Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И пак ТИРОВЕТЕ виновни!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И пак ТИРОВЕТЕ виновни!!!!

Та мисълта ми беше че отново ТИРовете за пореден път бяха виновни за неуредиците по снегопочистването.....Аман ей
    тия хора се не научиха да не карат с износени гуми....

п.п.Не знам ама са много убедителни управляващите!
    Не е важно какво караш, а как го караш !

От: И пак ТИРОВЕТЕ виновни!!!!

Че тоя е ясно, че виновен винаги е "someone".
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
      Че тоя е ясно, че виновен винаги е "someone".
      Тоя път не са изненадани от снега. Обаче по неясни причини докато се организират и 4 часа висяхме в задръстване докато разчистят прохода Предел.

Коментар

Първоначално публикуван от kiss9402 Преглед на мнение
        Тоя път не са изненадани от снега. Обаче по неясни причини докато се организират и 4 часа висяхме в задръстване докато разчистят прохода Предел.
        Няма държава, дето да пада сняг, и да не се задръства при обилен такъв. Преди години два дни си отвисях в Австрия, докато разчистят. И не селски път а магистралата Виена - Будапеща.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Няма държава, дето да пада сняг, и да не се задръства при обилен такъв. Преди години два дни си отвисях в Австрия, докато разчистят. И не селски път а магистралата Виена - Будапеща.
          В Норвегия вали сняг, обилно и не се задръстват. Когато е наистина много снегът - организират конвой, всеки си решава дали да се включи в него щото е зверско каране без да спират. Два снегорина отпред и газ след тях. Спреш ли - теб те прибират, колата остава...

А относно ТИРОВЕТЕ - преди 2 часа се прибрах от София и навсякъде по пътя беше почистено и опесачено. Обаче няколкото тира блокирали изкачването преди Презвитер Козма буксуваха, а други тирове си минаваха спокойно покрай тях. Аз мисля, че е било заради гумите им, а не заради управляващите.
          I get High by going Down

Коментар

Крайно време е голбите за тия тюфлеци, дето карат с летни или амортизирани гуми да станат такива, че да им е по-изгодно да си купят гуми, отколкото да ги платят! И тировете, и останалите. И двете ми дълги висенета в зимни задръствания са били единия път заради 5-6 кухи лейки с леки коли и бусове, дето буквално не можеха да отлепят на място, на което с леката кола с нормалните си заводски гуми нямах никакви проблеми. Втория път заради TIR-ове. Останалите пъти (под 1 час) въобще не ги броя.

