Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Децата до 8 години - за ръчичка, че иначеее....... :D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Децата до 8 години - за ръчичка, че иначеее.......

K'во се ядосвате, всичко е заради глобите! На мащехата и дреме за нас, само когато има да ни взема нещо!
    А по традиция си търпим!

Коментар

Извинете, но мисля, че в нашата мила Родина, каквото и да приемат в социалната сфера /еле пък тази и част - отглеждане и възпитание на децата/ всъщност няма значение, защото никой не го спазва и няма кой да го налага да се спазва. Социалните нямат ресурсите, на хората /болшинството/ не им е пораснало съзнанието чак до там /то как и да порасне де, като го заливат с финансови, здравни, битови и други несгоди/. Едиствения вариант според мен, ако това се приеме и се приложи такава санкция е, ако някой Ви има зъб за нещо. В противен случай ще имаме поредния не действащ закон....
      Иначе идеята е добра, но е приложима в друг тип общество, но не и при нас...
      Nothing comes from nothing...

Коментар

Съгласен с по горното което се повтаря няколко пъти от началото на темата, и по важното държавата снема от себе си всякаква отговорност за опазването на децата ни

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
          Съгласен с по горното което се повтаря няколко пъти от началото на темата, и по важното държавата снема от себе си всякаква отговорност за опазването на децата ни
          И кога държавата е носила отговорност за когото и да било?
          p.s. Не 5 000 лв. ! Пълна конфискация на имуществото! Въвеждаме лова на вещици. Дори по Сталиново време го е имало.
          Павлик Морозов!
          http://www.omda.bg/arhiv/Realii/savs...ik_morozov.htm
          Кога има за плащане - законът (малко з) е особено суров. Но само за обикновени българи!
          "Maли, как мразя някой да мисли за мен!!!" - цитат, Стария.
          Последно редактирано от Rabin; 01-08-11, 13:02.

Коментар

Аз да попитам за една подробност. Направи ми впечатление, че се казва до 8 годишна възраст, а за сега децата тръгват на училище на 7 години(преди имаше и на шест, сега не знам). И какво излиза?! Първи и втори клас за ръчичката, и/или плащане на занимални и гледачки, ако няма "баба" под ръка. Предполагам, че по тази логика, и началните училища ще трябва да станат смалени копия на Алкатрас, барабар с охранители по-надеждни от спящите пенсионери, каквито се ползват обикновенно сега. И това защото няма логика аз да плащам глобата, че детето е избягало от училище. Трябва и тези неща да уредят и ще настане веселба. Отделно дали пък няма да мога да ги съдя всеки път, като не ми държат детето под око?! Да ги видя тогава с това безплатно образование, как ще ми гледат те детето, така както искат от мен аз да си го гледам.
            Закона 'УбаФ ама като нЕма да е за всички, какъв е смисълът да се натрапва на тези които и без друго искат най-доброто за децата си и го правят доколкото могат?! За другите няма да се прилага и без това, щото няма какво да им вземат освен децата. А точно за тех имаше един виц–" шЪ го къпем ли или шЪ пр'айм друго?", та не им е проблем. И няма как да им ги вземат, защото няма къде да ги дянат, и няма и с какви пари....Абе загубена кауза–загубен закон в загубена държава.(Няма да продължавам, че неминуемо ще стигна до съществени нарушения на правилата на Форума).

Пък в крайна сметка като се замислих, че светът все повече отива към Биг Брадър, явно така ще им е добре на дечицата– да свикват от малки, че все някой ги наблюдава, да свикнат със затвора, та да не им е гадно като порастнат.
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Taка се борим с родителите, вместо с демографския срив и Кризата.

