Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изрезки от "Под наем или на изплащане?"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Под наем или на изплащане?

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
    Няколко пъти населението е занулявано тотално...
    Забравили сте врътките с фалиралите банки, хиперинфлацията.., преди това национализацията....
    Умен народ, ама децата му трагични на матурите...., ма нищо такъв е матеряла - не е мое мнение, а на премиера...
    Всеки път по един и същи начин биват прекарвани...на избори, след ирбори...с кредити.., с телефонни измами.....да продължавам ли...
    .....но много се убиждаме на истината, а фактите показват, блестящ ум и проницателност.....
    Вземи си довърши мислите. Забелязал съм че много точки пишеш. Какво те притеснява? Некачественият материал не може да хване смисъла.

Коментар

Виждам, че нямаш общо с тоя народ. Що се хабиш с тъпия ми дядо, който си умря на село? И аз съм тъп като него. Просто си обичам селото с всичките му кривици. Не се и срамувам от това.

Уважавам хората, направили своя избор. Никога не съм си позволявал да ги квалифицирам като нещо си заради избора им!

Коментар

Абе какво пак се дърляте за глупости? Ние, вие ... Да ходи кой където му е кеф! Някой да е усетил липсата на емигрантите? Един човек, който не е полезен за обществото и е силно негативно настроен към него е по-добре за всички да го няма. Според моите впечатления от това, което виждах по летищата и автобусите из Европа, малко бяха постигнали нещо. Емигриралите бяха предимно неудачници и такива и си оставаха. Ставаха плячка за разни шмекери, за които работеха като роби и им плащаха смешни пари (или не им плащаха въобще), обаче като стъпеха на Терминал 2 се държаха сякаш току-що са кацнали със собствения си самолет. Не ги съдя, щом този живот ги устройва, да си го живеят така. Обаче твърдо съм против човек, който няма пряко отношение към живота в дадено общество да дава съвети и да прави квалификации на живеещите в него!
        "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
        Неизвестен мъдрец

Коментар

Kолега Куздов -усеща се некъдърието на управлението-умните хора си заминават.
          Не стигат лекари ,зъболекари ,инженери.Има само цигани ,държавни чиновници и ...../ няма да го казвам/.Хора за работа няма.

Коментар

Не мога да споря, понеже нищо не разбирам от държавно управление. За политиците казват, че ги съди историята. Аз не съм забелязал недостиг на кадри, а излишък от некачествени такива. Във всяка област, с която съм имал допир. Това, че университетите всяка година бълват хора с хартийки и без представа какво са учили е неоспорим факт, но не съм съвсем съгласен, че системата е виновна. Тук почти всеки смята, че е роден ако не за президент на републиката или треньор на националния отбор, поне за шеф на малък концерн от сорта на Газпром и смята, че като се обзаведе с хартийка от университет, някой е длъжен автоматично да му осигури бляскаво бъдеще.
            Неизвестен мъдрец

Коментар

За какво спорите за неща които не са по тематаЯсни са и няма нужда от обиди.Има хора всякакви и тука и вънка.И кадърни и некадърници.Само че там в нормалния свят некадърника си остава некадърник а у нас некадърника с връзки става държавен служител и почва да лапааааа...А кадърния без връзки и той лапа само че нещо другоКакто си беше по Тошово време с малко изключение 89---2000 г.Държавата пак ни натисна и страдаме .А който си има връзчици леко пълзи нагоре и тъпче гагата

Много ни била хубава държавата верно хубава е ...и с най гадните управници които са създали такава система че не може да я променим чрез гласуване.А те знаят че ние не сме по революциитеУтре може да ни натварят на кораби и да ни продадат като роби в Африка
              Имаме прецедент

Не може излезал от раята да управлява рая.Това е доказано от цялата ни нова история но да не отплесваме....