А смешниците от КАТ, да вземат да се гръмнат. Колкото имаше ефект от акция "светлина", толкова има ефект и от проверките на гумите. Мен никой за нищо такова не ме е спирал откак съм шофьор. За сметка на това за глупости са ме спирали многократно.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от skitnik Преглед на мнение
              Обаче няколкото тира блокирали изкачването преди Презвитер Козма буксуваха, а други тирове си минаваха спокойно покрай тях. Аз мисля, че е било заради гумите им, а не заради управляващите.
              Хехе, отстрани много лесно се правят такива обобщения, ама в действителност факторите са доста и не са само гумите. Има случаи, когато камион с добри гуми, не може да мине на място където минава същия камион с по-лоши гуми. Просто единия е натоварен с тежък товар, разположен по подходящ начин, а другия е празен или товара е неправилно разпределен. Отделно вече субективния фактор –човека зад волана– разни други частни случаи, дребни подробности и условия.
              Ама така ще е, кат' нЕкой не му требва железницата, че не бил я ползвАл от трий'есе' и кусур години, сега ще си виси в преспите и ще се чуди от къде са се взели тези камиони(примерно). А може и по-иначе, ама... Нещата в транспорта за сега са принципно сбъркани.
              На теория вариантите за светлото бъдеще са много, ама на практика живеем псувайки в настоящето.
              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Хехе, отстрани много лесно се правят такива обобщения, ама в действителност факторите са доста и не са само гумите.
                Не, не са само гумите. Навсякъде закъсват хора дори с напълно оборудвани автомобили. И навсякъде има TIR-ове по пътищата, независимо от състоянието на железниците им.
                Само че ако предизвикаш задръстване поради това, и се установи че не отговаряш на изискванията на закона, глобата трябва да съответства на поразията, дето си направил. Сам сметни каква е поразията от престой на примерно 100-200 автомобила, в делничен ден и в работно време. Не само пряката, ами и тая че част от тия хора не са си на работните места, и не изкарват пари че да плащат данъци.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Така е, но пък кого ли трябва да се глоби, ако пък се установи че всичко ти е ОК? Вероятно фирмата за почистване.
                  "Изискванията на закона", поне у нас са тинтири-минтири... Мога да си сложа най-грайферните пластмасови гуми, да скъсам два комплекта вериги от "всичко по един лев" и пак да не мина, въпреки че съм законен. Може пък просто да не мога да карам на сняг въпреки правилни гуми, вериги и всичко. И к'во, ще ме глобят, че съм кретен ли? Ми то може да не съм само аз... Затова си има цяла наука за поддържането на пътищата, та да могат всякакви кретени да си джиткат(за което естествено си плащат данъци, винетки, акцизи и...глоби). Като не могат да минават такива камиони, те се спират и толкова. Чисти се пътят и се пускат на групи и така. Не е чак космическа технологията. А да глобиш някого, че не си си свършил работата ще е грозна картинка. И ако мислиш, че всеки издърпан камон не си плаща поне за почерпка "под масата" жестоко се лъжеш. Дори и да е повече от изряден. Особено ако не пречи на движението, не си ли плати, няма кой да го извади до пролетта(е, освен някой случайно минаващ добряк като мен, правил съм го многократно).Гладен е народа в тая държава и навсякъде търси приход. На пътя е най-лесно и най-очевидно. Кривонареден е света, а у нас по-криво...
                  За железницата беше шега, ама по принцип е вариант. И даже някъде го ползват. Например през почивните дни забраняват движението на транзитните камиони, обаче оставят опцията да ги транзитират с влак ако не им се чака. На теория варианти много, а на практика у нас никакви. Трябва да минеш с камиона, някой не си е свършил работата да изчисти, никой не те е предупредил или спрял... и после всички те псуват къде си тръгнАл...(А примерно ти си тръгнАл да изкараш насъщния, като им закараш на същите тези възпрепятстваните любопитковци, манджа или дреха или гориво или нещо си, без което пак ще питат защо го няма там където трябва да бъде....).
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                    Така е, но пък кого ли трябва да се глоби, ако пък се установи че всичко ти е ОК? Вероятно фирмата за почистване.
                    "Изискванията на закона", поне у нас са тинтири-минтири... Мога да си сложа най-грайферните пластмасови гуми, да скъсам два комплекта вериги от "всичко по един лев" и пак да не мина, въпреки че съм законен. Може пък просто да не мога да карам на сняг въпреки правилни гуми, вериги и всичко. И к'во, ще ме глобят, че съм кретен ли?
                    Както казах - катастрофи и закъсвания стават и при идеални условия и спазени до последно изисквания. Тогава виновни няма. А ако такива неща се случват по-често от очакваното, едни умни глави мислят какво може да се направи по въпроса (говоря по принцип, а не за тук) Щом гумите ти отговарят на изискванията, независимо колко са пластмасови (щом няма изискване за това), значи всичко е наред. Щом веригите ти отговарят на изискванията - също. Ако някой не е почистил - за това си има договор и ако не е работил по него - глобява се той.

Забежи че не говоря конкретно за тировете, а за всички. Не може, знаейки че ще пътуваш по проблемен участък и от сутринта вали здраво, да тръгнеш с лятните галошки, надявайки се че ще стигнеш. Вържи своите гащи и дръж сметка на останалите защо не са вързали тяхните. Не може на участък (прословутия участък от Черния кос до караулката на Владая), 100 коли да чакат 2 часа едни 10 идиота, дето да тръгнали очеизвадно с галоши и не могат да отлепят на място, на което с обикновени всесезонни барумки на 3 години се кара просто без никакъв проблем. Такива просто трябва да се одръстят от глоби така че да им държи влага поне 5 години. То е очеизвадно просто.

