Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Децата до 8 години - за ръчичка, че иначеее....... :D

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Децата до 8 години - за ръчичка, че иначеее....... :D

Чета одеве ей това нещо в ДИР-а и не вервам на ушите си

"Децата до 8 години вече няма да могат да играят навън без родител, нито да стоят сами вкъщи, дори това да не е опасно за тях. До тази възраст родителите ще трябва задължително да им осигуряват надзор, гласи проект за промени в Закона за закрила на детето, пише в. "Сега" . Документът вече се обсъжда в министерствата и неправителствени организации.

Ако социалните служби получат сигнал, че малчуган под 8 г. е сам навън или вкъщи, родителите може да отнесат глоба между 1000 и 3000 лв. За повторно нарушение санкцията скача до 5000 лв. В момента законът за закрила на детето предвижда да не се оставя без надзор и достатъчна грижа дете до 12 г., но само ако създава опасност за неговото физическо, психическо и нравствено развитие. Този текст се запазва и в новия проект. За това нарушение се запазва глобата от 500 до 2000 лв. за първо нарушение, а при повторно също ще бъде до 5000 лв.
    В проекта за закона за детето се предвижда да се иска и писмен документ от родителя, ако не той, а друг пълнолетен придружава детето му на обществени места."

Като си спомням от детството си, щастливите малчугани с ключа, провесен на врата... Добре, съгласен съм, бебетата не бива да бъдат оставяни сами. И 3-годишните, също. Дори и 5-годишните. Ама 8! И хайде, не екскурзия в планината или пътуване до противоположния край на града - добре, нека да е с придружител. Ама не могло да е само вкъщи си, или пред вратата с другите хлапетии.... Тия луди ли са, или да???? Всъщност, защо не? Да направят майчинството от 0 до 8, сътветно и платено както трябва.
    Особено голям хит е онова с документите! Жив бисер! "Дъще, прати ми един писмен документ, щото искам да заведа Гошко /внучето/ в неделя до кварталната градинка"
    Абе, тия луууууди ли са? Имам няколко препоръки, които със сигурност ще харесат на организациите, обсъждащи промените и като нищо ще залегнат в законопроекта: бебешките колички да бъдат снабдени с аптечка, пожарогасител, противогаз и гръмоотвод; децата до 10-годишна възраст да ходят задължително със защитни костюми, които имат пришити възглавнички на лактите, колената и дирника. Етествено, на главите каски, като за хокей, с предпазна част и за лицето /свалят се само за сън и подстригване. В банята не, там е хлъзгаво!/. Електрическата мрежа и уреди се преправят на 12 волта, а контакти и ключове се поставят минимум на 220 см от пода. Имам и още много свежи идеи, моля законотворците да ми пратят ЛС кога ще заседават, за да отида да им ги изложа
    Последно редактирано от Теодор МБ; 31-07-11, 21:04.
    Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

От: Децата до 8 години - за ръчичка, че иначеее.......

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
    Като си спомням от детството си, щастливите малчугани с ключа, провесен на врата...
    Други времена бяха тогава...спокойствие...един квартален стигаше.
    Сега е опасно и за по-големи деца сами...

Коментар

Добре де а този закон ше се отнася ли за циганите?Те по вестниците пише колко циганета на 12 раждат.Значи българчетата ше ги водим за ръчичка а през това време циганетата ше се таковатаПише ли в проектозакона за кой се отнася.Че то и ток да крадеш било подсъдно ако краде българин ела да видиш над мене циганите ачик ачик са се вързали и смучат ток от години и никой не им казва копче Тогава защо измислят закони които не важат за всички
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Най ми хареса това:
        Ако социалните служби получат сигнал, че малчуган под 8 г. е сам навън или вкъщи, родителите може да отнесат глоба между 1000 и 3000 лв. За повторно нарушение санкцията скача до 5000 лв.
        И след такава глоба на родителите, малчуганите ще прокопсат...
        Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Требват мангизи.
          Не разбрахте ли?
          На никой не му дреме за вашите деца. Нито за моите.
          Европа момчета. Това е.
          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
          Вальо. О888 557Ч7Ч
          Silverado 1.3 i

Коментар

Тук законът е почти същия, включая лошо отношение към детето, шамари а за бой и тормоз не смеят и да си помислят. При втори сигнал с полицията идва и соц. работник, който ти става сянка. При трета издънка жестоки глоби, при четвърта ти в пандиза, детето при социалните. Като излезеш си под яко наблюдение и при следващия гаф се оказва, че деца вече нямаш. Подкрепям !
            О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Законът за всички!

"да се иска и писмен документ от родителя" А трябва ли да е нотариално заверен, защото всеки който открадне дете, може да си драсне един ферман

Тие се е.ат вече. Крайно време е да се спретне един норвежки флаш моб по партийните централи и народното събрание. С кръв я били взели и с кръв щели да я дадат. Ми да я леем. Е.ахти! Бай Мангал ги прави 10-12, на 10 поне им плащаме хляба, никой не ходи от тях на училище, закони имало... аз се въоръжавам... или пък... да емигрирам?!?
              Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
              Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
              ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Докарахме я до там да се сравняваме с циганите ли ? Мангала можел да прави каквото си иска а на нас не ни дават. Вероятно някой от тях оправят и дъщерите си. Някой иска ли да опита? Може пък и на него да му се размине........
                На нашенеца не му е кофти, че циганите не си плащат тока. Гадно му е, че той трябва да си плаща своя.
                Последно редактирано от droba; 01-08-11, 02:57.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Тук е така и да са живи и здрави бабите.

