Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закон - това е мръсна дума!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Закон - това е мръсна дума!

Не мога да повярвам какво ми се случи снощи...Къде живея? Как?

Описание на случая:
    1:00ч. квартална уличка, BMW с работещ двигател, а зад волана ИДИОТЧЕ на видима възраст не повече от 18-19 год. зверски пияно или дрогирано..в безсъзнание, главата му висеше върху волана и се сипеше пяна или лиги не мога да определя точно гадната консистенция. Изгасих колата и хвърлих ключовете на съседната седалка.

1:15ч. телефон 112 - 15 минути обяснения, че е в Прослав, че е до прелеза, че е неадекватен (полумъртъв)

1:35ч. полицаите пристигнаха ииии...нищо не могат да направят освен да повикат линейка, не бил шофирал в момента. Аз видяла ли съм го да кара в това състояние? Е как? Да се возя до него и да му броя чашките или инжекцийките ли ?

1:55ч. линейката пристигна, но онова се окопити дотолкова, че да обясни, че не само нямало здравни осигуровки, ами даже и шофьорска книжка.Интересно що ли никой не обърна внимание на това?

2:10ч. Сбирка на приятели от Прослав - кой шофьор, кой бивш полицай...дойдоха да си охраняват пияното другарче

2:20ч. започва най-интересното. Пристигнаха и от КАТ. Не можели да му направят нищо, защото не бил шофирал в момента. Е да ама как е стигнал до тук? Носил си е колата на ръце ли? Не можели даже да му лепнат фиш за неправилно паркиране, че шефовете им не били им купили фишове! Подминат беше и факта, че шофьорска книжка липсва. Ама и акт моля ви нямало за какво да му напишат! Не познавам закона - не съм правист, но там не пише ли, че при запален двигател пиян зад волана вече си е престъпление???

Попитах полицаите ако тоя убие някого кво правим - отговорът беше - Е да ама не е! Ще чакаме да убие някой и тогава...Колко деца още трябва да си отидат, за да се променят ПРАВИЛНО законите?
    някой ден и по-голяма джипка ...

От: Закон - това е мръсна дума!

Че кой знае какво не са можели да направят - така е. Но никой закон не би им попречил да го скрият на топло за денонощие. Докато дойде на себе си и докато проверят нещо си. При подобен случай от преди няколко години в нашия град мъж, който отишъл да посрещне жена си на автогарата с колата, използвал ранния час на пристигането си да отскочи до приятели и да се почерпят, понеже жена му имала книжка и нямало да се наложи да кара. Върнал се на паркинга при колата половин час преди автобуса да дойде, запалил, включил парното и кротко заспал на задната седалка. Патрулка прави проверка, измъкват го от колата и, официално, оказал съпротива, при която в мелето "явно" е стъпил на криво. После си отвисял часове наред в управлението със строшен крак, виещ от болка. Не съм чул да има осъдени. Та май всичко е въпрос на желание или нежелание да се свърши нещо. Особено когато има свидетел.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
      Че кой знае какво не са можели да направят - така е. Но никой закон не би им попречил да го скрият на топло за денонощие. Докато дойде на себе си и докато проверят нещо си. При подобен случай от преди няколко години в нашия град мъж, който отишъл да посрещне жена си на автогарата с колата, използвал ранния час на пристигането си да отскочи до приятели и да се почерпят, понеже жена му имала книжка и нямало да се наложи да кара. Върнал се на паркинга при колата половин час преди автобуса да дойде, запалил, включил парното и кротко заспал на задната седалка. Патрулка прави проверка, измъкват го от колата и, официално, оказал съпротива, при която в мелето "явно" е стъпил на криво. После си отвисял часове наред в управлението със строшен крак, виещ от болка. Не съм чул да има осъдени. Та май всичко е въпрос на желание или нежелание да се свърши нещо. Особено когато има свидетел.
      Пропуснала съм да напиша, че тоя прелетя малко преди това пред вратата на заведението където бяхме и дори собственичката го видя, а тая история с твоя приятел си е повече от гадна, ама ей на ЗАКОНИ ....Постнах темата и във фейсбук и вижкакво ми сподели приятелка " Kamenarova - ти път какво се впечатляваш, в България живеем, баща ми беше блъснат от пиян, непълнолетен роб, шофиращ на улица без предимство, беше в интензивен сектор около 1 месец, замалко да му отворят черепа и се размина без никакво наказание"

Случаите не са никак малко, това най-много дразни, че си е ежедневие, а ония си затварят очите.

Коментар

Първоначално публикуван от сто Преглед на мнение
        Че кой знае какво не са можели да направят - така е. Но никой закон не би им попречил да го скрият на топло за денонощие. Докато дойде на себе си и докато проверят нещо си. .....
        Я сподели ти на какво основание би го задържал? Щото аз не се сещам за такова. Да спиш пиян в колата си не е престъпление, даже и нарушение не е. Свидетели, казвате... На делото ще можете ли категорично да потвърдите, че именно той е шофирал, преминавайки край заведението? Защото ако не можете, вероятно е да последва дело срещу Вас за набеждаване, а срещу полицая - за превишаване на правомощията. Съжалявам, но понякога очевидното не е достатъчно. Демокрация, к'во да правиш .....
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
          Я сподели ти на какво основание би го задържал? Щото аз не се сещам за такова. Да спиш пиян в колата си не е престъпление, даже и нарушение не е. Свидетели, казвате... На делото ще можете ли категорично да потвърдите, че именно той е шофирал, преминавайки край заведението? Защото ако не можете, вероятно е да последва дело срещу Вас за набеждаване, а срещу полицая - за превишаване на правомощията. Съжалявам, но понякога очевидното не е достатъчно. Демокрация, к'во да правиш .....
          Аз бих го задържал за нарушаване на обществения ред. Видях го да пикае до колата на улицата и го чух да пее и да кряка пиянски. При подхода към автомобила той вече се беше прибрал в него и хъркаше, притесних се здравето му, сигурността му и т.н., и т.н. Искаш ли да си свършиш работата, начини и основания бол. Не искаш ли и господ няма да ти помогне.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
            .....
            Знам ли, свидетелските показания, че е бил на волана на автомобил с работещ двигател и неадекватното му поведение дали не са достатъчни да го разпита който трябва и след като не събере достатъчно доказателства да си го пусне по живо - по здраво в рамките на тези няколко часа, в които явно ще дойде на себе си и няма да има опасност да влезе в хрониките на КАТ? И мисля - без опасност от последствия за задържалите го. За дело не съм си и помислял даже, става въпрос да се предотврати нещо по-лошо.

