Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно подмяна на СУМПС

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно подмяна на СУМПС

Здравейте колеги.Търсих навсякъде, но не можах да намеря информация относно следният казус: Майка ми и изтича СУМПС м.Април.Тя е в чужбина и иска да си дойде лятото и тогава да я подмени.Как става цялата хватка и дали ще подлежи в такъв случай на проверовъчен или трябва да се издава нещо и от къде? Благодаря на всички, които ще се отзоват.
    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

От: Въпрос относно подмяна на СУМПС

Би трябвало да заплати само глоба( изтекли срокове на личните документи). Няма логика да се явява на проверовъчен изпит.
    Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Аз бях така преди месец (книжката беше валидна до декември миналата година) - няма никакви глоби, изпити или други такива. Отива се в КАТ, подават се документи, плаща се и след седмица (бърза поръчка) книжката е готова.
      LR Disco II, Td5

Коментар

Медицинско от личния лекар!!

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
          Здравейте колеги.Търсих навсякъде, но не можах да намеря информация относно следният казус: Майка ми и изтича СУМПС м.Април.Тя е в чужбина и иска да си дойде лятото и тогава да я подмени.Как става цялата хватка и дали ще подлежи в такъв случай на проверовъчен или трябва да се издава нещо и от къде? Благодаря на всички, които ще се отзоват.
          За подмяната на СУМПС е необходимо само медицинско свидетелство (заверено според притежаваната категория) и лична карта. Ако се вади само СУМПС това става в съответния КАТ. Ако се вадят двата докуманта (СУМПС и ЛК), то това може да стане в съответната служба за лични документи към РУП. Таксата за СУМПС е около 26лв. Проверочен изпит НЕ се държи и НЕ подлежи на санкция за изтекъл срок на свидетелството. Ако има нещо неясно, телефона ми е в подписа.
          Поздрави.
          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Благодаря за бързата реакция колеги.За необходими документи за преиздаване знам, че има медицинско, не беше това проблемът.Проблемът бе, че не знаех как се процедира при такива случаи.Тази глоба къде се заплаща? На място в КАТ-Дървеница или някъде другаде и на каква сума възлиза-20лв. както бе някога или повече?

Коментар

Няма глоба.

Коментар

Благодаря на всички отзовали се в темата и помогнали с казуса. Ще помоля само да се заседи до довечера, за да я прочета на спокойствие и да дам докладна-мерси колеги.Имам много да ви черпя и сега като се затопли времето и има някъде среща-ще бъда на линия.

Коментар

Книжката не е задължителен документ. Глоби има за не подновена в срок лична карта или за не върнат на време ЗП.

Коментар

Медицинското трябва да е попълнено изрядно,защото миналия петък ме върнаха,че отзад не са ми попълнени имената и категориите от личния лекар.Исках да го направя на място но не ми разреши.На всичко отгоре ми поиска и диплома за завършено образование/оригинал и копие/.Това в КАТ В.Търново.И после се почна едно обаждане да л.лекар до жената прати дипломата по маршрутка и пак висене на опашка,въобще голям филм.

Коментар

Първоначално публикуван от KRISTO-SVISHTOV Преглед на мнение
                      ..........На всичко отгоре ми поиска и диплома за завършено образование/оригинал и копие/.........
                      Това само при първоначално издаване на СУМПС (за нов водач демек).
                      И пак да кажа. Глоба няма, освен в случай на изгубено свидетелство (тогава се пише акт).
                      Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Да отвлека темата - колко е глобата или каква е процедурата ако ме хванат / ще ме хванат / без книжка?
                        Колата няма да е на мое име,адрес няма да имам,имам лична карта и ако не се льжа изтекла книжка.
                        Експресно една седмицабавната трябва да е една петилетка тогава.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Седмица е за бърза поръчка. Експресната е от днес за утре. Обикновената е до месец.

Коментар

АААА така по-може,седмица нямаше да ги чакам.

Личен лекар...............това какьв му е фифела,аз такьв нямам?
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение

АААА така по-може,седмица нямаше да ги чакам.

Личен лекар...............това какьв му е фифела,аз такьв нямам?
                              Защо се занимаваш с глупости? Освен лекар, после ще ти искат редовен адрес. Че и медицинско да вадиш. Чета по-горе, че и диплома могат да ти искат. Дипломите ти къде са?
                              Имамм книжка с твойта снимка само дето си с къса коса. И лична карта мога да ти дам. И паспорт...
                              Абе я си карай с американската и не се занимавай, че да не стане като с на децата паспортите...!
                              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X