Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кой е прав в случая за ПТП

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кой е прав в случая за ПТП

Според мен виновен е водач А,защото щом водач Б те е ударил във вратите значи вече е бил в насрещната лента и е започнал изпреварването и водач А го е засякъл

Най-важното е ,че е нямало жертви!

Коментар

Първоначално публикуван от mx rider Преглед на мнение
      Според мен виновен е водач А,защото щом водач Б те е ударил във вратите значи вече е бил в насрещната лента и е започнал изпреварването и водач А го е засякъл
      Пред нас е същата ситуация, почти всеки месец има подобни изцепки , щом е за междублоково значи е в квартал, обикновенно там ограниченията са 40км/ч. за изпреварвания забрави. Аман от джигити. Опази боже да не ставам полицай ще събера всички подарени книжки +100% отгоре.
      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
        Пред нас е същата ситуация, почти всеки месец има подобни изцепки , щом е за междублоково значи е в квартал, обикновенно там ограниченията са 40км/ч. за изпреварвания забрави. Аман от джигити. Опази боже да не ставам полицай ще събера всички подарени книжки +100% отгоре.
        маи не е 40.Чл. 62. В жилищната зона действат следните специални правила:

1. пешеходците могат да използват за движение, а децата за игра пътя по цялата му широчина, без ненужно да пречат на движението на превозните средства;

2. (изм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.) водачите на пътни превозни средства са длъжни да се движат със скорост не по-голяма от 20 km/h, като не поставят в опасност пешеходците и не създават препятствия за тяхното движение;

3. паркирането в жилищната зона е разрешено само на специално обозначените места;

4. при излизане от жилищна зона на друг път водачите на пътни превозни средства са длъжни да пропуснат участниците в движението, движещи се по него;

5. (нова - ДВ, бр. 51 от 2007 г., отм. - ДВ, бр. 54 от 2010 г.)
        Стефан 0878655377

Коментар

Колегата mx rider е абсолютно прав а акт няма защото двете коли са с малки щети и в движение и са минали с двустранен протокол така ли е.

Коментар

Първоначално публикуван от St-T Преглед на мнение
            маи не е 40.Чл. 62. В жилищната зона действат следните специални правила:

Е нали влизаш от улуца към тези междублокови, удара става преди това а не след.
            Както и да е, за мен си е виновен този отзад където предприема изпреварване преди кръстовище, натресе ли ме такъв определено ще чака полицаите с нетърпение.

Коментар

Няма вариант КАТ да посети ПТП и да не вземе отношение и да не е отразено в техния тефтер за смяната имат си началник. А това че не са писали акт е елегантно решение.Щетите са си щети поне няма глобени а и за тях писането е по-малко.

Коментар

Цялата ситуация става на кръстовище като двете коли се движат по улица с предимство а от ляво и дясно улиците имат знак стоп. Не мога да намеря в закона в този случай как стоят нещата но все пак е кръстовище
                Стефан 0878655377

Коментар

Извинявай колега TPUNEP ама аз ще съм ти на задния номер в лявата ти лента и ти ще тръгнеш да правиш ляв завой и контаакт с предимство е този който си върви по неговата си лента който се престроява трябва да го направи безопасно а защо си ударен във вратите а не отзат или ще кажеш той караше много бързо но това няма как да мине при лимит 50км.ч т.е. кола А щеше да е минала през туш и се намира на .....метра от удара с еди колко си минавания през туш след удара, кола Б е на ....метра от точката на удара в посока еди каква си намират се най-далечните изхвърчали отломки съпоставят се личните килограми на двете машини спирачния път на кола Б и нещата са почти ясни. Бъдете здрави. явно съм се икривил

Коментар

Щом не е забранено значи е разрешено.

