Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Кое е по-вредно, пиенето или пушенето?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Кое е по-вредно, пиенето или пушенето?

Първоначално публикуван от Злой Преглед на мнение
    Кое е по-вредно, пиенето или пушенето?

Живота..... От него се мре....... Не от друго.
    Живота е смъртоносна болест предавана по полов път.
    Но, както казват, алтернативата е неприемлива.
    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
    dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
      От тютюн задник не боли, а съм чувал, че от ракия болял..
      И не съм чул някой да е забременял при препушване...
      Една блондинка влиза в заведение, сяда на бара и почва с водка.
      Лафче, водка, лафче водка..нарязала се до безпаметност.
      Бармана и сервитьорите се чудили какво да я правят и решили да я "уважат".
      За да не стане някой сакатлък използвали "задния двор".
      На другата вечер мадамата пак идва, сяда на бара и поръчва джин.
      Бармана невинно я пита: "Снощи пиеше водка, сега си на джин.."
      Блондинката отговаря: " Абе да ти призная от тази водка нещо ме боли дупето".
      сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
      dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Първоначално публикуван от derhunter Преглед на мнение
        Кое кафе? Я да ни светнеш за някои вредности в него че не ги знаем явно. Сериозно.
        Сериозно, кафеджиите-маниаци са най-нервните и избухливи хора, които познавам. И понеже някои ги познавам отпреди потъването в кафето, лесно мога да го заподозра. Отделно, че сутрин са трупове и са склонни на всякакви странни действия, за да си го набавят.

За чудесата, които прави с кръвното налягане, всички знаят. Това до определена възраст не е беля (освен, че пък без редовното кафе можеш да си паднеш на улицата), но после, като се поизгуби еластичността на някои тъкани и издържливостта на сърцето (което има задачата да вдигне това налягане), почват да се трупат проблеми.

Коментар

Виждал съм над 90 годишен пушещ, виждал съм и толкова възрастен пиещ, ама дебеланко чак до такава възраст не съм и чувал да доживее! Така че , най- вредно ще да е яденето да му се не види!
          "Do not correct a fool, for he will hate you;
          Correct a wise man, for he will appreciate you."

Коментар

антиу
            Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
            Сериозно, кафеджиите-маниаци са най-нервните и избухливи хора, които познавам. И понеже някои ги познавам отпреди потъването в кафето, лесно мога да го заподозра. Отделно, че сутрин са трупове и са склонни на всякакви странни действия, за да си го набавят.

За чудесата, които прави с кръвното налягане, всички знаят. Това до определена възраст не е беля (освен, че пък без редовното кафе можеш да си паднеш на улицата), но после, като се поизгуби еластичността на някои тъкани и издържливостта на сърцето (което има задачата да вдигне това налягане), почват да се трупат проблеми.
            Всяка тонизираща напитка има същият ефект при предозиране. Не си виждал какво прави с човек истинският чай явно. Проблемът с повишеното кръвно налягане не е от самият кофеин а от комбинацията му със захар. Незнам кой глезен задник в миналото е решил че това е добра комбинация, но в Судан например го пият със сол, а те пък имат претенциите от тях да е тръгнала употребата на кафето. По Ю.Америка бях при производители на кафе и там пиенето на същото чисто е издигнато в култ. Преди доста год. четох едно изследване на кафето от- до на японците, може би най-задълбоченото. От близо 200 страници не намерих и дума за вредности. Полезностите описани в същото нама да изброявам че ми утече ноща. Тръгни от това че е един от най-силните антиоксиданти и диуретици и нататък който иска да добавя.

п.с. Не съм пристрастен, пия едно кафе сутрин и толкоз.
            Последно редактирано от derhunter; 01-09-11, 23:18.
            Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.
            Селска фурна аспух нема. Пак същият.
            В+ LZ1HAN нула три осмици 9014две тройки

Коментар

.. Тръгни от това че е един от най-силните оксиданти ...
              Всъщност сигурно има техническа грешка. Кафето е от най-силните антиоксиданти...
              Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                Всъщност сигурно има техническа грешка. Кафето е от най-силните антиоксиданти...
                Виноват Поправям се.
                Верно е това че баламите нямат свършване, няма нужда от кука, захапват влакното и стискат здраво. Стария.

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                  Мисля, че е пускано, но пък е по темата...

Впечатляващо!

Да знаеш, трябва да се пипнат някои моменти от теорията на Дарвин, защото тук има заровено нещо.. Няма логика жираф да се натаралянква, освен ако не му е добре и подозирам, че най-успелия вид е обирал най-много ферментирали круши!

Както казват философите - " В една бутилка вино, има повече истина за живота от всички книги на света!"

