Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чисти коли или дали всъщност хората имат желание.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Чисти коли или дали всъщност хората имат желание.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Очите си ги мия, ама двигателите никога. Капака го вдигам само за смяна на масло или проверка на другите консумативи.
    Мда, и като провериш маслото, после си миеш ръцете 10 минути. И после що колите без тоци и електроника са на почит - ми ей що. Щото цяла зима там се трупа гняс. С години. Затова и се появяват утечки, гнили клеми, саморазреждащи се акумулатори и прочие. Всичките коли, дето съм имал са мити поне 2 пъти годишно - пролет и есен. И с нито една не съм имал никога проблеми с тоците. Що ли?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В началото като си купих колата си я търках дълго и упорито на ОМВ, даже и я пастирах. Обаче в един момент осъзнах че за миене давам почти толкова пари колкото за гориво.
      И конкретно в моя квартал като си измия колата точно след 3 дена изглежда все едно не е мита от месеци с слой прах отгоре.
      Понякога и по бързо става като видиш как след някоя кола по улицата се вдига облак прах.
      И вече колата изобщо не я мия и не виждам смисъл. Само стъклата на бензиностанциите.
      Ники

Коментар

Някъде бях чел в някое ръководство по експлоатация ,че новите коли не им се мият двигателите. Скапвали се електронните блокове.След като на един приятел му заминаха всички датчици от студената вода на автомивката и аз спрях да мия двигателя.Само забърсване от прах на сухо.А вътре си я чистя най редовно.Отвън когото падне или когато почне да ме дразни.

Коментар

Хмм, диското не го бях мил не с месеци, ми години. Измих го и ко, нищо. Не му личи, само тук таме има гняз дето не падна и е дори по-зле. А като си измих протеклия заден мост и само се разтече повече. Категорично, никакво миене повече!

Коментар

Нивата я мия един път в годината(пребойдисвам я).
            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Много странна тема....

Как няма да си измия колата?

По същия начин, по който се бръсна, мия си зъбите, къпя се, гладя си панталоните, лъскам си обувките, и си поддържам вратовръзките, точно по тоя начин се грижа и за автомобила си - той също изисква да изглежда добре.

И изглежда така, въпреки ежедневното опепеляване от почистването на улицата пред офиса ми (дебели циганки с метли и с жилетки с надпис "Чистота" на гърба).
              Как не мрат от силикоза тия...

Иначе джипа, който ползвам за фън, когато съм с мръсния камуфлаж, или просто съм се наврял някъде, откъдето се е поизцапал мъничко, та джипката пропуска банята, и то често - дори сега се сетих, че е добре да и тегля една струйка, ама вероятно ще е след празниците.

Та колата, тя е като дрехата....по колата посрещат, по там, каквото беше, изпращат...

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Мда, и като провериш маслото, после си миеш ръцете 10 минути. И после що колите без тоци и електроника са на почит - ми ей що. Щото цяла зима там се трупа гняс. С години. Затова и се появяват утечки, гнили клеми, саморазреждащи се акумулатори и прочие. Всичките коли, дето съм имал са мити поне 2 пъти годишно - пролет и есен. И с нито една не съм имал никога проблеми с тоците. Що ли?
                Много е ясно ама маи колегите мият с водоструика и за това може да си създават проблеми... Както висчко така и простото почистване си има чалъм. Според мен добре почистен мотор е много по добре от мръсен и целия в масло мотор. Да има и рискове при измиването не съм казал че няма.