Коментар

Да, даже може и да ти отворя вратите за по-лесно ако искаш да влезеш вътре, става въпрос за двупосочен път е не двулентов във едната посока във предполагаем жилищен комплекс. Дано не е жена ти със децата във тая ситуация, че как ли ще я възприемеш тогава ситуацията. Чети отначало човека си е пуснал мигача ПРЕДУПРЕДИЛ е и ти влизаш у насрещтното да го изпреварваш ПРЕДИ КРЪСТОВИЩЕ, майната му на правилника това си е идиотска маневра "колега" както и да го погледнеш.

Коментар

Извинявай но нали знаеш че нито аз нито ти искаме такъв контакт но удър във вратите виновен А лично мнение а може би и по закон.

Коментар

колега имаш ли вузможност да го начертаеш, че май всеки си ги интероретира различно. Аз не разбурам как завиваш и в същоъо врме изпреварваш ?
                          Газ 69 2.4i
                          Густо майна, пътят свърши !!!
                          GSM: О895 7О6О59

Коментар

А и друго кола Б не удари кола А много силно или кола А него почувства 2.3тона ударени от голф2 които беше с летни гуми на заледен паваж .Мисля ,че много преди това е видяла за маневрата но не могла да спре а кола А не е погледнал в огледалото в този момент
                            Стефан 0878655377

Коментар

Първоначално публикуван от Агоп Серопян (аниматора) Преглед на мнение
                              колега имаш ли вузможност да го начертаеш, че май всеки си ги интероретира различно. Аз не разбурам как завиваш и в същоъо врме изпреварваш ?
                              Кръстовище като двете коли се движат по улица с предимство (НЕ булевард НЕ улица с 3 или 4 платна а проста квартална улица където могат да се разминат две коли спокойно) една след друга а от ляво и дясно улиците имат знак стоп. Кола А дава мигач намаля и завива на ляво в този момент кола Б решава да изпреварва и удря кола А
                              Стефан 0878655377

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
                                мисля че се бъзикаш, джигити всякакви и отдавна шофирането в Бг се е превърнало в некъв зловещ сървайвър, най ме е страх да минавам на зелено и да карам по път със завои - какво ли не излиза насреща, в мойто платно.

тук, където живея свивам с ляв завой в точно такава предблокова уличка ........... е, няма такова шубе, пътя е с по две ленти в посока, завоя си е разрешен..... честно казано, не знам дали законово е разрешено изпреварването,но просто всички карат в двете ленти и май не се води изпреварване....... и аз ако съм в дясната, първо зор да се престроя в лявата, а като се престроя и спра с ляв мигач, чакам насрещните да минат и треперя с едното около в огледалото кой ще ме изтреска отзад......... случва се поне веднъж дневно, булеварда е Овча Купел и тези леви пресечки са през 50м.

Ми няма как да те шибнат и да си виновен както и в ситуацията на автора на темата.Какво са му писали куките е едно на рька,тук ако си говорим кое е по логика си излиза,че кола Б си е за еБ..е от всякьде.И 20 да е ограничението пак не е по логика.По-бавните се движат в дясно нали,аз карам с 20 и пуснат ляв мигач в лявата лента.Всички мен ли чакат и аз ли сьм най-големия?Явно сьм взел неправилното превозно средство значи

Не е правилно това което са му писали,нищо,че е ясно защо са му го писали.Ясно ми е какво е Пернишко каране ако да нямам много опит с него и голяма част от вината е на " контролните" ОРГАНИ.

Аз да отвлека темата - нямам мигач,изгоряла крушката да речем.Мога ли да намаля пред улицата леко изнесен в ляво и да завия или да вьртя десни завои до откат?Какво да правя всички светкавични Москвичи които са вече в другата лента и бичат на трети зьб?Кой виновен ако един такьв ме натресе?Спирачен пьт се мери на сухо и на кола която е заковала гумите,кой иска да мери АБС на заснежено и да видим кой с колко е карал тия дни из снега.Несьобразяване с пьтната обстановка не го ебават явно,виновен щото имаш релса вместо броня,а задната колица е пласмасова.

Тьпо и неправилно кой кво ще да каже.
                                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                                W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X