Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Код "червено" или как сме оцеляли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Код "червено" или как сме оцеляли

Стоя и си мисля... може и само да стоя де.
    Чудя се след това което обявиха по медиите как сме оцелявали навремето.
    Първите 9 години ги изкарах в България и много добре си спомям как отивах на училище и не е ставало въпрос за аварийни ситуации. Преспите бяха огромни и аз не бях кинта и 90
    Стоя и се чудя ако това е опасно какво ли ще стане когато стане НАИСТИНА опасно ? Някакви бройлери май се превръщаме във
    LZ(единица) Лима Жоро Жоро
    2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

От: Код "червено" или как сме оцеляли

Мдаа много точно. Навсякъде некви изнежени типове дето го е страх да излезе от входа имало "бедствие" По телевизията КАЗАХА! Тук в Русе си наваля доста през нощта и съответно на сутринта изненадаааа! Половината квартал "блокиран" С летните гуми на колата давай към работа и тя после не върви колата, ми, щото не било почистено...

Коментар

Когато вали сняг като днес, във този Форум почваме да си говорим за ботуши.
      Проблемацията е когато се извадят джипките
      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Първоначално публикуван от jumboframe Преглед на мнение
        Когато вали сняг като днес, във този Форум почваме да си говорим за ботуши.
        Проблемацията е когато се извадят джипките
        Дори не съм вадил джипката, колега. Ксантийката със зимни гуми си се справя екстра, само дето сутринта 15 минути я чистих от снега.
        Иначе, нищо токова бедствено не виждам. Кофтито е, че пътуванията стават доста удължени във времето и доста неприятни.
        Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Искам да кажа, че този път съм много доволен от свършеното от снегопочистващите фирми. Не е излъскано до асфалт, но пък навсякъде откъдето минах беше напълно проходимо. Минах по Драган Цанков, Климент Охридски и нагоре до Железница, после обратно до Бистрица, през Симеоново и Драгалевци, околовръстен път, бул. Братя Бъкстон, после покрай реката по малките улички, след това бул. Цар Борис III (там беше най-зле положението, но пак се караше), покрай Пирогов и Александровска Болница, покрай канала, малките квартални улички в Лозенец след това към Семинарията... Изобщо добра обиколка си направих и днешното положение с трафика мога да го сравня с леките снеговалежи от минали години. С тази разлика, че днес вали наистина както си трябва!

Коментар

И аз карах Ксантията. Джипката... Изчистих я от снега и смених батерията за всеки случай.
            Просто не проумявам драмата какво толкова се е случило, затова пуснах и темата.

Коментар

Случило се е това, че журналята търси сензация. Нищо ново под слънцето.

Коментар

От нас до шосето е 400м. черен път, по който не минава никой освен мен. С ниското Рено със зимни гумета, днес на обяд си излязох на пътя. С боксуване, ама си е нормално. Зима е.
                Като че ли искат зорлем да ни втълпят да станем лигльовци. НекъФ по прогнозата за времето каза, че "Сибириадата" ще продължи. Абе тия имат ли представа за Сибир......
                П.П. Понеже тия дни няма да имам работа да излизам, се запасих с 4л. ракия, 3кг. пържоли и 20 кюфтета.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                -----------------------------------------------
                Питието определя съзнанието....
                -----------------------------------------------
                0887770735

Коментар

Какво точно означава "Код Червено". Това май е последния по цветовете(зелен, жълт, червен).
                  На какъв принцип се определя-обилен снеговалеж, влошена пътна обстановка, затворени пътища, предстоящо лошо време, Създаване на предпоставки за проява на климатични аномалии нетипични за конкретния период от година или др.
                  Никой не излезе някъде да каже какво точно означават тези кодове и всеки повтаря само " Аууу код червено, код червено"
                  Направо се чудя досега като нямаше кодове как сме оцелели както пише колегата.
                  Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
                  Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                    Искам да кажа, че този път съм много доволен от свършеното от снегопочистващите фирми. . С тази разлика, че днес вали наистина както си трябва!
                    Така е. И аз бръмчах почти цял предиобед. А снега е най-големия от 1996 насам.
                    Те го: Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 074.jpg
Прегледи:2
Размер:145.1 КБ
ID:5341047Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 075.jpg
Прегледи:3
Размер:171.3 КБ
ID:5341048Натиснете снимката за да я уголемите