Коментар

Аз съм "за" забрана децата до определена възраст да се оставят без надзор и 8 г. ми се вижда абсолютният минимум за това, поне в големите градове. Не виждам нищо разумно в това, деца на по шест години да се шляят сами по улиците, където опасностите днес не могат и да се сравняват с тези отпреди 30 години. И на мен са ми много очарователни филми като "Куче в чекмедже", където хлапетата щуреят сами по цял ден, но условията днес са леко по-различни. А това, кой ще спазва и кой няма да спазва закона, е съвсем друга работа.
                Между другото, по повод бавачките и бабите, училищата вече са задължени да осигуряват целодневно обучение в първи и втори клас. (Проблемът скоро ще бъде какво да правят родителите, които могат да осигурят известно разнообразие на децата си, и как да ги освободят от следобедните занимания, защото тенденцията е да стане задължително за всички. Това също е сериозен проблем, предвид условията в повечето у-ща, но не е за тази тема.)
                И пак малко встрани от темата, ама не съвсем: ако ще си говорим за безумия в законотворческите идеи, насладете се на директивите майките да ходят по дискотеки и да чатят, за да бъдат високо оценени от социалните : http://www.webcafe.bg/id_922412292

Коментар

Първоначално публикуван от eager Преглед на мнение
                  опасностите днес не могат и да се сравняват с тези отпреди 30 години
                  Опасностите си ги имало винаги. Разликата е, че преди 30г ние сме били децата, а нашите родители са се притеснявали. Страшни историйки имаше и тогава, но някак оцеляхме и от игрите по строежите, и от пресичането на улиците, и от върлуващите педофили (и тогава ги имаше - само че бяхме инструктирани какво да правим с тях). Не си представям какви щяхме да бъдем без този непосредствен контакт със света - от момента на тръгване на училище. Аз съм отишъл в първи клас на 6 години.

Коментар

Ей, бях на 8 като ме качиха сам на лодка. Сега трябва да учим бабите на ветроходство ли?
                    Някой го каза-мразя някой да мисли вместо мен!
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Добра идея,едната това не го владее ма това е лесно.После обаче и лодки ли да купувам???

Чак да е опасно толкова,че бабата да не може да прескочи до магазинчето за 3 минути и да ги остави сами малко ме сьмнява.Обаче е незаконно,товариш цялата банда в колата и отиваш за бурканче мляко.И товариш защото си има зони с магазини и жилищни зони,няма магазинче вьв входа на блока или бакалия на ьгьла.

Бе ше се поамериканчите и вие,после сьвсем ще поскапнат дизеловите джипки с 3 реда седалки.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Не помня точно, но на около тази възраст(осем) хлапетата от махалата ми върнаха хубостника след близо половин час безсъзнание. От удар с тояга по главата, понеже като най-малък и точно толкова умен влязъл да дири топката в доматената градина на един пенсионер. Колко избити зъби и цепнатини по главата си докара през тези години - отделно. В пети клас не се прибра в къщи за първи път. Сестра му, макар и момиче, не падаше по-долу.
                        И въпреки това и през ум не ми е минавало да ги лиша от най-доброто училище за възраста им - улицата, освен в случаите когато са изтърпявали наказание. Като малък изпадах в истерия, ако родителите ме придружаваха по места, където можех да съм и сам сред връстници. После се старах да го спестя на децата си.

Намирам за недомислен такъв закон. Отговорностите са си отговорности. Детството е кратко, но трябва да се изживее с всички плюсове и минуси, ако искаме да имаме мислещо бъдеще

Коментар

Някой явно не иска това.
                          Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                          Grand 3.1TD
                          0898 620 306 Стоян

Коментар

Синът ми е на 5 год. и по цял ден си играе навън с другите малчугани. Предпочитам да е там отколкото пред компютъра.Та нека дойдат да ми кажат на мене, че ще ме глобят. Детската градина- в отпуска, аз и майка му на работа..... Та като ми дава ши....та държава по една заплата да си гледам детето, тогава да ми говорят за глоби!!! Дебели пе....си. Чак се ядосвам като пиша.
                            Con musica el mundo esta mejor, vamos a tocar juntos!
                            0879076007 Жельо

Коментар

Първоначално публикуван от jpetrov Преглед на мнение
                              Та като ми дава ши....та държава по една заплата да си гледам детето, тогава да ми говорят за глоби!!!
                              Това прозвуча разкошно .

Коментар

Айде недейте и вие като циганите. Държавата колкото и да дава (тя винаги си мисли, че дава много), това не са нейните деца.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X