лев и 70 , няма и минимална заработка даже , само зяпането си остана, но то струва много повече! В морален аспект!
А пощенска пратка с еконт до 1 кг е 2,50 и може да сложиш вътре семе за декар канабис, друго си е класическото близане и въпроса "ама момече, къде да го мушна" .
И да имаме тогава
една серия такава:
хем със весели картинки,
хем със вкус на боровинки!
Или пък на мандарини!
На кайсии, на малини!
Ех, да пуснеха за нас
марки с вкус на ананас! Джани Родари
А пощенска пратка с еконт до 1 кг е 2,50 и може да сложиш вътре семе за декар канабис, друго си е класическото близане и въпроса "ама момече, къде да го мушна" .
В Еконт вече щателно проверяват пратките, Миналата седмица колежка прати килограм тютюн на баща си и се принуди да пише че праща Мюсли, защото разпита беше на ниво!
Интересно какво ще стане, ако реша да пратя на някого пачка кибрит и пачка ножчета за бръснене в едно пакетче. Вместо да се захванат с истинските безумци, които съсипват света ...
Ми, то сега никой вече не праща истински писма, няма ги и паничките с дунапрена. Ама то това твойто близане за лев и седемдесет нищо не е. Три марки ли, колко? Едно време какво близане беше ... Имаше и истински колети. Те се облепваха с едни червени марки, всичките еднакви, на тях имаше бяла емблема на пощите, и пишеше "допълнителни пощенски услуги". Най-скъпите бяха май 35 стотинки. Пък народа пращаше примерно щайга с ябълки, чувал орехи, два юргана, камара книги ... Е там какво ставаше ... Лепяха се цели листове с марки, не ги и късаха една от друга. Където пощата имаше нарочно колетно отделение, в него нямаше канцеларско-секретарско дунапренче, ми разни чинии и паници с вода. Па скандали кой и що е използвал много или я е разлял, че да накараш чиновничките да сипят нова беше отделно чудо ...
Близането си е близане Стефане и не ме интересува дали е за лев и 70 или за два юргана, нито какво е били ЕДНО ВРЕМЕ. Започвам да съжалявам, че пуснах темата, защото вместо отклик срещам странни въпроси, а не съчувствие и надежда нещата да се модернизират и направят така, че да не се чувстваш неудобно, когато пращаш едно просто писмо!
Че те от 30 години се правят ... Казва се машинно таксуване. Едно че има пликове с напечатани на тях квази марки, които се продават за номинала на уж марката, друго че като пращаш много писма, просто ги набутват в една машина, която отпечатва на всеки плик знак, който замества марката. Че си използвала красива бутикова услуга от старо време, си е твой избор.
Виж учудва ме твоята реакция. На това място, такава тема се възприема напълно беззлобно и естествено като стъпка за бърза популярност, и не пречи на никого. Преди години Мария IAI така и стана хит за половин час: пусна темата "Правя свирки. Пет лева". Оказа се че верно си е художничка, и верно за пет лева прави свирки. Шарени. Аз не разбирам нищо от тая работа и не съм опитвал, ама който умее си купи, и казаха че си и свирели хубаво.
Нямането на нормално чувство за нормален хумор, в днешния побъркан свят е опасно за живота ...
Започвам да съжалявам, че пуснах темата, защото вместо отклик срещам странни въпроси...
Виж си името на темата, виж си снимката на аватара и виж в кой форум си пуснала темата! Определено провокираш хиляди здрави, прави мъже и после се цупиш...
Коментар