И не обиждайте Печения и Дробчето вникнете първо какво ви казват ако може да ги разберете....Имаше една песен„Свободата брат е нещо изключително.....“

Ако нямаш нужда от свобода ти никога няма да разбереш защо хората се борят за нея и бягат от България като от чума

Поздрави на всички и нека си говорим като приятели без обиди и подмятания
              К мирной жизни не пригоден.
              Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
              ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Тони, за нобелова награда си брат! Е*аси точното и вярно резюме на ситуацията спретна! Истината е, че не сме свободни. Не, че и онези на вънка са на 100%, но поне живеят сред свободни хора! Не говоря за системата, че не ги експлоатира и т.н. Говоря за психика... И който ми твърди друго, значи не си е подавал носа на вънка или не го е усетил! Комунизъма ни е разгонил фамилията в това отношение. Изкоренено чувство за собственост - за нас тя свършва на прага ни. Изкоренено собствено мнение и/или воля за защитаването му и т.н. и т.н. Ако играеш по правилата се превръщаш в аутсайдер независимо от качествата си - незачитане на закона и от там пълна липса на сигурност! Абе дълго е за изреждане! Обобщението е, че съществуваме вместо да живеем, независимо от трите наследени апартамента и вила... Не дишаме с пълни гърди!

Коментар

Старо, пред мен е вестник The Sun, английския еквивалент на нашите Труд или 24 часа. Познай какви статии и писма чета вътре: имаме най-гадната съдебна система, полицията ни никаква работа не върши, социалната система е скапана, политиците ни са корумпирани .... И това англичаните. А ние какво да кажем, като имаме някакви опити в демокрация от има няма 20 години. В Белгия пък от сума време напират да се разделят двете провинции, щото едните били работягите, пък другите били мързеливи селяни и ония трябвало да ги издържат. В Германия изтока и запада все още се гледат накриво въпреки, че уж са една нация и въобще, светът не е точно такъв, какъвто изглежда на туристическите диплянки. Дълбоко се заблуждаваш, че ние не сме свободни. Просто сме бедни, но можем да си позволим много повече от коя да е друга нация. Ти щеше ли да си караш дръгливите камиончета ако живееше в Австрия? Или мислиш, че като си неработоспособен поради инвалидност щяха да ти дадат пенсийка 2-3 хил. евра и да си седиш пред телевизора?
                  Първоначално публикуван от Марто (Мартин Христов) Преглед на мнение
                  .... Истината е, че не сме свободни. Не, че и онези на вънка са на 100%, но поне живеят сред свободни хора! Не говоря за системата, че не ги експлоатира и т.н. Говоря за психика... И който ми твърди друго, значи не си е подавал носа на вънка или не го е усетил! ..... ...
                  Преди 2 години четирима американци ми бяха на гости за 1 седмица. След тая една седмица бяха категорични, че живеем по-добре от тях, въпреки, че сме бедни. И не съм ги водил в гъзарски курорти, нито пък аз живея в имение. Та не съм сигурен кой как разбира свободата.
                  А по света връзкарщината отдавна си е узаконена. Нарича се наследство или родство с шефа. Да сте чули отрочето на някой баровец да е започнало като общ работник или чиновник във фирмата или политик да е станал някой от улицата ...
                  Последно редактирано от kuzdov; 19-06-11, 22:40.
                  Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                    Мнението на един ненормален глупак : Имам къща и апартамент в Балчик и какво ? Жена ми има къща. Комшиите ми и те са със собствена къща в София и апартамент в Балчик. Наистина ли не схващаш реалната ситуация в България? И цял квартал да имам пак не искам да живея в държава в която сигурноста на семейството ми зависи от поредния пияндурник с Хамър, ченгетата се изживяват като мутри а държавниците подлагат на геноцид собствения си народ. Държава в която ще ми се налага да обяснявам на дъщеря си защо футболът и чалгата са по-важни от всичко останало, защо комшиите от горните етажи си хвърлят боклука на нашата тераса, защо понякога сутрин ми ги няма гумите на колата или цялата кола. Защо като си намеря колата се оказва,че вече не е моя, купената къща е на някой друг а пенсията на баба не стига за бонбони. Защо живеем на морето но вече не го виждаме и кой си е построил къща там. Защо киселото мляко е сладко, хляба кисел а месото зелено. Защо има половин метрови дупки по пътя, от чешмата тече тиня, тока стопи половината електроуреди а другата половина изгоряха сами но не ни приеха гаранцията. Защо чичкото си говори сам , а леличката всеки ден мъкне 15 литрови туби от градската чешма, която е на 2 километра от дома и......... Още ? Мога така до утре. Не се опитвай да разбереш кой защо, какво. Явно не ти е силата.
                    Не бих емигрирал, за да не се налага да обяснявам на децата ми:
                    защо ме е страх да се кача в самолет, че да не го взривят с хората вътре;
                    защо виртуален 15 годишен хлапак изби половината училище с пищова на баща си;
                    защо при 30 мили ограничение поредният нашмъркан наркоман прегази половината квартал;
                    защо поредният негър обра магазина и за 100 $ застреля продавача и бонус към него още няколко клиента на магазина
                    защо на всеки 6 секунди има по едно изнасилване в Щатите;
                    защо на всеки 60 секунди има по един въоражен грабеж в Щатите;
                    защо на всяка минута и половина има по едно убийство в Щатите;
                    защо има едни негърски квартали дето докато минаваш ти крадат джантите от колата, пък за бонус и някой може да те гръмне;
                    защо живеем в дървена къща и т.н. и т.н.,
                    но най - вече не бих могъл да обясня защо бях толкова глупав да емигрирам в подобие на държава, обричайки мен и семейството ми на робски труд и 50 годишна ипотека

