Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисти коли или дали всъщност хората имат желание.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чисти коли или дали всъщност хората имат желание.

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
    Ето тук бъркаш. И то много. Опел Кадет-а 89 година, който е купуван с делене на залъка е много по-мил от Ес-класата която просто е заменена поради излизане на новия модел!
    В момента съм на етап делене от залъка за кола, но нямам намерения да я мия всяка седмица като я взема другия месец евентуално. Има и изключения но общо взето скъпата кола се мие по-често от евтината.
    Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
    Телефон - в профила!

Коментар

Има и такъв вариант.
      Кола се купува от мерак, поради нужда, за престиж, за да си надвиеш на мастрафа...
      Та така и миенето...
      Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Абе вчера мих жипа един час, и мама му и прасе, днес го гледам и си е мръсен ...

И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Всяка седмица е на автомивка отвън,вътре два пъти седмично.Това за служебна кола.На ден имало е случаи да слизам и влизам и по 50 в нея.Но обичам да ми е чисто.Приятелите ме мислят за луд,но колите карани от мен светят,на 50 000 км в България за 1 година и са като нови,нищо че са служебни.

поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от Иван Жоров Преглед на мнение
            Имам тъп и леко реторичен въпрос:
            Тези дето си миете колите редовно или съответно не ги миете каква марка, модел и на колко години са?
            Да лъскаш и полираш лада е едно, а да лъскаш и полираш Мерцедес друго.
            Хехех, колите ни еднакви S500 и S420 на едни години. Ние сме близнаци. Братя 3 пъти я пребоядисва. Яз я напръсках веднъж...

P.S. Напръсках= полях я като домат с маркуча. Дано не се маноса...
            Последно редактирано от NIKSD; 11-09-11, 22:44.
            https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Кво миене бе ееееййй...
              Миенето и лъскането е за пернишки голфове и БМВ-тя със сини габарити.
              Само за преглед, или ако съм на сватба(ако ще возя булката, ама досега никой не се е натискал, що ли...)

Майтап разбира се. Отвреме навреме и аз поизмивам астрата, и даже обирам някой боклук с прахосмукачката, ама наистина рядко-веднъж два пъти в годината. Не намирам за нужно по-често миене, много по-важно от вида е техническото състояние. А него долу-горе го поддържам.

Не ставайте роби на колите си.
              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение

Виж, няма лошо, още повече щом ти е кеф.
                Обаче, честно, как сте с прахоляка? А с калта по ШОСЕТО като завали? Ей тия "дреболийки" ми е..ват всичкото желание да мия и да лъскам.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0014.jpg
Прегледи:1
Размер:109.1 КБ
ID:5303163
                Е така сме. Това е кола на 11 години и 160 000 километра. Не съм я мил тая година. Оня ден го даваха да вали и я изкарах на улицата далече от дървета да я изплакне дядо Господ. Прах има ама на сиво или бежaво не личи много.

Двигателя не е мит от поне 40 000 километра. Поне 5 години. Спомням си че ми останаха стотинки тогава и понеже пароструйката пръскаше отворих капака и го полях. Да го мия ли?

Брат ми, тебе не те питам!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0015.jpg
Прегледи:1
Размер:113.3 КБ
ID:5303165

Мързела си е мързел. В каруцата съм с специално купени от Хонда гумени стелки. Като ги купувах ме гледаха странно. Ама по лесно се изриват буклуците пък и не се налага да ги тупаш. За сметка на тоя мързел, масла, филтри, спирачки... са като нови. Даже бия по норматив предписаното от Хонда.

Коментар

При това положение и аз не бих пипнал мойта. Ама тук не става. Ако ти отворя фабията точно преди миене на двигателя, ще се хванеш за главата. Няма кьорав теч - на няма и 40000км е. Мия я средно на около 7000 (като я карах постоянно). Като отвориш капака отдолу всичко е в един цвят - между сиво и кафяво. Само прах. Нищо друго.

ПП: Масла, филтри и прочие - само пълна синтетика (на тераното на 7000км - 2 пъти годишно, след смяна на маслото, че няма как да го смениш без да поолееш при смяна на филтъра), само оригинални части, само G12+ антифриз. Накладки се сменят щом паднат под 4мм, или ако нещо не съм доволен от текущите. Спирачна течност на 2-3 години - най-марковото DOT5.1 с доказан произход (до колкото е възможно), което мога да намеря. Това обаче не отменя миенето по никакъв начин. Обичам вътре да ми е чисто. А то като я закарам на вътрешно чистене, външното се подразбира. Вътре пуша само при отворени докрай прозорци. Зимата - никак. Абе просто чувството като тръгнеш да пътуваш в чиста кола е доста по-различно, отколкото с кочина.

ППП: И пак да кажа - въпреки цялото това миене, никога не съм имал проблем с тоци и гнили букси в двигателния отсек. Явно има защо.
                  Последно редактирано от sparkybg; 11-09-11, 23:42.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Браточета ,не сравнявайте щатския въздух с българския.При вас няма прах.
                    Всички градинки са покрити с мълч или както му викате,при строеж автомобилите се измиват преди да излязат на улицата , и те се мият по често отколкото в България.

