Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шифърът на Леонардо и илюминатите :).

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Шифърът на Леонардо и илюминатите :).

Току що за пръв път ми се случи да имам търпение и да изгледам филма " Шифърът на Леонардо ".
    Вече съм окончателно убеден, че нищо в тоя свят не се случва безпричинно и всички случайни съвпадения " не са това което са "!

Светът се управлява от едни тайнствени създания, наречени "илюминати" , чиито постъпки и подбуди, нито сме в състояние да разгадаем, нито има смисъла да пробваме. Защото не ни е прокобено да надникнем извън царството на мрака, нам несведующим .
    Всичко което ни се струва случайно, всъщност е дълбоко обмислено и законспирирано преди векове.

А шефката на илюминатите се казва - ...............................Радка ......илюминатка !!!
    Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

От: Шифърът на Леонардо и илюминатите .

Не зная дали се шегуваш или не, но като концепция за написването на "Шифърът на Леонардо" е послужила книгата "Светата кръв и свещеният Граал" на Майкъл Бейджънт, Ричард Лии и Хенри Линкълн. Дори преди известно време двама от тримата й автори се съдиха с Дан Браун, но не спечелиха делото.

Както и да е, за разлика от Шифърът, който е художествена измислица, "Светата кръв и свещеният Граал" е историческо разследване. Вярно, попада в графа "Конспирации", но както беше мотото на Досиетата Х - "Истината е някъде там.", но ние надали някога ще я узнаем.

Коментар

всичко е късмет и случайност.Никакви илюминати и извънземни,няма.

Коментар

Всичко е работа на военните !

пп В Русия съм ! В русия съм !

Коментар

И книгата и филма са красива и много добре разказана история и толкоз.

Напоследък чувам всякакви небивалици, вписващи се в графата "Теория на конспирацията" които са силно повлияни от разни книжки и особено от вестници и телевизия.

А в действителност нещата са доста по-различни...
          Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Който се вълнува от тематиката, нека прочете наистина "Светата кръв и свещения граал". Книгата е много трудна за четене (изпъстрена е с препратки към исторически факти и документи) и човек определено трябва да има афинитет към историята, за да я изкара до края! Когато я прочетох за първи път, ченето ми удари в земята. Авторите не твърдят, че са открили топлата вода а, че предлагат само тяхната гледна точка по темата! На края на книгата има доста внушителен списък с документи използвани в книгата, както и местата на физическото им съхранение към момента на събирането на информация от авторите. А колкото до Даун Браун - той е един прост плагиат в случая! Превърнал е опита за научно обоснована историческа криминалистика в булеварден роман.

Коментар

За тези, които се интересуват от конспирации, препоръчвам царя на тези произведения: Zeitgeist. Вероятно повечето потребители на форума го знаят, но ако има такива, които не са го гледали, ще се радвам, че съм ги запознал с него. Влизате в локалния торент сайт и теглите без скрупули, тъй като филмите са безплатни. Просто от торентите скоростта е по-добра.

За момента са 3 филма и горещо препоръчвам да се гледат в хронологичен ред и през кратки периоди от време. По възможност всички заедно.

Нищо, разбира се, не трябва да се приема буквално. И в този филм, както и във всяко конспиративно произведение, има много пропуски, но въпреки това е истинска наслада да се слушат заключенията и разкритията на водещия.

"Шифърът на Леонардо" беше интересен филм, гледах го на кино, ако си спомням правилно (малко преди това изчетох и самата книга). Смятам, че трябва да има повече такива филми... може би духовен наследник му е "Шерлок Холмс", режисиран в момента от Гай Ричи. Мда, смятам, че филмите имат много общи черти. Е, както и да е, идеята ми бе, че "Шифърът" беше много хубав филм. За мен обаче Сила (Silas) открадна фокуса.

Коментар

Първоначално публикуван от Борислав Белев Преглед на мнение
                За тези, които се интересуват от конспирации, препоръчвам царя на тези произведения: Zeitgeist. Вероятно повечето потребители на форума го знаят, но ако има такива, които не са го гледали, ще се радвам, че съм ги запознал с него. Влизате в локалния торент сайт и теглите без скрупули, тъй като филмите са безплатни. Просто от торентите скоростта е по-добра.

За момента са 3 филма и горещо препоръчвам да се гледат в хронологичен ред и през кратки периоди от време. По възможност всички заедно.

Нищо, разбира се, не трябва да се приема буквално. И в този филм, както и във всяко конспиративно произведение, има много пропуски, но въпреки това е истинска наслада да се слушат заключенията и разкритията на водещия.