Коментар

Камери няма ли там наоколо? На варненските камери се разпознах и двата пъти. Ама колегата е казал по горе: Който не иска - търси причини.....
              I get High by going Down

Коментар

Няма камери за съжаление в тая леко провинциална махала, а колегата с основанията...да не дава Господ ..ама същата нощ в полицеийските хроники се появи това ....Тинейджърка загина при катастрофа край Старосел ... 09.03.2012 ...ако не бяхме с приятелите ми дали или този момък нямаше да го пишат! Страшно ми е какво се случва с тия деца, ама дето казваш пиян зад волана и без книжка не е основание за задържане.

Коментар

Първоначално публикуван от abbyviper Преглед на мнение
                  хвърлих ключовете на съседната седалка.
                  Друг път да не повтаряш грешката.

Така и така си се намесила - защо не "изтърва" ключовете в близката шахта?

п.п. съжалявам, че трябва да го кажа, но в случая kuzdov е напълно прав за действията, които може или не може да предприеме полицаят при тези налични сведения. Ако наистина си сигурна, че помагаш на този човек, на всички останали и на обществото - и си направила фактически всичко необходимо - полиция не ти трябва.
                  Последно редактирано от Ясен; 12-03-12, 20:05.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                    Аз бих го задържал за нарушаване на обществения ред. Видях го да пикае до колата на улицата...
                    Да де, ама не го е ВИДЯЛ. А да твърдиш, че си видял нещо (и въз основа на това си твърдение действаш) е, ако не неморално или нечестно, то много рисковано.

kuzdov само за едно не е прав - че причината за това е демокрацията. Това няма нищо общо с демокрацията, това е правно установеният ред. Това е тънката и полупропусклива преграда, която дели правовата държава от полицейската, била тя демократична или не.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Да де, ама не го е ВИДЯЛ. А да твърдиш, че си видял нещо (и въз основа на това си твърдение действаш) е, ако не неморално или нечестно, то много рисковано.

kuzdov само за едно не е прав - че причината за това е демокрацията. Това няма нищо общо с демокрацията, това е правно установеният ред. Това е тънката и полупропусклива преграда, която дели правовата държава от полицейската, била тя демократична или не.
                      При алтернатива тоя като се осафереса малко да хукне и след 200 метра да помели десетина човека на спирката дори ще се изпикая заради него и ще го прибера за явно нетрезво състояние. Пиян човек няма работа зад волана дори автомобилът да не е в момента в движение. Прибирам го с чиста съвест, а коментарите дали съм бил прав или не ще оставя на оцелелите, на тия които са останали живи само защото аз съм решил и съм го прибрал нея нощ. Законите не са перфектни.

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                        При алтернатива тоя като се осафереса малко да хукне и след 200 метра да помели десетина човека на спирката дори ще се изпикая заради него и ще го прибера за явно нетрезво състояние. Пиян човек няма работа зад волана дори автомобилът да не е в момента в движение. Прибирам го с чиста съвест, а коментарите дали съм бил прав или не ще оставя на оцелелите, на тия които са останали живи само защото аз съм решил и съм го прибрал нея нощ. Законите не са перфектни.
                        Споразумяваме се за друго. Не се изпикаваш заради него, а го причакваш на следващия ъгъл и там му пишеш 2 страници акт, а после в отрезвителя. Полицейщината си има и правила.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Споразумяваме се за друго. Не се изпикаваш заради него, а го причакваш на следващия ъгъл и там му пишеш 2 страници акт, а после в отрезвителя. Полицейщината си има и правила.
                          И така става. Важното е алкохолът да се отстрани от волана, начините не са толкова от значение. Е, стига да не ги отстрелваш в кратуните де. Превенцията има много лица. Както и полицейщината.

Коментар

По-важно е да се спазва закона. Иначе оставаш на преценката на полицая, утре може да те простреля в кратуната, защото му се струва, че си пиян и ей-сегичка ще потеглиш с колата.

Коментар

Разбирам отношението към подобни герои, ама в едни други теми се писка яко, че полицията уж "спретнала" едни видеозаписи, пък не знам още какво... Аз знам и други методи, по които може да се "нагласи" някой, ама все си мисля, че не е редно. Другият вариант е да се върнем към тоталитарните порядки и всеки правоимащ да раздава правосъдие според разбиранията си. И съм убеден, че стигне ли се до съд, поне половината свидетели и възмутени граждани ще се дръпнат и ще почнат да редят други приказки. Нагледен пример имам от едно дело днес...
                              П.П. Правилното действие на полицията в този случай е било да се прибере юнака в отрезвителя.
                              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                              Неизвестен мъдрец

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X