Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Обезопасяване на лагер

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Обезопасяване на лагер

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Явно от скоро ходиш по горите! Там лоши хора НЯМА. Еле пък в Родопите - нали за там идеше реч? Лошите са по шосетата, баровете и дискотеките.
    Прав си Пенчо, ако не броим мангалите за хора, че за последните 3г. два пъти трябваше да се оправям с тях не в Родопите, а в Рила.

Коментар

Имаше една приказка за форумите, сещате се. Та защо на човека не му отговорихте на въпроса или просто да си замълчите, да може да ви се е сторило смешно ама като не е по темата не коментирайте. 3 страници изписани и нищо конкретно по темата не видях, но за сметка на това разбрах, че трябва да минирам около лагера си, да направя противотанков ров, ако ходя из природата да взема гадже, ракия, сланина, кибрит и цигари. Не на последно място разбрах, че ако булката е млада може да избягам на мечка, която ме гони в Пирин планина.
      Колега и аз честно да ти кажа не мисля, че е нужно да обезопасяваш лагера така, но ако си решил мисля че 35-45см е може би най-оптимално. НО преди мен бяха споменали, никое животно няма да дойде да те яде, затова едно добро правило е да се храниш далеч от лагера, защото храната би привлякла дивите ни приятели не самият ти, друго раницата, в която ти е храната я закачи с едно въже на някой висок клон пак по същата причина. Най-добре ходи с компания. Дано съм помогнал.
      Лопата - друг солдата!!!

Коментар

Първоначално публикуван от emka22 Преглед на мнение
        Прав си Пенчо, ако не броим мангалите за хора, че за последните 3г. два пъти трябваше да се оправям с тях не в Родопите, а в Рила.
        Ако не е тайна - къде?

Коментар

Бе в Рила бият основно хижарите. Повечето разни дупнишки батки. С колове. То по принцип в Рила ако не ме лъже склерозата опъването на палатки не е много законно- или бъркам? Та за да мотивират туристите да ходят по хижите (които като цяло са отврат и като отношение и с цени на СПА курорт) мотивират туристите с коловете през палатките.
          Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
          No man left's behind !!!!

Коментар

Първоначално публикуван от O.K Преглед на мнение
            Имаше една приказка за форумите, сещате се. Та защо на човека не му отговорихте на въпроса или просто да си замълчите, да може да ви се е сторило смешно ама като не е по темата не коментирайте. 3 страници изписани и нищо конкретно по темата не видях, но за сметка на това разбрах, че трябва да минирам около лагера си, да направя противотанков ров, ако ходя из природата да взема гадже, ракия, сланина, кибрит и цигари. Не на последно място разбрах, че ако булката е млада може да избягам на мечка, която ме гони в Пирин планина.
            Колега и аз честно да ти кажа не мисля, че е нужно да обезопасяваш лагера така, но ако си решил мисля че 35-45см е може би най-оптимално. НО преди мен бяха споменали, никое животно няма да дойде да те яде, затова едно добро правило е да се храниш далеч от лагера, защото храната би привлякла дивите ни приятели не самият ти, друго раницата, в която ти е храната я закачи с едно въже на някой висок клон пак по същата причина. Най-добре ходи с компания. Дано съм помогнал.
            Това е първият смислен отговор.Мерси колега, явно и сериозни хора има тук

Коментар

Първоначално публикуван от Mad Dog Преглед на мнение
              Бе в Рила бият основно хижарите. Повечето разни дупнишки батки. С колове. То по принцип в Рила ако не ме лъже склерозата опъването на палатки не е много законно- или бъркам? Та за да мотивират туристите да ходят по хижите (които като цяло са отврат и като отношение и с цени на СПА курорт) мотивират туристите с коловете през палатките.
              Не знам дали бият с колове хижари,батки или друга паплач,аз проблеми с такива нямям.В планините спя не в палатка а на земята в спален чувал.

Коментар

И последно: Имаш ли проблеми, или нямаш; Питаш ли за детонатори, миниране и пр. фортификация, или не!
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                  И последно: Имаш ли проблеми, или нямаш; Питаш ли за детонатори, миниране и пр. фортификация, или не!
                  Аз питам ама отговори не получавам, само някакви педалски подигравки.Ако някой го е правил да даде мнение другите да не пишат.

Коментар

Смислен отговор казваш. Това с детонаторите е лидо и глупаво. Като гръмне както спинкаш, не се знае кой ще е по-ошашавен? Ти или чернокраките. Пробвай със звънчета. Празни консерви с гайки, също ще свършат работа. Празна стъклена бутилка, леко закрепена над камък. .............Варианти много. Законни и безопасни.
                    За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Подигравки не бих казал, само добронамерени намеци за трезвомислие, които в развитие ескалираха до незлоблив майтап.
                      Ти какви отговори очакваш от нормални хора? Няма начин да са в руслото на детонатори, мини, окопи и ровове.
                      Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        Смислен отговор казваш. Това с детонаторите е лидо и глупаво. Като гръмне както спинкаш, не се знае кой ще е по-ошашавен? Ти или чернокраките. Пробвай със звънчета. Празни консерви с гайки, също ще свършат работа. Празна стъклена бутилка, леко закрепена над камък. .............Варианти много. Законни и безопасни.
                        Колега защо ме разсмиваш, за да ходя с детонатори мислиш ли, че ще се стресна като гръмнат?За тези които не знаят риска при детониране е нулев ако не си завреш пръстите в детонатора.

Повтарям мнение искам от хора които знаят за какво говоря.

Коментар

Много искаш...
                          Никой не е длъжен да ти отговаря. Тук всеки пише по желание.
                          А това, че умни и патили хора започнаха да се бъзикат с теб трябва да те накара да се замислиш малко...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Здравият разум изключва в нормален форум да зададеш въпрос намекващ за явно нарушаване на ЗАКОН ЗА ОРЪЖИЯТА, БОЕПРИПАСИТЕ, ВЗРИВНИТЕ ВЕЩЕСТВА И. ПИРОТЕХНИЧЕСКИТЕ ИЗДЕЛИЯ. Моят здрав разум на човек минал през разтяжките с навързани УЗРГ-М-ИМ като охранително средство е да те предпазя от излишният ентусиазъм по въпроса.
                            Този, който заменя свободата за сигурност, не заслужава нито едно от тях.
                            No man left's behind !!!!

Коментар

Колега защо ме разсмиваш, за да ходя с детонатори мислиш ли, че ще се стресна като гръмнат?За тези които не знаят риска при детониране е нулев ако не си завреш пръстите в детонатора.

Ми ти разсмя доста хора. Освен това, така си се одървил, вече не различаваш добронамерените мнения от явните подигравки. А относно детонаторите, много е вероятно, по времето когато си играех с тях, въобще да не си бил плануван даже. Къде писах, че може да те наранят? Казах, че ако спиш ще се стреснеш яко. Явно държиш да си играеш с бомбички. Та взимаш тръба, затапена в единия край. На дъното детонатор, после барут( кило стига и остава) след това 2 кила магнезий на прах. Тръбата от страната на детонатора на ос. Въжето със спусъка, малко по-към предния край. При първоначално опъване, тръбата се завърта към посоката от където идва дърпането. Така и ще чуеш и ще го видиш като се пече въпросния нападател. При добро желание, можеш да смениш магнезия със пирони( едрички). Ама, като ти гледам акъла, най-разумно ще е да вържеш въженцето за хамака си. Турни матриал повечко, че да не се мъчиш. Ако нещо не ти е ясно, питай. Не се притеснявай.
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Благодаря на всички за отговорите.Мисля, че темата е приключена.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X