Обява

Свий
Няма добавени обяви.

zaz vs. trabant

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• zaz vs. trabant

Здравейте, знам че темата не е за тук,но се замислих коя от двете машини би била по-добра за офроуд-здравина,ПРОХОДИМОСТ.... Ако темата не е за тук нека бъде изтрита

От: zaz vs. trabant

ЗАЗ-а разбира се, нали е нискооборотен.

Коментар

Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
      0888/00-55-37

Коментар

Ето ти тема за Трабант:
        http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=158614

Със ЗАЗ има руски клипчета в ти тръба.

Подскажи, с какво ще ти помогне намирането на отговора на твоето колебание.

Коментар

ЗАЗ, безусловно. Въпреки нищожния ресурс на двигателя и калпавата сглобка, смайващо проходими.
          Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Jeep Grand Cherokee 5.9 V8 - "Mountain Rambler" project
            0888/00-55-37

Коментар

Карал съм и двете.

Трабантът е много проходим, когато е празен.
              На ЗАЗ това не влияе особено.
              Не знам кой от двата двигателя е по-нискооборотен, но не съм убеден, че е ЗАЗ.
              Като са изправни, Трабант е по-здрав.
              И двете ръждясват зловещо и им се отпаря окачването от купето.

Коментар

ЗАЗ е по-нискооборотен, естествено. Траби е двутактов.
                Животът е харизан кон според мен...

Теди

Коментар

Трабанта е 5300об/мин. !!!
                  Карал съм и двете машини и мисля че Заз няма място за сръвнение с Трабант по проходимост.Трабанта е много повече от Заз!
                  Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                  Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                  "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Карал съм траби комби, ако съм само аз и няма никакъв багаж, толкова е пъргав, през такива черни пътища съм минавал, че съм го признал в това отношение, спомням си преди време, на един доста стръмен и чакълест път, ми превъртаха гумите на едно място и накарах двама мои приятели да седнат на предните калници и издрапах нагоре, ех какви приключения съм имал с него, невероятна машина. Не съм карал ЗАЗ, само съм се возил и нямам наблюдение.

Коментар

Дедото е ловец и е на 80 години.Има Трабантче вече с трети мотор щото кракът му е оловен и не знае че има и задна....

С трабанчето с вериги откъде минава и къде се завира ----като отида да го прибирам с трактора и го вадя със зор....

Та той е имал запорожец стар модел Иван Грозни купен от магазина и с него пак е ходил на лов...

Та той вика жожо пълен с ловци и кучета от къде излиза никоя лека кола не може....и му вервам...като знам как кара душмански....човечеца
                      К мирной жизни не пригоден.
                      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от avzdrav Преглед на мнение
                        ЗАЗ е по-нискооборотен, естествено. Траби е двутактов.
                        Нищо естествено няма тука. Те и повечето кораби са двутактови.

Коментар

Траби ряпа да яде. Зазката, стига да има поне някакви останки от окачването, вози 1000 пъти по добре от източногерманското недоразумение. на кал и снаг е определено по-добра. На камънак Трабанта е по-добър. Заза завива по-зле на скорост, поне докато няма 1 торба пясък в багажника
                          Ресурса и на двете е отчайващ, ремонта - безсмислен. Освен ако не се възстановяват за ретро, но тук случая не е такъв. Заза се ремонтира малко по-лесно и е малко по-здраво направен. Тие дето твърдят обратното, са или пристрастни, или никога не са се заигравали и с двете машинки.
                          Ако все пак се спреш на Траби, като видиш някъде ръководството "Аз ремонтирам Трабант", взимаш го и го хвърляш някъде мнооооооооооооооого надалече, примерно в печката. Толкова много простотия на едно място трудно се намира дори по записките на конгресите на БКП от едно време
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

ЗАЗ = Завод Автомобильный Зверей
                            Доколкото съм чувал истории двигателя на ЖОЖО бил от самолет (половината де)
                            Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                            Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                            Opel Campo 3,1 TD '99
                            Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Траби ряпа да яде. Зазката, стига да има поне някакви останки от окачването, вози 1000 пъти по добре от източногерманското недоразумение. на кал и снаг е определено по-добра. На камънак Трабанта е по-добър. Заза завива по-зле на скорост, поне докато няма 1 торба пясък в багажника
                              Ресурса и на двете е отчайващ, ремонта - безсмислен. Освен ако не се възстановяват за ретро, но тук случая не е такъв. Заза се ремонтира малко по-лесно и е малко по-здраво направен. Тие дето твърдят обратното, са или пристрастни, или никога не са се заигравали и с двете машинки.
                              Ако все пак се спреш на Траби, като видиш някъде ръководството "Аз ремонтирам Трабант", взимаш го и го хвърляш някъде мнооооооооооооооого надалече, примерно в печката. Толкова много простотия на едно място трудно се намира дори по записките на конгресите на БКП от едно време
                              Стеф, за това вече мога да споря с теб защото за 3 години душманско каране(58000км.) на Траби мога да ти кажа че само свещи съм сменял.Тези митове дето ги говорят че лятото загравял да дойдат да ми го кажат на мен.Карам съм го на пълна газ около 100км. Август месец на връщане от морето към 14:00 и не съм имал ядове.Заз съм карал малко ама беше на вуйчо ми и да ти кажа не можа да го накара да работи както трябва докато беше при него.Каза че го е купил от магазина на времето(аз не съм бил заплануван още )ама никога не е работил както трябва пък ако някой е в състояние да ми покаже заз да върви с 120/км. час и да му гори извънградско с 90км/ч. 4,5л. бензин искам да го видя с очите си.
                              Кола без турбо е като жена без цици, върши работа но не доставя удоволствие.
                              Витара 1.6 16V TURBO POWER!!!
                              "Mud Angels" Stara Zagora

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X