Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Как изгорях на КПП Владая със златен талон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Как изгорях на КПП Владая с злаен талон

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    Те ви наредбата, ся кой кое как тълкува е друга бира

Чл. 10. (1) За всяко регистрирано превозно средство се предоставят табели с
    регистрационен номер.
    (2) Формата, размерите, шрифтът, както и изискванията към светлоотразяващите
    табели се определят с Българския държавен стандарт (БДС 15980 и БДС ISO 7591).
    (3) Табелите с регистрационен номер се предоставят на собствениците за ползване
    срещу заплащане на стойността им и такса, която се събира в системата на
    Министерството на вътрешните работи по Закона за държавните такси.
    (4) Табелите с регистрационен номер се монтират на местата, определени от
    производителя.
    (5) Табелите с регистрационен номер се закрепват отпред и отзад (или само отзад)
    перпендикулярно на средното надлъжно сечение на превозното средство, а когато това
    е невъзможно - в лявата част, така че да се осигури тяхната видимост и осветеност
    нощно време. При закрепването не трябва да се нарушава формата на табелата,
    целостта на графиката и символите на номера.
    (6) Табелите с регистрационен номер се закрепват по начин, непозволяващ
    неправомерното им демонтиране.

Никъде не пише че трябва да бъде поставен правилно , аз го тълкувам че ако ми е обърнат номера на обратно никой за нищо не може да се заяде или греша ?
    По Ясенски : Истинският МОДЕРАТОР (полицай ) винаги може да намери нарушение.

Коментар

Имаше подобна тема преди време. Спирали са ме и мен за номера, но не ми писаха акт. Точните думи бяха "Номера трябва да е на посоченото от производителя място". При мен случеят е малко по различен де . Попитах как да разбера къде е това място, на което с надсмепка ми казаха в книгите пише... Аз на свой ред измъкнах руската книга изпод седалката (винаги я нося) за 10 мин гледане не стигнахме до отговор. По пронцип автомобила е проектиран без номера. Но това зависи от човека ако се заядът и конструктора да викна акта не ми мърда

П.П става въпрос за това от аватара ми

Поздрави
      Газ 69 2.4i
      Густо майна, пътят свърши !!!
      GSM: О895 7О6О59

Коментар

Странно, аз никога (досега) не съм имал проблеми с номера на Спайдера, въпреки че е монтиран доста странно (и то в КАТ).

По принцип определеното от производителя място е точно там...

А това лято го карах почти всеки ден
        ​​​Volvo XC90 D5 Inscription '16
        Volvo XC90 D5 Executive '12
        Volvo XC60 D5 Summum '11
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90

Коментар

Първоначално публикуван от pelivano Преглед на мнение
          Тея пак са откачили от пиене Като свалят номерата на буклучарките в цяла България от задната връхна част на камиона и на някой Г-класи от горната част на задната врата тогава ще го направим и ние При минаването на преглед само се опитаха да ми направят проблем... но като им обясних ситуацията че 2-пъти го губя и едвам едвам го намирам се примириха Ето и снимка на предния ми номер[ATTACH=CONFIG]364350[/ATTACH]
          Колега ако минеш през КПП Владая акта те е 100%
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

От: Как изгорях на КПП Владая със златен талон

ОргънъТ не носи отговорност за неправилно или несъстоятелно написан акт. Затова могат да ти напишат всичко, а човек да ходи да се жалва после. Мен са ми го заявявали директно: "Аз мога да ти напиша всичко, к'во от това че не е правилно ... ти после си го обжалвай!"
            Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Първоначално публикуван от Carburettor Преглед на мнение
              Странно, аз никога (досега) не съм имал проблеми с номера на Спайдера, въпреки че е монтиран доста странно (и то в КАТ).

