Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон - това е мръсна дума!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закон - това е мръсна дума!

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
    Разбирам отношението към подобни герои, ама в едни други теми се писка яко, че полицията уж "спретнала" едни видеозаписи, пък не знам още какво... Аз знам и други методи, по които може да се "нагласи" някой, ама все си мисля, че не е редно. Другият вариант е да се върнем към тоталитарните порядки и всеки правоимащ да раздава правосъдие според разбиранията си. И съм убеден, че стигне ли се до съд, поне половината свидетели и възмутени граждани ще се дръпнат и ще почнат да редят други приказки. Нагледен пример имам от едно дело днес.
    П.П. Правилното действие на полицията в този случай е било да се прибере юнака в отрезвителя.
    Ето за нещо такова говорим, поне отрезвител. А иначе после си мислех, че наистина е било грешка и, че просто трябваше да го изкарам от колата да я заключа и да метна ключовете в канала... ама след дъжд качулка. А за другия път - уф айде да няма такъв.
    някой ден и по-голяма джипка ...

Коментар

Имах един подобен случай с мой приятел преди десетина години . На някакъв образ с Крайслер Вояджър му взимат книжката за алкохол на бул. "Христо Ботев" и "Пиротска" и понеже нямат право да му вземат ключовете го оставят по живо по здраво . Тоя само изчаква патрулката да потегли на някъде и тръгва с мръсна газ . На бул. "Сливница" на знак стоп и жълта мигаща светлина на светофара влиза с голяма скорост и удря движещото се с предимство Деу Есперо на моя приятел . Двете коли бяха тотална щета но за късмет нямаше пострадали . Същите катаджии които са му взели книжката идват на местопроизшествието и два часа се чудят как и какво да пишат .
      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Имах един подобен случай с мой приятел преди десетина години . На някакъв образ с Крайслер Вояджър му взимат книжката за алкохол на бул. "Христо Ботев" и "Пиротска" и понеже нямат право да му вземат ключовете го оставят по живо по здраво . Тоя само изчаква патрулката да потегли на някъде и тръгва с мръсна газ . На бул. "Сливница" на знак стоп и жълта мигаща светлина на светофара влиза с голяма скорост и удря движещото се с предимство Деу Есперо на моя приятел . Двете коли бяха тотална щета но за късмет нямаше пострадали . Същите катаджии които са му взели книжката идват на местопроизшествието и два часа се чудят как и какво да пишат .
        Tова имах предвид. Сега там където пишеш "нямаше пострадали" сложи "тримата тийнейджъри" или "майката и детето" "са загинали" и ще разбереш защо в подобни случаи за мен целта оправдава средствата.

И да, прибирането в отрезвителя е едно от решенията, които имах предвид по-горе, но и задържане за 24 часа би свършило работа. И мисля, че би било добре това да влезе в следващите промени на законодателството. Пил ли си и си на волана - арест за денонощие. Защото да седнеш пиян да караш е равно на опит за предумишлено убийство.
        Последно редактирано от Тихомир; 13-03-12, 10:05.

Коментар

Дали пък не е време народа да се събуди. Законите не са ли в полза на обществото, на това общество в което живеем. Нима 240 човека могат да решават вместо 6 милиона, тези 240 човека които грабят, крадат и вкарват държавата ни в пагубна ситуация. Нима още се изпълнява план Ран-Ът. Не е ли време ние тези 6 млн. да решим кои закони и как да променим, за може нашите деца и децата на нашите деца да живеят в една по-добра държава.

Коментар

Първоначално публикуван от ivo_paunov Преглед на мнение
            Дали пък не е време народа да се събуди. Законите не са ли в полза на обществото, на това общество в което живеем. Нима 240 човека могат да решават вместо 6 милиона, тези 240 човека които грабят, крадат и вкарват държавата ни в пагубна ситуация. Нима още се изпълнява план Ран-Ът. Не е ли време ние тези 6 млн. да решим кои закони и как да променим, за може нашите деца и децата на нашите деца да живеят в една по-добра държава.
            Това няма как да стане. Тия 6 милиона се делим по хиляда признака и никога няма да можем да се обединим къде поради чиста омраза, къде поради завист или елементарна злоба. Циганите и турците никога няма да подкрепят българите дори и да разбират, че евентуална промяна на статуквото ще е добра и за тях. По-бедните и не толкова обеднелите също няма да си проговорят на един език. Докато има какво да яде българинът си кротува. Няма критична маса хора, която да стане предпоставка за взрив. Затова и не виждам бъдеще за държавата. Ще се редуват Бойковци, Станишевци и Костовци и оправия няма да има. Закони, какви закони?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              kuzdov само за едно не е прав - че причината за това е демокрацията.
              Само една думичка е изпуснал -криворазбраната, и това е имал предвид според мен.
              Явно всички сме съгласни, че това поведение е недопустимо. Не мисля, че е работа на случайни граждани да се справят със ситуацията, полицията няма основание да се намеси, закони има някакви. Къде е заровено кучето тогава? В двусмислието на закона ли? Няма от къде да де черпи опит или така просто е по-удобно за някой?
              Да му вземе ключовете и.... нейна работа ли е, , ами ако се събуди и Й посегне, обучена ли е.
              Благодаря на колежката за проявеното 'мъжество' и реакция, но при подобна ситуация бих се обадил на 112 и бих следвал инструкциите им. Не става дума за кураж, а за отговорност. Имал съм подобен случай, в който трябваше да проверя един с цепната глава, в не естествена поза по гръб върху стълби, дали е пиян или е труп. Обадих се в бърза помощ(112 нямаше), обясних им, а те ми отговориха след като съм бил толкова съвестен да им се обадя, да проверя онзи дали диша, и понеже не се чуваше и не мърдаше, трябваше да го ритам и да му бия шамари, за да се размърда. Неисках, защото ако не се размърдаше, трябваше в последствие да обяснявам дъъъълго и обстойно що съм го ритал. След като от бърза помощ отказаха да дойдат, побутнах го с крак, човешкото може би надделя и добре, че онзи се размърда, иначе не ми се мисли, дали обаждането на 'бърза помощ' щеше да е достатъчен аргумент за оставените отпечатъци там. Но тогава времената бяха такива, че никой освен мутрите не правеше това, което може и трябва......
              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                ще разбереш защо в подобни случаи за мен целта оправдава средствата.
                .
                И за мен в такива ситуации целта оправдава средствата ама не решавам аз .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Трябваше да направим, като в онзи виц, да го оставим с един презерватив отзад .
                  0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                    Трябваше да направим, като в онзи виц, да го оставим с един презерватив отзад .
                    Ееееее защо не се сети онази вечер... Тоя точно такова унижение си заслужаваше(и не само той). Ама сега остава и да разучиш къде във вашата махала по това време на денонощието се продават

