Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рекламация на iPhone 5 към Мтел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Рекламация на iPhone 5 към Мтел

Всъщност има и това е "Криейтив център". Друг е въпроса, че те не се занимават с рекламации.
    Колкото до гаранцията, това е грижа на търговеца (в случая Мтел). Закона не се интересува от подробности за представителство на чужда фирма, а ясно повелява какви са гаранционните условия. Не се подлъгвайте, че "вината е в производителя и ние няма какво да направим".

Коментар

Може и така да е и аз да не съм разбрал правилно. Искаха му оригиналните документи за закупуване, каквото и да означава това и не признават фактурата н търговеца.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Днес отидох да внеса таксата за достъп до обществена информация.
        В сряда всичко ще е при мен и минаваме на фаза - СГС.
        Извинете ме, че няма да публикувам копия от документи повече - мисля, че не е редно, докато трае делото.
        Ако желаете - приемете думите ми на доверие, а първата новина в този дух е, че наказателното постановление на КЗП е факт.

Равносметката дотук е:

- смяна с рециклиран телефон (който работи и се ползва от сина ми);
        - 150лв. (сто и петдесет лева) "отстъпки", които изрично отказах,защото договорът е променен без мое съгласие. Е, не можело, нямало как, та без моето съгласие сумата е приспадната от месечни такси;
        - наказателно постановление от КЗП на стойност 2000лв (две хиляди лева) към виновния търговец, в случая "Мтел" ЕАД.

Простата аритметика показва, че нежеланието да се спазва закона е струвало на търговеца дотук над 2300-2400лв (смятам рециклирания апарат на нищожна стойност). Аз съм доволен, дори и да загубя бъдещото дело в Съда.

Имах разговор и с ръководни кадри от КЗП, на които благодарих за свършената работа. Обясних им, че вероятно много хора не вярват в тях като институция и затова един търговец може да спечели 50000лв (примерно) и да плати нищожни на фона на печалбата глоби. Споменаха, че много от потребители очакват от КЗП да издърпа ухото на търговеца и да им върне парите на секундата. Със сигурност са прави в тази насока.

Затова хора, казвам го от гледната точка на потребител и търговец едновременно - търсете си правата и не се отказвайте. Но ги търсете аргументирано, подкрепено с документи и законосъобразно. Може би тогава случаите на измами и нагло отношение към клиента ще започнат да намаляват, докато един ден всички се радваме на любезно отношение и сигурна доза коректност.

Коментар

Ами, честито!
          Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X