Коментар

А кво значи чисто?
                  Щото днеска един час мих с маркуча, и половин с водоструйката и накрая жипа пак е "мръсен" по доста критерии. Тва че свалих едно 30 кила кал е друга тема
                  И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                    А кво значи чисто?
                    Да можеш да се гушнеш с нея под юрганя бре ! Ей т'ва значи чисто!
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от maystor Преглед на мнение
                      Да можеш да се гушнеш с нея под юрганя бре ! Ей т'ва значи чисто!
                      Е не съм чак толко извратен че да си спя с колите. Нищо че всички си имат имена, и все женски.
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Аз,колата си я мия често, и не само я мия,защото:
                        -машината обича ласка,грижливо гледане и смазка!
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Хората сме различни, не бива да спорим по тази тема. Едни се бръснат всеки ден, лъскат обувки, коли, къщи и пр, а други не го правят толкова често. И в двете направления има различни степени на едната или другата крайност, но според мен най-добре е да не се прекалява нито с едното нито с другото.Това защото ползите и негативите както от едната, така и от другата крайност, не са в подкрепа на нито една от двете.
                          Пробвал съм едновременно и двете неща–лъскане и поддръжка според дебелите книги на едната кола и липса на всякаква подръжка(да не говорим за чистене) на другата. Пробвал съм и с външния си вид, но просто в никоя от двете крайности не съм намерил достатъчно основания, за да се придържам към нея
                          Но двигател и аз не мия, освен при сериозни нужди от това или ремонт. Колите, които имат кори под мотора и без друго нямат сериозна нужда от миене там. Или ако се мие, то задължително го оглеждам хубаво преди това, после няколко дни след това, за евентуални проблеми(но като цяло това е много рядко и въобще избягвам да го мия).
                          А за ласката и грижливото гледане...подкрепям, но с едно на ум.Само преди месец, любимата бангия ме изостави в най-големия дъжд на средата на едно кръстовище, и се наложи да я бутам(сам) към 150-200метра(под дъжда, до близкия паркинг). И това въпреки всичките ми грижи, мерак, и необосновано голямото количество пари хвърляни по нея.(защото все пак не е и първа младост)
                          Возейки се в метрото към къщи, мокър до кости, се опитвах да се сетя за номер на фирма за изкупуване на коли за скраб....За щастие не се сетих. Оказа се заводски имобилайзер(който по принцип го нЕма в тоя модел, ама по поръчка се слага, макар и рядко). Проблемът беше именно от водичката– след изсушаване(естествено от човек, който знаеше къде да го търси) колата проработи нормално, а аз си купих един за резервен(в комплект с компресора за централното).
                          Причината за наблюдението на много чисти коли е именно сухото време. Съдя по моята–скоро не съм я мил а си изглежда по-скоро чиста. Мия я според настроението, когато ми се види мръсна. По същата логика се и бръсна например–само когато не ми хареса тоя, който ме гледа от огледалото(което съвсем не значи, че ходя винаги брадат, зависи от настроението).
                          Не мисля, че тези неща ме правят повече или по-малко "европеец"(винаги ми е бил смешен тоя израз, щото правя аналогия с оня за Съветските хора от близкото минало, както и с почти всеки от изразите с думата "Европа" и аналозите му от едно време) . Не мисля и че съм по-кофти човек или нещо, нам'какво си... (неглижето е винаги на мода, в някои свои варианти и в очите на все нЕкои хора).
                          Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Напълно съгласен!
                            Вънщен вид, кола не кара.
                            Като я купих и ми беше голям мерак, всека неделя отделях по два часа за прахосмукачка и бърсане. Отделно миене и пастиране.
                            ама, като видях, че трае до вторник най-много...
                            То си зависи и от професията, де.
                            Аз съм строител и нерядко ми се налага да возя материали и инструменти, и става мазало.
                            С течение на времето мерака постепенно угасва, въпреки че си я обичам безкрайно много "мадмоазел"
                            Дано все така да ме слуша!
                            Ако работя в офис, возя се само чист и костюмиран, то е нормално и да си я поддържам чиста.
                            А генералната ми философия по отношение на колите е , че колата е моя робиня, а не аз неин роб.
                            Трябва да ми изкарва пари, а не само аз да ръгам в нея от куртоазия.
                            В това отношение съм повече като италианците.
                            Българинът иска , като си купи една кола (на старо) и да му служи 20 години.
                            Нема такава постановка!
                            Светът е практичен.
                            Колата може да има и минимална сантиментална стойност, но преди всичко е купчина желязо, гниещо пред блока. Не че мойта има и петънце ръжда, така е думата. Но затова пък е изподрана и с изпопукани брони, като джипката.
                            Това не ми създава комплекси.
                            Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                              ....
                              Подкрепям.

Относно миенето на двигателя - що не си оправите течовете, вместо да ги миете, това не ми е ясно? Мотор мия само когато се натреса в някоя дълбока кал, всички знаете какво се случва. Това за жипката, за лека кола пък изобщо. А стига бе, даже Москвича ми навремето не капеше масло от никъде, засрамете се...
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

И да я мия файда няма. Половината комшии хранят кварталните котки и те са станали повече от хората. А обичат да си лежат на тополо върху предните капаци. Тъкмо измислих решение на проблема и на покрива над гаража се заселиха стадо гълъби. Сега си карам осраната витара и не ми пука. За облаците прах въобще не споменавам. А и като е мръсна не си личи колко е одрана и очукана
                                Жената понякога я кара на автомивка да и вземат 5 лв за вътрешно, ама след тях не е много по-добре, само обрани играчките на детето.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X