Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Направа на домашна лютеница - къде???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Направа на домашна лютеница - къде???

Пътувах до югозападната ни провинция и се сдобих с два чувала червени чушки, а за десерт после купих и три щайги домати на далавера от един закъсал с колата човечец.....до тук добре, но сега идва въпроса, какво да правя с всичкото това съкровище....
    Единственото което ми идва на акъла е ДОМАШНА ЛЮТЕНИЦА , дам, много я обичам, особено със сирене на филия бял хляб.

Погледнах в мазето и с радост открих едно старо разсъхнало се каче за зеле, чудесен материал за огън, намерих и една връзка стар паркет, по скоро изрязъци, от последния ремонт....май беше преди 14-15 години.

Второто хубаво нещо е, че в кооперацията в която живея отскоро, имаме и двор......ТА ВЪПРОСЪТ МИ Е:

- Да паля ли огън и да почвам, ще попреча ли по някакъв начин на общественият ред, ще наруша ли някакъв закон, освен този на потеклите лиги на комшиите...
    Дори обещавам, че което и комшийско дете да се появи, ще му намажа филия от топлата лютеница...ЗАКЛЕВАМ СЕ.

Давайте съветите по-бързо, преди да съм размисли и да съм изхвърлил 99% от материала...

п.п. Не и е май мястото на темата тук, но колегите кулинари после като пусна и снимките ще я преместят където и е мястото!!!

А да, мястото, тоест кооперацията се намира в ж.к Лозенец, София.

От: Направа на домашна лютеница - къде???

Ми не знам къде е мястото на темата, ама ако мислиш, че ще имаш проблеми в Лозенец ела в Гео Милев. Комшиите няма да викат (поне не много де ). Вземи само бира, а аз ще взема пръжолки. Готовата продукция ще дегустираме!!
    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Е ако и в Гео Милев не дават, в Панчарево си е скаро-компото-лютеничен сезона и няма да направи впечатление на никого. Ще взема и хляб и сирене
      The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Не ми помагате много, а времето напредва, нямам хладилна стая, а и от утре съм на работа....
        Трябва да реша, или почвам тук, или продукцията заминава на кино......помагайте, не искам да викнат кварталния.

Коментар

Ами давай тогава. Ако има проблем ще помагаме в движение. За благогарност може едно бебешко бурканче с лютеница.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
            Не ми помагате много, а времето напредва, нямам хладилна стая, а и от утре съм на работа....
            Трябва да реша, или почвам тук, или продукцията заминава на кино......помагайте, не искам да викнат кварталния.
            Едва ли са забранили приготвянето на зимнина около блоковете. Вярно, че напоследък са позабравени тези ритуали, даже който прави зимнина се смята за див провинциалист, макар всички да карат багажници с буркани всяка неделя на връщане от село. Действай да не се хвърлят чушките, че е грехота.

Коментар

Пали огъня и действай, най-много да ти изплющят някой акт, но не ми се вярва.

Наблизо съм ти... идвам и отцепвам улицата, щом се появи кварталния - излайвам като бясно куче с прилежащите хъркащи звуци. Ти скриваш материала и излизаме с версията, че чистим двора и т.н.
              Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Чушките могат да издържат с минимални загуби до седмица доматите са проблемни в тая жега . Тука при мене в квартала съм виждал да пекат около блоковете чушки с газова горелка а след като си имате и собствен двор не вярвам да имаш проблеми .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Абе давай бе, баси докъде сме я докарали с таз Европа... Човек една лютеница да го е страх да си свари.
                  Само горивото ти е малко, с това едва ще затоплиш мат'риала. Приготви си повечко дръвца, а по-добре бутилка газ с голяма горелка.

П.П. Ако някой почне да врещи-върху намазаната филия с топла лютеница може да поръсиш сирене начупено по-наедро. Гарантирано ще млъкне. Или ще те накара да свариш една тава и за него.

А ако някой започне да се мръщи, щото приготвянето на зимнина било селско-толкова по-зле за него... Големи гражданя, няма що. Ама най-много мрънкат за некачествените храни по магазините. Просто ги отсвири.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

А бре адаааш,що се разправяш с неща които не са по силите ти....

п.п.Викай комшийката тя не може да не знае
                    Не е важно какво караш, а как го караш !

Коментар

Никакво развитие по въпроса с лютеницата!!!

Адаш,кв-о става,направи си я и сега тайно си похапваш с комшийката А?

Коментар

Може да е намазал филията вече

Коментар

Ами да, току що ядох, но направена в домашни условия, на вън не посмях....проблема е, че загоря и сложих много олио...

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                            Ами да, току що ядох, но направена в домашни условия, на вън не посмях....проблема е, че загоря и сложих много олио...
                            Дано не са те изгонили от вкъщи след като си умирисал апартамента.

п.п.Да оставиш едно бурканче да я опитаме....като ти дойдем на гости.

Коментар

То за да не загори се иска доста бъркане. Обикновено жените се занимават с това.
                              Ако няма коя...
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X