Име:peltie 076.jpg
Прегледи:3
Размер:187.5 КБ
ID:5341049

Коментар

Ами аз го разбирам така:
                      Код "Червено вино" и за сноубордистите с летни джапанки код "инфрачервено", т.е. да чакат да се стопли

Коментар

Кодовете всъщност са пет – бяло, зелено, жълто, оранжево и червено. Световната метеорологична организация ги е определила и важат за различни метеорологични "проблеми". Например ветрове, снеговалеж, дъжд, рязки температурни разлики... Ето какво означават:

Бяло - няма данни за конкретния регион.

Зелено - няма никаква опасност.

Жълто - времето е потенциално опасно. Няма нищо необичайно за сезона, но е добре да бъдете внимателни.

Оранжево - времето е опасно. Достигнати са стойности близки до максималните за сезона. Да се избягват преходи извън главните пътни артерии и утвърдените туристически пътеки. По възможност пътуванията да бъдат избягвани.

Червено - времето е много опасно. Достигнати са стойност към и над максималните обичайни за сезона. Възможни са големи щети на инфраструктурата - спиране на ток, вода, комуникации, запушване на големите пътни артерии. Има реална опасност за живота на хора навън. Властите са длъжни да издадат списък с разпореждания и съвети по реигони, които е Задължително да бъдат следвани от гражданите. Обикновено се въвеждат извънредни мерки, като затваряне на големи пътни артерии, забрана за пътуване на определени превозни средства (или дори всички при критична ситуация), обявяване на бедствено положение в определени региони (или национално при изключително тежка ситуация). Избягвайте всякакви пътувания.

Опитах се да ги преразкажа по-официозно. Надявам се, че съм бил полезен.

Коментар

Ако сегашната ситуация отговаря на "Код червено"... какъв е следващия по цвят код, ако примерно се излее един проливен дъжд, пътищата, които не са почистени в момента, станат на..., изпокъсат се далекопроводи, прелеят реки, прекъснати комуникации?
                          София е изчистена - това е добре... Не ми се мисли Тетевенско и Троянско, дето предния сняг не можаха да почистят цяла седмица... Не са само те... Основни пътища - непочистени, карат хора на хемодиализа с техника на гражданска защита в Плевенско понеже Русе-Плевен е непроходим... Кой знае и още какво и къде....
                          Публикувайте отговор

Коментар

Стига драматизирахте - това, което се случва е нормално и оптимално. Няма жертви, ранените са малко, криво ляво ситуацията се овладява. Значи хората са си свършили работата както трябва с това, което имат.

Аз също нямам нищо против да имаме много техника, много хора на щат... Ама тогава ще има други теми във форума, в които ще пише "и тея ся кво - стоят и си клатят краката, щото бедствия няма", "много са ни високи данъците" и т.н.

Няма угодия ей!

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                              Искам да кажа, че този път съм много доволен от свършеното от снегопочистващите фирми. Не е излъскано до асфалт, но пък навсякъде откъдето минах беше напълно проходимо. Минах по Драган Цанков, Климент Охридски и нагоре до Железница, после обратно до Бистрица, през Симеоново и Драгалевци, околовръстен път, бул. Братя Бъкстон, после покрай реката по малките улички, след това бул. Цар Борис III (там беше най-зле положението, но пак се караше), покрай Пирогов и Александровска Болница, покрай канала, малките квартални улички в Лозенец след това към Семинарията... Изобщо добра обиколка си направих и днешното положение с трафика мога да го сравня с леките снеговалежи от минали години. С тази разлика, че днес вали наистина както си трябва!
                              Днес несъм мърдал много много и незнам обстановката в момента. Сутринта беше добре по-основните артерий. Снощи обаче беше мазало. От бул. България до Люлин по околовръсното не беше чистено. Не казвам непроходимо а не се чистеше въобще. Срешнах над 10 снегорина които просто си се движеха с вдигнати гребла. Само един от тях опесъчаваше но с вдигнато гребло. Приемам че другите са свършили пясъка и са отивали да ги напълнят. Ама що не пуснат тия гребла? За какво ги возят само за тежест или за визия и аз незнам?

Мисля че се справиха при този сериозен снеговалеж но може и по-добре.
                              Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X