Като почнат да ги учат в децката градина да звьнят на 911 щото си го пернал по задника тогава си говорим.

Спирам пред банкомата,тротоара е мммммммм 3 метра,вратата на колата е отворена,прозореца е свален,колата е с изгасен мотор и ритната крачна,гумите са завьртени кьм бордюра,а малкия спи.Ич не го е еня дали и какво.Затворя ли му вратата и вдигнат ли е прозореца и ми трябва една вещица с телефон / тия май са на специално обучение тук,насьскват ги бе / и ще има да обяснявам защо,какво и как.
                  Ключовете са ми в джоба,това не ми го искат,но сьм с фолио на прозорците и ще ми трябва кирка за да вляза вьтре,а павета тук няма.

Нищо чудно,най-много да направят някой лев и да намалеят нещастните случаи с деца,както и доста баби да си влязат в ролята.Не сте свикнали,и аз не бях ма на,свикнаха ме.

После ми се смеете що тьрся на баба им кола и тук и там..................
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    ... Като почнат да ги учат в децката градина да звьнят на 911 щото си го пернал по задника тогава си говорим. ...
                    Един приятел, в отговор на заплахата на сина му, че ще звънне на 911, му беше казал "Ами звъни. Ние ще отидем в затвора, а тебе ще те вземат социалните. Сигурно ще ти хареса ...". И въпросът беше приключил дотам.

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                    ... На нашенеца не му е кофти, че циганите не си плащат тока. Гадно му е, че той трябва да си плаща своя.
                    В същност, въпросът е много важен за "тази страна". Става въпрос за това, че законите не важат за всички. Докато това е така, уважението към закона ще е под въпрос.
                    А освен това, на нашенеца му е кофти, защото, освен своята сметка, на практика плаща и сметката на онези, които се скатават.
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                      Докарахме я до там да се сравняваме с циганите ли ? Мангала можел да прави каквото си иска а на нас не ни дават. Вероятно някой от тях оправят и дъщерите си. Някой иска ли да опита? Може пък и на него да му се размине........
                      На нашенеца не му е кофти, че циганите не си плащат тока. Гадно му е, че той трябва да си плаща своя.
                      Аз си работя, плащам си данъците, сметките и кредитите. Хич, ама хич не ми е гадно, че плащам моя. Гадното в цялата работа е, че плащам и оня на малцинството. Всичките са с по 2-3 сателитни чиниии на къщите, разбирай колко телевизори имат вътре, ама тока от мене и такива като мен. Мен ще ме съдят, че детето ми не е с нотариално описан придружител. А ония дето не могат да четат и пишат, даже няма да им търсят бележките. Абе изобщо е много тъпо да гледаш как закона важи за едни и не важи за други. Електорат са... А на теб гледам, също ти е било гадно... щото мястото което обитаваш не е България
                      Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                      Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Манете ги циганите, за тях властта си има отделна схема - на тях ще им е много лесно (и изгодно) да спазват тези "правила". А и думичката "цигани" е способна да провали всяка една тема тук. Тези "правила" са поредното потвърждение, че на властта не и трябват личности, а потребители.

Преди време бях пуснал тема за безполезните деца. Все едно, тя направи някакво впечатление и отмина, но така ще махнат един от малкото начини да научиш детето да мисли и да взема решения - като го оставиш само. Вярно е, че съществуват рискове, но лично мен силно ме притеснява рискът първите самостоятелни решения малкият човек да вземе в напреднала тинейджърска възраст. Зер, той ТОГАВА е уязвим към опитване на наркотици, привличане към противообществена дейност и други неща, които по принцип помагат на тинейджъра да се утвърди пред себе си. Силно предпочитам първите си решения той да вземе по едни такива въпроси като "кифла или бонбони", "право вкъщи или през площадката с люлките"?

Коментар

То малкото нека звьнне и сьс сьлзи и сополи да обясни на куките Той тате ме бие...........па после,че ще се реши проблема е ясно,само врьтки обаче.Това че ще отнеса една вечер в зандана пак на неговия задник ще го запиша.

Електората си е електорат,тук за паднал бездомен фиркан до козирката се вика и пожарна и линейка и полиция.За мен ако извикат толко техника и народ има да плащам 6 месеца по една заплата на месец и ако се размина само с това ще е добре.И аз си плащам даньците,не е като да цицам на тротоара

пупупупупу.........
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            ... така ще махнат един от малкото начини да научиш детето да мисли и да взема решения - като го оставиш само. Вярно е, че съществуват рискове, но лично мен силно ме притеснява рискът първите самостоятелни решения малкият човек да вземе в напреднала тинейджърска възраст. Зер, той ТОГАВА е уязвим към опитване на наркотици, привличане към противообществена дейност и други неща, които по принцип помагат на тинейджъра да се утвърди пред себе си.
                            Западната цивилизация все повече ми прилича на майка, която неистово се опитва да държи децата си в парникови условия и да ги пази от всеки полъх на вятъра, та да не вземат, пази Боже, да хванат някоя хрема ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                              Западната цивилизация все повече ми прилича на майка, която неистово се опитва да държи децата си в парникови условия и да ги пази от всеки полъх на вятъра, та да не вземат, пази Боже, да хванат някоя хрема ...
                              До 21 не могат да пият,преди това обаче влизат в казарма и карат коли.Е те това ако го наденат и сьвсем ще ми обьркат сина,трябва да Мексико да ходи за по чашка.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X