Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шифърът на Леонардо и илюминатите :).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шифърът на Леонардо и илюминатите .

Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
    П.П. И за да не бъда голословен - според християнската религия (междувпрочем и според всички религии без юдейската) вземането на лихва е грях! Дали банката на Ватикана дава безлихвени заеми..?!!
    Тука мога да поспоря малко. Единствената религия, наистина единствената, където е грях е мюсюлманската. Там в Корана (ако се напъна и ще се сетя и коя сура беше) съвсем в прав текст е написан този аспект, докато в Библията е доста, ама доста витиевато...
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
      Ми то има защо, ама кат дойда си зема аптечка ще си побъбрим и ще ти кажа, ако ти е интересно.
      Ха, аз в това, че има за какво да се оправдава не се съмнявам изобщо. Не разбирам как един холивудски филм може да го предизвика...
      А иначе ще се радвам да се запознаем, разбира се!
      Technical Rescue Direct - life lies in courage
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Тука мога да поспоря малко. Единствената религия, наистина единствената, където е грях е мюсюлманската. Там в Корана (ако се напъна и ще се сетя и коя сура беше) съвсем в прав текст е написан този аспект, докато в Библията е доста, ама доста витиевато...
        Витиевато или не - написано е! И въпроса си виси със страшна сила...! По този въпрос съм разговарял и със хора от БПЦ.. Питам ги грях ли е да се взема лихва..?! Отговарят ми грях е... А ако някой си просрочи наема на имот който е наел от вас примерно, търсите ли му лихва - питам на свой ред аз.. След този въпрос следва най-нааканото мълчание...

Коментар

„О, вярващи, бойте се от Аллах и се откажете от надбавеното чрез лихвата, ако наистина вярвате! А не го ли сторите, очаквайте война от Аллах и от Неговия Пратеник! А покаете ли се -; ваша си е главницата на имотите ви. Не сте угнетители и не сте угнетени.“ (Коран 2:278-279)

Коментар

Филма "Шифъра на Леонардо" го гледах след като бях чел книгата и затова не бях много впечатлен. Ама след като прочетох и "Шестото клеймо" на Дан Браун ми поприсветна да не се връзвам толкова на идеята за конспирацията, а художествената измислица всъщност е солта на романите, които наистина с голямо удоволствие изчетох. До колкото знам и "Шестото клеймо" ще филмират пак с Том Хенкс (или вече са го филмирали).
            А що се отнася до филмите на Зейтгест, и аз мисля като Марто. Да, звучи сектанско и някои заключения се правят прекалено категорично. Но определено се задават въпроси на които поне моят отговор е: "Нещо трябва фундаментално да се промени". До колкото знам движението се "разведе" с проекта "Венера", така че еднозначния им отговор отпада.
            Очевидно има криза на смислени социални алтернативи.
            Но както в една друга тема Ясен се изрази: Нещата са на "масата" и се мисли по въпроса.
            О899 2б2 1З2

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
              ...Не разбирам как един холивудски филм може да го предизвика...
              Най-простото обяснение е, че са част от една матрица. По-задълбоченото е с много думи...

Коментар

Първоначално публикуван от Тихомир Преглед на мнение
                „О, вярващи, бойте се от Аллах и се откажете от надбавеното чрез лихвата, ако наистина вярвате! А не го ли сторите, очаквайте война от Аллах и от Неговия Пратеник! А покаете ли се -; ваша си е главницата на имотите ви. Не сте угнетители и не сте угнетени.“ (Коран 2:278-279)
                Тенкю, пийпъл!!!

Коментар

Най-простото обяснение е, че са част от една матрица. По-задълбоченото е с много думи...
                  В подкрепа на казаното от "Кесар" бих добавил, че влиянието им е съизмеримо, както и задачите които изпълняват...

Коментар

Витиевато или не - написано е! И въпроса си виси със страшна сила...! По този въпрос съм разговарял и със хора от БПЦ.. Питам ги грях ли е да се взема лихва..?! Отговарят ми грях е... А ако някой си просрочи наема на имот който е наел от вас примерно, търсите ли му лихва - питам на свой ред аз.. След този въпрос следва най-нааканото мълчание...
                    Добре де - щом си казал - нека твойта крава да е мъжка! В Библията не е написано директно и както и да изтълкуваш текста - все е вярно.

Коментар

В подкрепа на казаното от "Кесар" бих добавил, че влиянието им е съизмеримо, както и задачите които изпълняват...
                      И в допълнение - едните са продукт на другите в услуга на първите с определена главна цел и огромно множество второстепенни и третостепенни цели, които виждаме да се реализират неотменно.

Коментар

Гледайте първите серии на "Том и Джери" . Там е истината за живота. Всичко остало е от Лукавия...
                        Последно редактирано от NovemberCharlie; 12-12-11, 20:50.
                        Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от NovemberCharlie Преглед на мнение
                          Всичко остало е от Лукавия...
                          Лукавия, или още Луцифер, или още Илюминат са един и същ субект. В множествено число - група субекти ...

Коментар

Луцифер - този който носи светлина в мрака! Зорница-та и т.н. Илюминати - просветени, осветени от светлината и т.н... Ама такива приказки са забранени тука...!

Коментар

Луцифер - този който носи светлина в мрака! Зорница-та и т.н. Илюминати - просветени, осветени от светлината и т.н... Ама такива приказки са забранени тука...!
                              Ааааааа...! Тая тема така пусната е изцяло на съвестта на Ник ... Ние какво - не сме се отделили от темата...

Коментар

Ама за Радка илюминатка, нищо не казвате.
                                А ...само да те гепна, дънките ще цепна ?????

Вчера си загубих сума време да гледам тая тъпотия и направо изтрещях.
                                От трети опит, досега не го изтрайвах до края.
                                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X