По принцип определеното от производителя място е точно там...
              Сигурно точно затова
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

На моята Нива няма "място за рег.№, определено от производителя". Купена е от магазина с допълнителна тръбна броня, а номерът е занитен на нея в КАТ. До сега (4 год.) никой не се е заяждал, даже на Владая. Май при тебе яко са огладнели ...
                ПП. А "златния" талон и с бой не си го давам - глобата е само 8 кинта.
                Последно редактирано от trapper; 22-09-11, 19:51. Причина: ПП.
                ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Ми то на нивата изрично посочено от производителя място за предния номер няма . Бронята е права с гумена лента по средата .
                  Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Като гледам закона - има три условия които трябва да са изпълнени за поставяне на табелата (номера):
                    1. Отпред
                    2. На видно място
                    3. Перпендикулярно на средната ос.
                    Едва тогава (след тези условия ) се казва "на определеното от производителя място).
                    Който е изпълнил трите условия - винаги ще спечели в съда.
                    Освен , ако акта е под 50 лева (необжалваем).
                    Това си е мое мнение. Имал съм взимане-даване с КАТ в съда.
                    Жалкото е , че има служители на КАТ които злепоставят системата по такъв ТЪП начин.
                    Според мен трябва да се посочват имената на съставителите на такъв АКТ за да се знае кои са.
                    Те са срам за КАТ, за нас и за България. Жалкото е, че те самите не го осъзнават.....
                    Но както се казва - " докато бебето не заплаче няма кой да го нахрани".

Коментар

Много ми се ще някои малоумен представител на закона да ми разясни кои се определените места и защо поставяйки си номерата на места на които те са много по защитени и много по-видими ни водят за нарушители.Също така с какво по дяволите до такава степен сме опасни от поставените по високо номера та да ни гонят като хрътки.Аз когато видя полицай да си вземе винетка и да си плати застраховката на личния "Гоуф" тогава ще си сложа номера "на определеното от производителя място" каквото и да значи това,до сега не съм видял кола на която да пише място за регистрационна табела особенно предна.
                      ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                      тел.088четири 9едно9 4нула4
                      -------------------------------------------------------

Коментар

Да де ама цялата власт на пътя е в негови ръце . Пише ти акта с или с не дотам законна формулировка и те праща да ходиш по мъките и да ръсиш пари . И да е сбъркал някъде в нещо той персонална отговорност не носи . Всички последващи негативи са само и единствено за твоя сметка .
                        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Да де ама цялата власт на пътя е в негови ръце . Пише ти акта с или с не дотам законна формулировка и те праща да ходиш по мъките и да ръсиш пари . И да е сбъркал някъде в нещо той персонална отговорност не носи . Всички последващи негативи са само и единствено за твоя сметка .
                          ......и ако все пак се намери някой добросъвестен служител на закона и акта ти падне/дай боже/, то всички разходи по "твоя случай" са за сметка на държавата т.е. пак на теб, на мен и изобщо на всички колеги изрядни платци! А бай старшинката ще се крие по сенките и позавоите и ще дебне друга жертва!

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                            Нали точно това е целта на подобни теми - нещо да стане ясно.
                            Ако не е добре за нас (обществото) да се напънем , да се организираме и нещо да променим.
                            Нали точно в това е смисъла на един форум - да си помагаме и да си нагаждаме пейзажа както е правилно. Никой не иска нещо нередно.
                            Искам единствено никой да не ми създава проблеми за нормалните неща - ходене в гората с джип, поставяне на нонера на капака ( по закон и на видно място) и подобни дреболии дето тровят живота.
                            Толкова ли е много ?
                            Нека да организираме допитване и ако мнозинството е съгласно - да се напише едно писмо препоръка/въпрос за поставяне на номерата на нашите джипки.
                            Когато има писмен отговор от КАТ - всеки с номер на капака (или другаде) да си има копие от отговора.
                            Тогава на тъпия въпрос "Защо е там номера на колата" - отговора ще е копието на въпросното наше писмо до КАТ. И тъпите въпроси ще бъдат с един по-малко.
                            Аз нямам подобен проблем , но съм съпричастен с всеки колега.

Коментар

По принцип съм съгласен но това запитване може да има страшен обратен ефект и да подсети и малко не сетили се шамандури с бели шапки от къде могат да изкарат някои лев от горе.
                              ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                              тел.088четири 9едно9 4нула4
                              -------------------------------------------------------

Коментар

Ами тогава да попитаме и производителите на джиповете къде е определеното от тях място .
                                И да показваме копие от тях .....че табелата се поставя където няма да я загубим по време на труден преход.
                                ПО-лесно е да се промени глупавото казване "на определеното от производителя място".
                                Само това създава проблемите според "умните" полицаи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X