"Шифърът на Леонардо" беше интересен филм, гледах го на кино, ако си спомням правилно (малко преди това изчетох и самата книга). Смятам, че трябва да има повече такива филми... може би духовен наследник му е "Шерлок Холмс", режисиран в момента от Гай Ричи. Мда, смятам, че филмите имат много общи черти. Е, както и да е, идеята ми бе, че "Шифърът" беше много хубав филм. За мен обаче Сила (Silas) открадна фокуса.
                Този филм е от онези които са правени повече от психолози отколкото от сценаристи с цел промиване и втълпяване на дадената теза. Едвам го изтърпях до края, толкова много глупости на едно място май другаде няма. Подобни филми със специфичните им смехове, музики и интонации на говор не препоръчвам да се гледат.
                Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                Телефон - в профила!

Коментар

Да, той е един от тези филми, които или те грабват, или те отегчават. Говорил съм с хора и от двата "типа", но определено който не го е гледал, може да спечели интересни няколко часа, ако е от първите. Ако ли пък не - още първите няколко минути ще усети, че не е за него и ще го спре, така че няма да изгуби много от времето си

Коментар

Да, зейтгейст определено е един от най-прекрасните шедьоври на избирателното редактиране, и умело надминава един от основните обекти на критиката си (медиите) в начина по който успява да постави истински кадри и късчета истинска информация в халюцоногенен контекст

За любителите на подобни смешки все пак препоръчвам Dark Side of the Moon на Карел. Трябва обаче да се гледа до края, за пълен ефект.
                    Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
                      Този филм е от онези които са правени повече от психолози отколкото от сценаристи с цел промиване и втълпяване на дадената теза. Едвам го изтърпях до края, толкова много глупости на едно място май другаде няма. Подобни филми със специфичните им смехове, музики и интонации на говор не препоръчвам да се гледат.
                      Изключително поддържам колегата, като мога да го повторя - силно препоръчвам да не се гледа този филм. Той е едно много грубо психо-оръжие за въздействие и манипулация, произведен с определена конкретна цел и притежаващ всичките реквизити и инструменти, описани в едни учебници с ограничен тираж и ползване само в учебното заведение, за което са написани. Имам усещането, че им е учебен филм. А ако си зададете въпроса и защо са със свободен достъп тези филми и как така в деня на пускането му (а той е пускан само по интернет) стартира и с български субтитри, при това с прекрасен превод - може и да ви светнат някои лампички.

Коментар

На мен филма (Шифъра на Леонардо) почти ми хареса, или да кажем, че определено ставаше за гледане. Това, че го изгледах докрай в 1 след полунощ без да заспя е показателно... Обаче и преди като стана популярен и сега не мога да си обясня кое кара хората които са го гледали (или пък чели) да му отдават такава значимост и чак да се развихрят дискусии за достоверността му? Аз като един пълен лаик в областта на теория на конспирацията (никога не ми е била интересна тази тема) не открих нито едно ново или непопулярно твърдение в този филм... Т.е. просто увлекателно представена история... кое я отличава та чак Ватикана се пали да се оправдава?
                        Technical Rescue Direct - life lies in courage
                        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                          Да, зейтгейст определено е един от най-прекрасните шедьоври на избирателното редактиране, и умело надминава един от основните обекти на критиката си (медиите) в начина по който успява да постави истински кадри и късчета истинска информация в халюцоногенен контекст

За любителите на подобни смешки все пак препоръчвам Dark Side of the Moon на Карел. Трябва обаче да се гледа до края, за пълен ефект.
                          На теб ти е смешно, но когато твои приятели или близки се опитват да те убедят, че всичко във филма е истина става тъжно. Има и много други филми и книги с подобно манипулиращо съдържание които според мен дори са опасни с своето насаждане на мнение и теза. Общо взето на подобен стил произведения се градят и сериозните секти и дори радикални терористични групи. Разликата и стъпката от вяра в този филм и търсене на нещо наистина сериозно е много малка и опасна.
                          Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                            ... кое я отличава та чак Ватикана се пали да се оправдава?
                            Ми то има защо, ама кат дойда си зема аптечка ще си побъбрим и ще ти кажа, ако ти е интересно.

Коментар

Като изключим претенцията за сензационност, "Зейтгейст" (или Цайтгейст, не знам как е правилно) поставя и едни много интересни въпроси, на които аз поне до сега отговор не съм открил! Интересна е философската страна на филма (поне на мен)...

П.П. И за да не бъда голословен - според християнската религия (междувпрочем и според всички религии без юдейската) вземането на лихва е грях! Дали банката на Ватикана дава безлихвени заеми..?!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X