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                      Само една думичка е изпуснал -криворазбраната, и това е имал предвид според мен.
                      Явно всички сме съгласни, че това поведение е недопустимо. Не мисля, че е работа на случайни граждани да се справят със ситуацията, полицията няма основание да се намеси, закони има някакви. Къде е заровено кучето тогава? В двусмислието на закона ли? Няма от къде да де черпи опит или така просто е по-удобно за някой?
                      Да му вземе ключовете и.... нейна работа ли е, , ами ако се събуди и Й посегне, обучена ли е.
                      Благодаря на колежката за проявеното 'мъжество' и реакция, но при подобна ситуация бих се обадил на 112 и бих следвал инструкциите им. Не става дума за кураж, а за отговорност. Имал съм подобен случай, в който трябваше да проверя един с цепната глава, в не естествена поза по гръб върху стълби, дали е пиян или е труп. Обадих се в бърза помощ(112 нямаше), обясних им, а те ми отговориха след като съм бил толкова съвестен да им се обадя, да проверя онзи дали диша, и понеже не се чуваше и не мърдаше, трябваше да го ритам и да му бия шамари, за да се размърда. Неисках, защото ако не се размърдаше, трябваше в последствие да обяснявам дъъъълго и обстойно що съм го ритал. След като от бърза помощ отказаха да дойдат, побутнах го с крак, човешкото може би надделя и добре, че онзи се размърда, иначе не ми се мисли, дали обаждането на 'бърза помощ' щеше да е достатъчен аргумент за оставените отпечатъци там. Но тогава времената бяха такива, че никой освен мутрите не правеше това, което може и трябва......
                      То това не ми е изолиран случай, просто се втрещих, че при очеизвадни факти 4 полицая, 2 служители на бърза помощ и 4 приятели на въпросното пияно идиотче не реагираха адекватно. Следващ път в подобна ситуация 112 няма да има...

Коментар

Първоначално публикуван от ivo_paunov Преглед на мнение
                        Ами ти видя какво се случи и не мълча, ама какво от това. Мислиш ли, че следващия път ще е различно?!

Коментар

Първоначално публикуван от abbyviper Преглед на мнение
                          Ееееее защо не се сети онази вечер... Тоя точно такова унижение си заслужаваше(и не само той). Ама сега остава и да разучиш къде във вашата махала по това време на денонощието се продават
                          Ми има , там където имаше цигари .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                            Това няма как да стане. Тия 6 милиона се делим по хиляда признака и никога няма да можем да се обединим къде поради чиста омраза, къде поради завист или елементарна злоба. Циганите и турците никога няма да подкрепят българите дори и да разбират, че евентуална промяна на статуквото ще е добра и за тях. По-бедните и не толкова обеднелите също няма да си проговорят на един език. Докато има какво да яде българинът си кротува. Няма критична маса хора, която да стане предпоставка за взрив. Затова и не виждам бъдеще за държавата. Ще се редуват Бойковци, Станишевци и Костовци и оправия няма да има. Закони, какви закони?
                            Делим се, но дори само 1 млн да се обединят са достатъчни, държавата ни е малка и не и трябва повече. Малцина само ходят по митинги и протести, но ако към тези малцина се присъединят още малцина и още малцина нещата ще станат. Но докато си приказваме само, че нищо няма да се получи губим. "Дела трябват, не думи" е казал Левски, сега това важи повече от колкото тогава.

Коментар

Първоначално публикуван от abbyviper Преглед на мнение
                              Ами ти видя какво се случи и не мълча, ама какво от това. Мислиш ли, че следващия път ще е различно?!
                              Ще е различно, запознахме се със "законите" на тази държавица в такива ситуации.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X