Коментар

Куздов не си го разбрал Стария! Психиката ни е робска - за това иде реч. Онези ако ги *укаха колкото нас ни онождат, щяха да са спретнали поне 2-3 граждански войни заради това! Истината е в умереното онождане и редовните доставки вазелин! При нас такова животно нема! Не бъркай свободията със свободата Куздов...

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                        Старо, пред мен е вестник The Sun, английския еквивалент на нашите Труд или 24 часа. Познай какви статии и писма чета вътре: имаме най-гадната съдебна система, полицията ни никаква работа не върши, социалната система е скапана, политиците ни са корумпирани .... И това англичаните. А ние какво да кажем, като имаме някакви опити в демокрация от има няма 20 години. В Белгия пък от сума време напират да се разделят двете провинции, щото едните били работягите, пък другите били мързеливи селяни и ония трябвало да ги издържат. В Германия изтока и запада все още се гледат накриво въпреки, че уж са една нация и въобще, светът не е точно такъв, какъвто изглежда на туристическите диплянки. Дълбоко се заблуждаваш, че ние не сме свободни. Просто сме бедни, но можем да си позволим много повече от коя да е друга нация. Ти щеше ли да си караш дръгливите камиончета ако живееше в Австрия? Или мислиш, че като си неработоспособен поради инвалидност щяха да ти дадат пенсийка 2-3 хил. евра и да си седиш пред телевизора?
                        Куздов пообиколил съм натам насам и знам как живеят хората .Баш за оплакващите се англичани ;кумът ми живее от 15 години в Англия има хубава работа и си изплаща къщата и се оплаква постоянно от живота тами като си дойде тука за десетина дена и се потопи в нашето дередже нашия ежедневен сблъсък с държавата седи със зяпнала уста и няма думи....а аз тихичко му се присмивам;лошо било в Англия аа тука виждаш ли че всяко дребно държавно чиновниче може да те побърка и да ти прави въртели ако не днаеш правилния подход
                        За каква свобода става въпрос в нашата страна в която си тотално зависим от държавния служител и неговите прищевки.Не са рекли не са ти взели къщатане са рекли не са те вкарали у затвора.....На кой ще се оплачеш ?На арменския поп

В България има две прослойки„класи“на тарикатите мафиози държавни служители и безправна рая.

Под турско е имало на кой да се оплачеш а сега а ти ми кажи ако имам проблем на кой да се оплача