Коментар

Виноват Поправям се.
                    Бывает...
                    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение

Както казват философите - " В една бутилка вино, има повече истина за живота от всички книги на света!"
                      Вальо да не си решил да се пропиваш или вече търсиш оправдание

Коментар

антиу

Всяка тонизираща напитка има същият ефект при предозиране. Не си виждал какво прави с човек истинският чай явно. Проблемът с повишеното кръвно налягане не е от самият кофеин а от комбинацията му със захар. Незнам кой глезен задник в миналото е решил че това е добра комбинация, но в Судан например го пият със сол, а те пък имат претенциите от тях да е тръгнала употребата на кафето. По Ю.Америка бях при производители на кафе и там пиенето на същото чисто е издигнато в култ. Преди доста год. четох едно изследване на кафето от- до на японците, може би най-задълбоченото. От близо 200 страници не намерих и дума за вредности. Полезностите описани в същото нама да изброявам че ми утече ноща. Тръгни от това че е един от най-силните антиоксиданти и диуретици и нататък който иска да добавя.

п.с. Не съм пристрастен, пия едно кафе сутрин и толкоз.
                        Всичко идва с прекаляването, де. А те тонизиращите напитки все около кофеина се мотаят.

Иначе, кофеинът сам по себе си вдига кръвното - медицината го ползва да спасява отнесени с ниско налягане. Колкото до захарта и солта - и двете са способни да вдигнат налягането по чисто осмотичен път, солта - задълго (докато бъбреците измислят какво да я правят, заедно с майката на тоя, дето нарочно я е пил), захарта - за кратко (докато се превърне в сланина, нея целият организъм си има какво да я прави, но мастните клетки постепенно стават най-нагли). Къде с какво пият кафето опира само до един въпрос - кое е било деликатес на дадено място в даден момент, когато кафепиенето се е наместило в локалната култура. По света го пият с какво ли не. Аз, като трябва да пия кафе ритуално, няма начин да го пия със захар - ми гадно си е и без нея, а на захарта мястото е в компота.

Най-силният диуретик е водата. Всичко друго са уговорки с какво ще изпием повече вода. А па за антиоксидантите не ми се и отваря дума. Като ги измисли популярната медицина - та се отнесе. Който не ще окисление, да не диша кислород, да му се не знае (да, знам че не е същото, ама е и пак толкова смислено). Историята се оформя като с холестерола.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Всичко идва с прекаляването, де. А те тонизиращите напитки все около кофеина се мотаят.

Иначе, кофеинът сам по себе си вдига кръвното - медицината го ползва да спасява отнесени с ниско налягане. Колкото до захарта и солта - и двете са способни да вдигнат налягането по чисто осмотичен път, солта - задълго (докато бъбреците измислят какво да я правят, заедно с майката на тоя, дето нарочно я е пил), захарта - за кратко (докато се превърне в сланина, нея целият организъм си има какво да я прави, но мастните клетки постепенно стават най-нагли). Къде с какво пият кафето опира само до един въпрос - кое е било деликатес на дадено място в даден момент, когато кафепиенето се е наместило в локалната култура. По света го пият с какво ли не. Аз, като трябва да пия кафе ритуално, няма начин да го пия със захар - ми гадно си е и без нея, а на захарта мястото е в компота.

Най-силният диуретик е водата. Всичко друго са уговорки с какво ще изпием повече вода. А па за антиоксидантите не ми се и отваря дума. Като ги измисли популярната медицина - та се отнесе. Който не ще окисление, да не диша кислород, да му се не знае (да, знам че не е същото, ама е и пак толкова смислено). Историята се оформя като с холестерола.
                          Не ми се спори но да кажеш че в Судан солта е деликатес а Ю.Америка захарта е повече от ... Остави. Дай вредностите.
                          А и за тонизиращите ще има да вземаш пишат го кофеинът щото не е незаконна субстанция. Пробвай нещо с по-височко съдържание на теин

Коментар

Който пие бира, той не умира.

Препоръчвам ви книгата "Езика на бирата", автор: Людмил Фотев.
                            Способен съм на всичко, стига то да е човешко. Който ме надмине не е човек.

Коментар

Първоначално публикуван от Гриша Преглед на мнение

Който пие бира, той не умира.

Препоръчвам ви книгата "Езика на бирата", автор: Людмил Фотев.
                              Боже мили спаси нас неразумните употребяващи
                              К мирной жизни не пригоден.
                              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

• BENZBOSS
                                BENZBOSS коментира
                                Редактиране на коментар
                                10 години,къде я намери,археолог на годината печелиш

А Наздраве

• Ясен
                                Ясен коментира
                                Редактиране на коментар
                                Наздраве, Тони!

• Кольо
                                Кольо коментира
                                Редактиране на коментар
                                Щом е за биричка-стария е несравним

abe, Volk с доживотен бан ли е, не че ще дойде да пише нещо де

Коментар

• s_s1
                                s_s1 коментира
                                Редактиране на коментар
                                А затова ли и Гоблин не пише?

• Ясен
                                Ясен коментира
                                Редактиране на коментар
                                Volk има бан до второ пришествие. Това не става като просто се скараш с Гоблин, трябват сериозни усилия.

Гоблин... се отказа да се бори.

• BatGeorgeone
                                BatGeorgeone коментира
                                Редактиране на коментар
                                Някой чувал ли се е с Вальо, Волк, аз последно се виждах с него преди 10години, и на мен ми липсва но нямам новите му координати, инак бих му звъннал, стойностен човек е за което и търся връзка с него?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X