Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Рекламация на iPhone 5 към Мтел

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Рекламация на iPhone 5 към Мтел

Вчера добавих случай и във форума на Мтел. Първоначално изтриха препратката към блога ми, въпреки че там има сканирани всички документи. Принудиха ме да copy-paste-на цялата история.
    След това модерираха поста ми, в който се съгласих, че като служители на "Мтел" са в твърде неизгодна ситуация да коментират и очаквам всеки момент да изтрият акаунта ми или да ме баннат.
    Моля за съдействие от Ваша страна. Напишете Вашето мнение в ТАЗИ ТЕМА или натиснете бутона за "Благодарност" в постовете. Забележете, че постовете са няколко, тъй като има ограничение за броя символи, а "Благодарност" може да се добави във всеки един от тях.
    Така като гледам само един човек е натиснал "Благодарност" и вече съм в топа им.
    Предполагам, че не им благодарят често и се чудя дали ще посегнат на топ акаунта (просто от любопитство).

Относно ситуацията - КЗП ще има нужда от още малко време, увериха ме, че работят, но вероятно ще има актове и обединяване на моята жалба с други подобни. За групови нарушения и жалби - групово наказание.

Коментар

Спряха благодарностите още вчера само за моята тема.

Това отговори модератора им:

"Здравейте господин Шопов,

предоствили сме Ви възможност да изразите свободно мнението си в рамките на правилата на форума, благодарностите са изключени само за конкретната тема, по моя преценка, тъй като мисля че изкривяват идеята за принос към общността ни.
      Това не изключва възможността да получавате благодарности - имате такава лично от мен по тази тема - линк.

Поздрави,
      Злати"

Предупредих го, че няма как да ми орязва правата, както не ми орязва задълженията, в момента *88 "правят проверка по жалбата срещу модератора". Цирковете край нямат!

Коментар

Създадох НОВА ТЕМА във форума на "Мтел", в която описах цялата ситуация.
        Ако желаете, прочетете я и изкажете мнението си. Подадох жалба и срещу така нареченият "екип на форума" и ще проследя с интерес доколко ще вземат мерки.
        Знам, че водят досиета на клиентите си, в които са описани досегашни жалби и решени казуси. Толкова ли не могат да разберат, че нямам навика да се отказвам, когато съм прав?

Коментар

Преди малко ми се обади Модератора Злати. Чест му прави, че сам звънна за да обясни решенията си, за което получава моите адмирации.
          След дългия разговор стигнахме до извода, че е редно обществото (демек форума) сам да преценява дали дадена тема е полезна или не и вероятно нещата ще си дойдат по местата.
          Все още очаквам отговор кой ми изтри личната комуникация. Получих уверенията на Злати, че не е той и му вярвам - това е опция, достъпна за Администратори, но не и Модератори.
          Е, темата си стои, ще изчакаме отговор.

Коментар

Дано стигнеш решение, което те удовлетворява! И аз имам спор с БЛИЗУ, и аз не се отказвам, ама и те си правят каквото си искат.
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Най-накрая се получи дългоочакваният отговор от КЗП.
              Не знам дали е за смях или за плач, но на дълго и на широко обясняват, че не могат това или онова.
              Е, не знам и защо не взимат отношение относно това, че "Мтел" веднъж казват, че са ремонтирали апарата (сменен "контрол модул" каквото и да значи това), а втори път, че са го заменили (има надлежен протокол за замяната).
              Утре следва посещение на КЗП от мен и юрист, а след това - дело в СГС.

Коментар

Че даже и с правописни грешки. Недопустимо в офицЯлни докЮменти!
                Не иска да се оправи мат България и това си е...

Коментар

Мина доста време, през което не написах нищо ново, защото се налагаше да изчакам някои административни срокове след проведените разговори.

КЗП установи,че "Мтел" си противоречат в предадените документи. Веднъж споменават, че е "сменен контрол модул" и са върнали "старият апарат", а в последствие казват, че е "заменен". Бе установено, че първото твърдение е невярно, а второто е вярно, тоест апаратът е "заменен".
                  КЗП категорично установи и доказа (нещо,което беше описано и в жалбата), че "Мтел" са заменили апарата с различен от нов, а това противоречи на "Закона за защита на потребителите".

Това, което се случва и е необратим процес е:

1. КЗП е съставила акт на "Мтел", който е изпратен за връчване преди около 20 дни.
                  2. На базата на този акт, в срок до 6 (шест) месеца, директорът на КЗП е длъжен да издаде наказателно постановление. В този случай то ще бъде в размер от 500 до 3000лв, както предвижда закона.
                  3. В момента на официалното връщане на информация, че актът е надлежно връчен и приет от "Мтел" и съответните административни документи ще подам искане за достъп до преписката за да вкарам цялата документация в съда.

Още по-кратката равносметка дотук е:

1. Глоба, дължима от "Мтел" в бъдещето в размер на 500-3000лв.
                  2. Обезщетения или "отстъпки", които "Мтел" въпреки волята ми начислиха в размер на 150лв.
                  3. Сменен апарат, който след евентуалното решение на съда ще бъде върнат и възстановена цялата сума, заплатена за него + разходите по делото. Това поне очаквам аз, а дали ще се случи - решават съдиите.

Дори и по някаква причина съда да не уважи жалбата ми, разходите от минимум 650 до максимум 3150лв, направени от "Мтел", в сериозна степен компенсират нелоялното им отношение. Както се казва "Който плаща, той поръчва музиката", но в обратен ред. Решиха да ми/ни се подиграват - нека си платят.

Ще Ви държа в течение разбира се как вървят нещата и за в бъдеще.

Коментар

Евала!

Коментар

Времето си минава, но развитието на случката продължава (в случай, че някой си е помислил, че съм се отказал).

След изпълнение на поредната процедура, днес получих от КЗП отговор, че съгласно закона за достъп до обществена информация, ще ми бъдат предоставени на хартиен носител и CD документите по административнонаказателна преписка във връзка с жалбата ми.

След заплащане на съответната такса и получаване на всички документи, влизаме в съда.

Писмото на КЗП може да видите ТУК.

Коментар

Скоро в темата комай ще спре да се пише, ама хайде ще видим. Не съм внук на баба Ванга, ама знае ли човек?
                        Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Какво точно имаш предвид?

Коментар

Очаква удовлетворителен и за двете страни, изход!

Коментар

Те страните вече са три - Мтел, КЗП и аз.
                              Дано две от трите да са удовлетворени и Мтел да не присъства в този списък.

Коментар

Не помня началото на "драмата", ама понеже наскоро колега си заключи Вайфона, покрай неговите перипетии разбрах, че тая марка няма лицензиран представител в БГ. Т.е. всичкото Вай...., дето се продава тук, е по "второ" направление. И съответно не се поема гаранция от фирмата. Успех в борбата!
                                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                                Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X