Това беше името на една лаборатория към БАН, където през 1983 ловяхме слънцето с първите стъпкови двигатели...Беше романтично, но безсмислено..
Времето на фосилните горива изтича много бързо..
Атомната енергия завещава проблеми на прапрапрапрапрапрапра внуците ни..
Всички войни се водят заради енергийни източници...
Връщаме се към Амон Ра и всичките му производни - вятър, дъжд, греене и т.н...
Има и още едно проблемче..
Ако човечеството не се преориентира ама мноооого бързо, към новите енергийни източници, от въглищата и нефта леко ще се затоплим, после леко удавим, после леко издухаме от урагани, които и най-силният политик, не може да спре!
Т.е. темата е за технологиите и тяхното реоално приложение - т.е. финансиране, тъй като е ясно че за да намериш нещо пред себе си, трябва да хвърлиш нещо зад себе си!
Днес ме зарадваха, че една китайска компания със 70000 мегавата инсталирани мощности от "зелен вид" е закупила португалско ЕРП!
Имаме си вече и банка специализирана в "зелена енергия"..
П.С. Силно ме впечатли един много висок комин, около който с полиетилен е покрита земната повърхност.. Под полиетилена въздуха се загрява, а в комина има турбина.
Оттам нататък всичко е въпрос на мащаб!
В Сахара се подготвя проект за изграждане на 2000 кв.км. слънчева инсталация! Да не се окажат точно пустините, най-ценните територии?!
Времето на фосилните горива изтича много бързо..
Атомната енергия завещава проблеми на прапрапрапрапрапрапра внуците ни..
Всички войни се водят заради енергийни източници...
Връщаме се към Амон Ра и всичките му производни - вятър, дъжд, греене и т.н...
Има и още едно проблемче..
Ако човечеството не се преориентира ама мноооого бързо, към новите енергийни източници, от въглищата и нефта леко ще се затоплим, после леко удавим, после леко издухаме от урагани, които и най-силният политик, не може да спре!
Т.е. темата е за технологиите и тяхното реоално приложение - т.е. финансиране, тъй като е ясно че за да намериш нещо пред себе си, трябва да хвърлиш нещо зад себе си!
Днес ме зарадваха, че една китайска компания със 70000 мегавата инсталирани мощности от "зелен вид" е закупила португалско ЕРП!
Имаме си вече и банка специализирана в "зелена енергия"..
П.С. Силно ме впечатли един много висок комин, около който с полиетилен е покрита земната повърхност.. Под полиетилена въздуха се загрява, а в комина има турбина.
Оттам нататък всичко е въпрос на мащаб!
В Сахара се подготвя проект за изграждане на 2000 кв.км. слънчева инсталация! Да не се окажат точно пустините, най-ценните територии?!
Коментар