Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трансформация от 4х4 в 4х2 или още нещо......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Трансформация от 4х4 в 4х2 или още нещо......

Понеже затвориха една многообещаваща тема как да направиме икономичен джип с 5,2 мотор, предлагам тук да обмислиме варьянти.......

Стигнахме през Жигулско окачване и лифт 10 санта за фееричните 180 лева та до обръщане на Патролския мост наопъки, та барем му дойди прасето от "правилната" страна.....

Някакви други идей и предложений? Не можем ний капацитети в приложната наука и техника да не измислиме подходящ за колега, новопрохождаш джипер, варьянт.....

Айде - вий сте.
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

От: Трансформация от 4х4 в 4х2 или още нещо......

Икономичен джип с 5.2 даже и такава лека кола.............. просто няма
    Лудак

Коментар

Тънц
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Има вариант, сравнително поносим(доста по далеч от 200-300лв). Вика си един такъв от Калифорния леко поотъркалян за донор, там и без това за местният пазар повечето джипки са сток 4х2.
        Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
          Понеже затвориха една многообещаваща тема как да направиме икономичен джип с 5,2 мотор, предлагам тук да обмислиме варьянти.......

Стигнахме през Жигулско окачване и лифт 10 санта за фееричните 180 лева та до обръщане на Патролския мост наопъки, та барем му дойди прасето от "правилната" страна.....

Някакви други идей и предложений? Не можем ний капацитети в приложната наука и техника да не измислиме подходящ за колега, новопрохождаш джипер, варьянт.....

Айде - вий сте.
          Като се заговорихме да обърнем предния мост,та се светнах.Слагаме задния мост на Патрола отпред,закачаме кардана за раздатката,изтърбушваме предния мост ,който вече е отзад иго ползваме само като опора,да не стои джипа само на две гуми.Стези всички операции постигаме следния ефект:1.значително олекотяване(изтърбушили сме предния,вече заден мост)2.щесе кормува отзад,;3.при нужда разполагаме с блокаж на предното вече задвижване.Изморих се от тези мои мъдри мисли
          ТОЙОТА в РЕЙНДЖЪР стъпили на ПАТРОЛ Y 60
          Г 230Е
          Г 500 0887 390 703

Коментар

Ако на джипа му се сложи от онези системи дето се говори напоследък за тях, че с излишния ток от динамото правели браунов газ-дали няма да стане по-икономичен?
            И в други форуми съм чел, че действал. Някои казват,ч е не ставало, ама те са закостенели и не могат да видят, че науката и техниката се развиват. Мислят, че вече всичко е открито, и няма какво да се открива повече.

А даже си мисля дали не може да се произвежда брауновия газ у дома, и да се събира в бутилки. От ЦО или пропан-бутан. Даже съм чувал, че събирали някакъв газ във вътрешни гуми за трактор. Дали няма да може да се съхранява в резервната гума?

Абе и други идейки имам, ама да видим какво ще кажете първо за тези...
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Аз продължвам да чакам икономичното решение !
              Лудак

Коментар

А не е ли по-лесно на осмака да му махнем 4 свещи и да разкачим и дюзите така на 4 цилиндъра ще харчи наполовина

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                  Аз продължвам да чакам икономичното решение !
                  Най икономично ми се струва един Хувър крафт с табелка на Чероки и платно отгоре.Хем перката на Крафта ще движи.хем ще обдухва платното,и ефекта го имаме ;с една перка се движим два пъти по бързо.
                  Г 230Е
                  Г 500 0887 390 703

Коментар

Според мен причината за тази епидемия (преди десетина дни се появи и един с Гранд 4,7 Quadra Drive, който питаше дали ако си свали предния кардан ще намали разхода) е безконтролното гледане на Youtube! Въпросния сайт взе да се пълни с клипове на пъпчиви янки, които се състезават по асфалта с Грандове V8 5,2 и подобни на него... Чак се питам, защо точно мен ме изби на четирилинково окачване и колойвъри върху изградена за целта рама, вместо да му резна пружините, да му сложа едни по-къси амортисьори и едни сликове и да им цепя задниците по селските кушии..?!!

Коментар

Първоначално публикуван от Rado__ Преглед на мнение
                      А не е ли по-лесно на осмака да му махнем 4 свещи и да разкачим и дюзите така на 4 цилиндъра ще харчи наполовина
                      Ти си гениален! Хората какви пари набиха в разработката на "Екотек" технологията, а отговора е бил под носа ни през цялото време!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
                        .
                        Забрави да обявиш, че при тази сглобка амортесьорите са напълно опънати и бъмпстоповете са опрели плътно. Предните прОжини са от CL500, а задните от матрак Дормеос за по-мека возия
                        My Jeep is not a SUV. Your SUV is not a Jeep.

Коментар

Аз предлагам вместо да седиме и да се смееме и пишеме глупости да ги направиме на маса .Най-доброто решение !!!!
                          Лудак

Коментар

Първоначално публикуван от demo_1 Преглед на мнение
                            Аз предлагам вместо да седиме и да се смееме и пишеме глупости да ги направиме на маса .Най-доброто решение !!!!

Аз съм за, но като гледам най близо щее на Трявна .Поздрави засега.
                            Г 230Е
                            Г 500 0887 390 703

Коментар

Пружините от матраците изкъртиА миФките.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X