ли от нещо друго, понеже четох,че е на базата на С-класа, но може и грешно да съм разбрал..Много ме грабна този автомобил, но ако ще си набия трън в гащите, то по-добре да го избягват, затова и питам тук вас, а не прибързвам с покупките. Ако ще давам за накладки 1000лв и амортисьори 2500 дори и афтърмаркет, то няма да бъде моята кола определено.Дали има допирни точни с друг модел на мерцедес или си я изцяло всичко различно. Мерси и поздрави бъдещи колеги по марка!

Коментар

Аз нали ти казах,че 3 броя мога да гледам от доброто 140 вместо една от първите години ЦЛ.

Ти сам си прецени,да не намразиш марката само,има защо да са на цената и под нея на стария модел.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X