Респект!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Това се казва шофьор!
Свий
X
-
От: Това се казва шофьор!
Шапка на идиоти не свалям.
Объркал е късмета със случайността, при втората обаче, въпросната дистанция за реакция е Божия благословия.
Идиот, с една дума, навярно южен съсед, все още не умрял от тъпотиите си зад волана.
Коментар
-
Може и така да е но автомобила е в неговата лента. Алтернативата на това тройно разминаване е помитане на автомобила но водача на прицепа не го допусна.Шапка на идиоти не свалям.
Объркал е късмета със случайността, при втората обаче, въпросната дистанция за реакция е Божия благословия.
Отделен е въпроса защо се е стигнало дотам.
Шапката долу е за адекватната реакция и разминавато с автомобила.
Коментар
-
Да не изпадаме в "сказки". скоростта на пилота позволяваше ли ефективна употреба на всякакви спирачки/крачни, моторни/ или на заледеното е карал "на магия", характерно пътно поведение/управление на комшитата у нас.Първоначално публикуван от VESO4AR Преглед на мнениеМоже и така да е но автомобила е в неговата лента. Алтернативата на това тройно разминаване е помитане на автомобила но водача на прицепа не го допусна.
Отделен е въпроса защо се е стигнало дотам.
Шапката долу е за адекватната реакция и разминавато с автомобила.
Хм, в Германия са съвсем други/комшитата/, щото тоягата не лъже, а рушвета не впечатлява ченгето с размера си, най-много комшито да преспи на държавни разноски, които после ще му се приспаднат от обществено-полезния труд.
Коментар
-
Майсторство... случайност, късмет... Бил съм на мястото на човека в камиона, и от опит знам, че след такива ситуации, на човек му треперят краката и хич не се мисли за майстор, а се кръсти и благославя съдбата че се е раминал.
Имах един случай, в който по подобен начин разминах ситуацията. Аз бях със самосвална композиция триосен камион с ремарке тип люлка, пълна с над 30тона чакъл. Причината беше, че непосредствено пред мен излезе лек автомобил от път без предимство, а аз карах със 70км/ч(всъщност при ограничение 50 – моята част от вината). В насрещното идваха коли, зад мен колона с автомобили и камиони...Още докато натиснах спирачките и ми беше ясно, че няма спиране за 15-20 метра, та с риск да обърна камиона заобиколих колицата, даже с връщане на предавка надолу и пълна газ, за да се размина с насрещното движение...После се замислих върху действията си, тогава нямах време да ги мисля... Все пак спрях пред колата, с ясното намерение да търся саморазправа
. Оказа се, че половината колона която беше след мен ми беше агитка, понеже бяха видели ситуацията... И може би заради техните призиви "да го убия" и миловидния вид на човечеца в колицата(дребниък, над средна възраст с въз дебелшки очила...), се удържах само да му се накарам...
След няколко километра на светофар за влизане в града, до мен спира таксиджия, който караше непосредствено зад мен през цялото време. Отваря прозореца и ми вика "Евала, Бог си..." А на мен още ми трепереха краката, та дори не помня какво му казах...Ама определено не се чувствах Бог. Нито тогава, нито друг път, при подобни ситуации.
Добър шофьор е този, който винаги пристига там за където е тръгнал.Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."
Коментар
-
Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеДобър шофьор е този, който винаги пристига там за където е тръгнал.
Браво!
Your conscience is all you can take to your grave.
Коментар
-
Всеки който я е работил тая професия е имал подобни ситуаций . Колкото и за добър да се мислиш една такава ситуация те приземява за части от секундата . Беше някъде 1993 - 94 година пусках с празно полуремарке гълъбец . Беше рано сутринта страшна поледица и почти целия път държах ремаркето на "ватманка" а влекача на моторна . В един момент явно съм изпуснал синхрона между двете и съм отпуснал първо ватманката защото ремаркето удари по луфта в лафета завътя се на дясно и ми изкриви десния заден ъгъл на кабината и ми счупи прозореца . Машинално съм опънал пак ватманката и съм изправил ремаркето . Спрях и поне 10 минути не можех да осъзная какво точно е станало не можех да тръгна краката ми трепереха и не можех да натисна съединителя . Не знам късмет ли е господ ли е но тогава определено беше до мен в кабината . Имах още една подобна ситуация с автобус Чавдар 11М4 по старите колеги помнят преди да построят магистралата над Правец имаше ено спускане местноста се казва "Дръвница" тогава се прибрах в София заключих рейса и повече до ден днешен на волана на автобус не съм сядал . Отговорноста за живота на 40 човека зад мен ми идва в повече .Последно редактирано от sek.1; 18-12-11, 08:10.Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар