Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно подмяна на СУМПС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Въпрос относно подмяна на СУМПС

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

АААА така по-може,седмица нямаше да ги чакам.

Личен лекар...............това какьв му е фифела,аз такьв нямам?
    Тогава във всяка една поликлиника. Но се плаща. Мисля под 50лв.

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
      Защо се занимаваш с глупости? Освен лекар, после ще ти искат редовен адрес. Че и медицинско да вадиш. Чета по-горе, че и диплома могат да ти искат. Дипломите ти къде са?
      Имамм книжка с твойта снимка само дето си с къса коса. И лична карта мога да ти дам. И паспорт...
      Абе я си карай с американската и не се занимавай, че да не стане като с на децата паспортите...!
      Паспорта ще го ползвам ако се заядат,че моя е от нам си кой модел дето вьв всяка точка на света работи,а само в България НЕ.
      Лична карта имам,и изтекла Калифорнийска книжка имам,пробвам се да си извадя една легална и ако се запьне нещо ще си карам как си карах и тук.Твоите ми ги приготви обаче
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Тогава във всяка една поликлиника. Но се плаща. Мисля под 50лв.
        Майната им на парите,то като се набалбуцаш сьс самолетни билети и не бачкам месец поне и тия 50 лева не влизат вьобще в сметката.Ако се опитат да ме разходят обаче 3-4-5 дни няма да я бьде.

Благодаря за уточнението,ще се опитам да сьм нежен и да карам законно.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
          Да отвлека темата - колко е глобата или каква е процедурата ако ме хванат / ще ме хванат / без книжка?
          Колата няма да е на мое име,адрес няма да имам,имам лична карта и ако не се льжа изтекла книжка.
          Експресно една седмицабавната трябва да е една петилетка тогава.
          Ако те хванат без книжка (чл.177, ал.1, т.2 във връзка с чл.150 от ЗДвП) глобата е от 100 до 300лв. Процедурата (щом няма да имаш адрес се предполага, че няма да си и с български документ за самоличност) е следната. Пише се акт и се завежда лицето в съответния КАТ. Там на място се изготвя НП. Плаща се и заминаваш по живо по здраво.
          Ако имаш валидна българска ЛК се подават документи за СУМПС, като приготвиш медицинско (вади се без да е необходимо да имаш Личен Лекар (или модерно GP) за около 30лв. и под 1 час за кат.В и около 40 лв. и 2 часа за кат. С). Експресна услуга няма като понятие. Има бърза услуга и срока е 10 раб. дни (обикновено става за 5-7 дни), цената е около 46 лв. Нормална услуга е 1 месец и цената е около 26лв.
          Ако караш с българска ЛК и чуждестранно (НЕевропейско свидетелство, примерно Хамериканско) можеш да караш до 3 месеца от датата на влизане в страната (чл.162, ал.1 от ЗДвП).
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стоян Боюков-Sariones Преглед на мнение
            Ако те хванат без книжка (чл.177, ал.1, т.2 във връзка с чл.150 от ЗДвП) глобата е от 100 до 300лв. Процедурата (щом няма да имаш адрес се предполага, че няма да си и с български документ за самоличност) е следната. Пише се акт и се завежда лицето в съответния КАТ. Там на място се изготвя НП. Плаща се и заминаваш по живо по здраво.

Ако караш с българска ЛК и чуждестранно (НЕевропейско свидетелство, примерно Хамериканско) можеш да караш до 3 месеца от датата на влизане в страната (чл.162, ал.1 от ЗДвП).
            1 Как ще си ги вземат ако ги нямам и колко време ще ме дьржат заключен ако запьна?
            2 вьпреки,че сьм Българин мога да карам с Българска лична карта и Американска книжка така ли?Ако е така това си го принтирам и ........... ще ви пиша от кауша като се заядат щото на тия сьм им обявил война от край време.

НАМЕРИХ ГО

Чл. 162. (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) (1) (Доп. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Българските граждани могат да управляват моторни превозни средства на територията на Република България с чуждестранно национално свидетелство, когато то не е издадено от държава - членка на Европейския съюз, или от друга държава - страна по Споразумението за Европейското икономическо пространство, или от Конфедерация Швейцария в срок до 3 месеца от датата на влизането им в страната.

ОБАЧЕ ТОЧКА 7...........

(7) (Нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Свидетелство за управление по чл. 161, т. 5 на водач, който е установил обичайното си пребиваване в Република България, се заменя с българско при установяване на административно нарушение, за което е предвидено отнемане на контролни точки, потвърждаващи валидността на свидетелството за управление на моторното превозно средство.
            Последно редактирано от BENZBOSS; 04-03-12, 17:59.
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

Това е ако си с виза "Д". Няма проблем да караш с американска книжка и паспорт, на който да има печат за влизане. Американска книжка и българска ЛК не е добра комбинация, защото предполага опит за скриване на времето на пребиваване и може да отнесеш акт за неправоспособност. Дори и да не е така, едва ли ще искаш да се разправяш със съдилища.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

Къде в София мога да мина на преглед за медицинско в Събота/Неделя или след 19:00 часа през седмицата, понеже трябва да си подновя СУМПС (кат. С). Цена за ориентир?
                И друго: формуляра/бланката ако си я отпечатя ще "мине" ли пред "органите" или поне от къде да я купя...
                Публикувайте отговор

Коментар

Бланка за медицинско от GP-то или от книжарница. Не съм обикалял болници след 19 часа, но ми се струва, че специалистите, които ти трябват не стоят до късно дори и като втора смяна, камо ли пък в събота и неделя. Може да пробваш в Пирогов или Исул ако те пуснат. Друг вариант са частните здравни центрове.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X