Коментар

Ама аз нищо не сравнявам. Бях си в София преди месец. В Младост прахоляка с нож да го режеш. Мия колата в Малдост, отивам до центъра и все едно не е мита никога. Миенето на кола в България си е чиста загуба на време и пари. Еле, ако не е лято.
                      Идеята е кой колко е луд и колко се вманиачава. Ако Хондата от снимката е на брат ми, ще му отнеме поне 4 часа да я измие. Да не говорим, че ще мие мотора с поне 2 препарата и после ще го потсушава с парцал. Накрая го пръска с едно пръскало и го търка до лъсване... Мотора!
                      И това не е от въздуха или от прахоляк. От друго е..

http://media.snimka.bg/2242/010739589.jpg
                      Прикачени файлове
                      Последно редактирано от NIKSD; 12-09-11, 07:40.

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                        Браточета ,не сравнявайте щатския въздух с българския.При вас няма прах.
                        Всички градинки са покрити с мълч или както му викате,при строеж автомобилите се измиват преди да излязат на улицата , и те се мият по често отколкото в България.
                        E, то тъкмо това ми беше въпроса, да го сравнят. Ако не забравя, ще снимам Витарника, който е стоял 10 дена пред къщи, просто е стоял, щото тия дни джиткам със служебната. Ще ти се дореве. Не ми е проблем да го измия, даже ми е кеф понякога, но ефекта е толкова краткотраен, че не е истина. И то лятото. Ако е мокро, въобще става страшно.
                        Накрая ще спра да си купувам черни коли
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Само сив металик-това е цветът за България.
                          това за въздуха, между другото,беше едно от първите неща които ме впечатлиха в братските Щати.Обувките не се покриват с прах когато ходиш.Водата по асвалта бистра ,и колите чисти.

Коментар

Възбуден от възникналата дискусия,таз сутрин пуснах една прахусмукачка на колата,засега таблото все още е чисто,но не съм отварял прозорците,и до работата не съм ходил,ще ведим колко ще изкара . За отвън има още време,все още и познавам цвета.
                            Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

И аз да се изкажа по отношението на темата.
                              Няма съмнение, нещо съм се чалнал. През седмица-две си мия колата, това от тази зима. Но само една водоструйка, без подсушаване. Обичам я тази кола и гледам да е технически изправна. Но да я мия като любовница във вана, никога!
                              Един път преди повече от година я занесох на автомивка през април и човека ме попита от два месеца ли не е мита.
                              - Не от октомври ! - отговорих и той си удари една мастика. А иначе е хубаво през определен период да се сваля праха от нея с една струя, ей така профилактично. Това е личното ми мнение.
                              А сега професионалното.
                              Според условията в града, в който е колата трябва да се измива на седмица две вън. Вътре също има някой особености по поддръжката, но зависи от каране на отворени прозорци, на климатик и други подробности. Препоръчвам миене с автошампоан, не безконтактно. За вътре, добре е една прахосмукачка, пластмасите се изчистват добре с мокри кърпички (от тези за бебешки дупета, до тези за почистване на бани ./ те за бани не стават, но за колата стават./ )
                              Идеята е , че полиращите спрейове дават отблясък при каране на слънце и понякога не се вижда добре пътят, отделно много по-лесно полепва прах по таблото. А пяната на кърпичките обира праха дори и в порите на пластмасата. За духалките е добре да ползвате суха четка за зъби и да пуснете вентилатора.
                              Прането, как в домашни условия:
                              Ако нямате " перяща прахосмукачка" ( звучи ми като хладилна съдомиялна, но е общоприето), със сигурност имате познат, който ще ви услужи. Вземате я, махате филтъра за сухо почистване. Купувате си най-елементарният препарат за пране на тапицерии или течен препарат за пране. Спокойно може да го смесите с обезмаслител (най-масовият е добър). Наливате едно към кесим в 5 литра вода и с подходяща четка ( за плюш и промазани платове да е по-твърда) за по деликатните платове започнете с по-мека. Колкото е по-мека толкова повече потене. Разтърквате и смучете, ако се появи кърваво-кафява вода не се шашкайте. Все пак колите не са първа младост, това е от ръждата на пружините. Все пак тялото се поти и това се набива във седалките. Просто мокрите и смучете докато спре да излиза вода и още малко, после няма да избият петна. Съхнене до 24 часа. Таван не се пере, или в повечето случаи, на някой марки коли, че после, да не ковете тапицерии.
                              Ако разлеете вино, кафе или кетчуп, веднага залейте с вода, много вода за да разредите разлятото. Във всяка мивка могат да изсмучат мизерията. Но не трябва да оставяте разлятото да изсъхва, че става проблем или поне петно.
                              Има и препарати за сухо почистване, но са много скъпи и някой от тях неефективни.
                              Двигател се мие само с веро или друг неутрален препарат, за да си спестите протичане на уплътнения, преди всичко на нафтови помпи. Само при нужда и на мястото за ремонт или каквото там ще правите по двигателя. И по-далеко с водоструйката!
                              Ех как бих дал 20 лв. някой да ми изпере колата, че две години чака ред. Набързо нахвърляно, но се надявам да е разбираемо.
                              А да спомена, косми от животно или жена се махат с тиксо, естествено по-широко. С прахосмукачка няма да стане.
                              Последно редактирано от didogen; 12-09-11, 18:20. Причина: Допълнение
                              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                                Само сив металик-това е цветът за България.
                                Не съм много съгласен, едната ми е светло сив металик другата тъмно сив.....все тая.Аз много мразя колата ми да е мръсна но не винаги се получава.
                                не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X