И за дръгливото камионче да добавя;ако бях в Австрия то там държавата нямаше да ми пречи постоянно и да ме докара до тоя хал а щеше като нормална държава да ми помага и сега да карам ново Мерцедесче.На нашата държава не и трябват самостоятелно работещи свободни хора затова те притиска с лицензи разрешителни и куп глупости та да зарежеш собствения си бизнес и да се влееш в редицата на робите чакащи господарят да благоволи да им подхвърли нещо..
                        Последно редактирано от Стария; 19-06-11, 23:01.
                        К мирной жизни не пригоден.
                        Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
                        ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Така е, ама ония докато са го яли тоя и са правили гражданско общество, ние сме били роби. И това няма как да се промени за 10-20 години. Още в Библията е писано, че за да се получи, трябва да умре и последния, който помни робството. Та евентуално нашите внуци и правнуци може да с друго съзнание. Въпреки,че нито аз, нито хората, които познавам са с робска психика.
                          Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
                          ...Под турско е имало на кой да се оплачеш а сега а ти ми кажи ако имам проблем на кой да се оплача
                          Току-що доказа тезата на Марто за робската психика. Очакваш, че като те заболи и кажеш А, автоматично някой трябва да изреди азбуката ли? Това никъде го няма брат, вервай ми.... Обикновения човек навсякъде трябва да се бори за всичко.
                          п.п. И точно заради тоя "правилен подход" после реват всички. Щото някой веднъж научен да лапа, без да му се полага, трудно ще го отучиш. Ама нали е по-лесно, дай му нещо за да си нямаш разправии, пък после - олеле ....
                          Последно редактирано от kuzdov; 19-06-11, 23:00.
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от pe4en Преглед на мнение
                            Дроба вижда и усеща много по добре и доста по-точно онова, което е ежедневието Ви..., но Вие не го виждате, защото живеете във некоя друга БГ...да не сте депутати!!

Дали не сте могли да осмислите ситуацията на тотална безизходица.Живеете с мечтите и илюзиите, че жилищата Ви са над 100хил. евро...., а те са почти непродаваеми!!!
                            Никой не иска да инвестира в БГ!!!Няма работа, но нищо готино било да си доволен на 250 евро месечно...., ма да имаш Безценни имоти....
                            Мечтите те са безплатни.., и само в тях може да си представите Другата Бг, а не онази описаната от Дроба!!!Всеки има избор, как да губи времето си..наречено живот!!!
                            Оглупяването не прощава, ни на младо, ни на старо...Тази епидемия отдавна е покосила населението.Разбираемо е подобно мислене и кокоша слепота.
                            Безумна глупост е да коментираш каквото и да било в България, при положение, че си емигрант и то пък в Тунис. Щото Тунис съм го видял ( както и повечето нормални БЪЛГАРИ ) като турист, а не като бачкатор и какво си спомням, ами само едно - мизерия, най - новата им кола по улиците беше на 20 години, както си вървиш по улиците ти предлагат хероин и хашиш, туземците там лежат в центъра на града по земята на площада, под сянката, на пазара им се продават заклани агнета и до тях телефони, докато си вървиш по улицата постоянно и от всички страни разни негърчета ти просят пари, в ресторанта постоянно влизат просяци и ти ядат направо от чинията, глад и мизерия. Извинявай ама да ми плюеш по България щото си емигрирал в пълна мизерия или пък щото получаваш 800 - 900 $ заплатка е направо нагло и смешно. Остани си със здраве и най - вече в Тунис

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                              Безумна глупост е да коментираш каквото и да било в България, при положение, че си емигрант и то пък в Тунис. Щото Тунис съм го видял ( както и повечето нормални БЪЛГАРИ ) като турист, а не като бачкатор и какво си спомням, ами само едно - мизерия, най - новата им кола по улиците беше на 20 години, както си вървиш по улиците ти предлагат хероин и хашиш, туземците там лежат в центъра на града по земята на площада, под сянката, на пазара им се продават заклани агнета и до тях телефони, докато си вървиш по улицата постоянно и от всички страни разни негърчета ти просят пари, в ресторанта постоянно влизат просяци и ти ядат направо от чинията, глад и мизерия. Извинявай ама да ми плюеш по България щото си емигрирал в пълна мизерия или пък щото получаваш 800 - 900 $ заплатка е направо нагло и смешно. Остани си със здраве и най - вече в Тунис
                              Вярно е, че е цигания, ама с точно определени правила, които се спазват! Можеш да ги изучиш, анализираш и използваш, без да нарушаваш закона! А кажи ми това в България как ще стане? В Индия не е по-малка цигания, ама като хванат крадец на пазара, полицая го вързва с тел за крака и го влачи през целия пазар, докато всички продавачи го смелят от бой и чак тогава го кара в участъка за да му се въздаде правосъдие - има работеща система! Тук как и за кого работи системата?

Коментар

как се спазват правилата незнам, ама като вървя по улиците да ми предлагат дрога не е нормално, нито да мии сърбат бездомни от чинията в ресторанта, но както и да е , въпроса беше какво право има един неуспял българин, емигрирал в държава, която е 1000 години назад от цивилизацията да плюе по България и по българите по такъв нагъл и безцеремонен начин

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X