А за гумите - много е просто - на възраст до 3 години, с надпис M+S или само "S", и с грайфер над еди колко си (според мен поне 4мм). През лятото да карат с каквото искат, но ако искат през зимата - да се съобразяват с останалите. От всичките познати дето имам, не съм чул нито един да е глобен за каране с лятни гуми зимата.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      От всичките познати дето имам, не съм чул нито един да е глобен за каране с лятни гуми зимата.
                      Няма и да чуеш . В ЗДП никъде не е дефинирано понятието зимна ; лятна и прочие гума има само изискване за дълбочината на грайфера .
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Гумите за ТИРове са всесезонни.Как си представяш един ТИР на гумаджийница да сменя летни със зимни гумиИ двайсетината летни гуми къде ше ги държи у мазето лиИ това са хиляди камионидрънкат си журналистите щуротии.Като например забранява се камионите да се движат с ремаркета и полуремаркетаЕ Къде ше ходи без полуремаркето гол влекачШе си седи в гаража.
                        Цецо ги е изброил причините поради които може да забуксуваш да препречиш пътя и да пречиш на всички.Само да спомена че пътя не се препречва толкова леснотрябват ти специални уменияили по скоро липсата им
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Спарки е прав! Във Варна например, ако има зима (разбирай сняг) редовно става мазало! В 90% от случаите е виновен градския транспорт. Карат си гумите докато се разпаднат както са си на джантите! "Сликове" за състоянието им си е направо комплимент. Като се завъртят два-три Икарус-а на ключови кръстовища или баири и настава ад в половината град, а често и в целия... Другата причина е лошото почистване или пълната липса на такова! Поне преди години масова практика бе да се пръска с морска вода, вместо с луга. Към момента на "обработката" има някакъв размразяващ ефект, но после можеш да се движиш само със шипове. Друг масов проблем е опесъчаването с пясък с високо съдържание на глина. Това нещо като се разкашка става по-хлъзгаво и от снега - сцеплението е нулево. Основната причина за проблемите е, че сме тъпи и крадливи копелета! На времето покрай пътищата и магистралите, в районите където се образуват снегонавявания имаше едни заграждения от метална мрежа и ламаринени ленти. Въпросните заграждения завихряха въздушния поток и караха преспите да се образуват в полето, а не на пътното платно. Естествено бяха окрадени и предадени за скрап. Имаше и "залесяване", което имаше същата функция - редици от храсти. Сега няма нищо и се разчита единствено на техниката. Липсва превенцията, която решаваше минимум 50% от проблемите на времето. Срамота е в 21-ви век 10-15 сантиметра сняг да създават проблем. Минавал съм февруари месец през Алпите - през прохода "Монблан". От двете страни на пътя снежни стени по 2-3 метра (на места и повече), участъци с редовно падащи лавини и прочее истински зимни предизвикателства - асфалта е сух!!! Бях толкова същисан, че на една бензиностанция в едно село се заговорих с местните. Коментара им бе следния - каквото и да става пътя винаги е отворен иначе загиваме! При чрезвичайни обстоятелства може да се затвори някой участък за няколко часа, докато се реши проблема, но хората винаги са предупредени своевременно и избягват да пътуват. И всичко това при условие, че там от екологични съображения не се използват химикали за размразяване..?!! Относно тировете - ами там (в западна Европа) карат същите тирове, както и тука! Там има истинска зима за разлика от тука, но въпреки това проблемите които имаме ние всяка зима са в пъти по-малко и то при доста по-тежки условия. Защо така?! Защото хората я имат гореспомената превенция и бачкат яко не само като стане напечено... За Скандинавия и Русия - въобще не искам да коментирам тяхната зима и на какво се вика "обилен снеговалеж" там... Имаме ЗИМНИ курорти и ЗИМЕН туризъм, а се държим все едно живеем в тропиците!

Коментар

Мързел и мукаятлък.
                            Мързел да стане рано снегорина 4-5 часа докато няма движение да мене по маршрута да пусне първото гребло и обилно да полее или посипе ,като стае пътят черен после само се поддържа.Един път минат ли колите да го отъпчат няма обезледяване. А тировете нямат зимни илети гуми наза нашите условия.Зимни гуми има само там където целогодишно е снежно.При непочистен път се слагат вериги ,ама си е мъка и ги мързи.

Коментар

Напълно съгласен съм май със всички. Ама си имам едно забавление аз - като застана в задръстване някъде и зяпам кой с какви гуми е около мен. Е сигурно поне 20% и от леките коли и "жипки" са със галоши. А като тръгнат не смеят да намалят,че после нема тръгване и ето ч белята. Така се бях зарадвал от акцията за светлините. Наистина за жалост разултат нулев .
                              висете отпуснато

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X