Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Изрезки от "Под наем или на изплащане?"

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Изрезки от "Под наем или на изплащане?"

Защо пък не свържем с анкетата "Смятате ли да емигрирате?"
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E3%F0%E8%F0%E0
    Биха останали само под 30 %.
    Последно редактирано от Rabin; 18-06-11, 21:34.

От: Под наем или на изплащане?

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
    Защо пък не свържем с анкетата "Смятате ли да емигрирате?"
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E3%F0%E8%F0%E0
    Биха останали само под 30 %.
    Всъщност, биха тръгнали само част от тези 10,87%, които не са обвързани с ипотека или собствено жилище...Останалите вече имат нещо сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
      Всъщност, биха тръгнали само част от тези 10,87%, които не са обвързани с ипотека или собствено жилище...Останалите вече имат нещо сигурно.
      Значи би емигрирал само някой, който няма собствено жилище? Който има такова - няма да емигрира?
      Това е несериозно!

Коментар

Кой би емигрирал, при положение, че има собствено жилище или обърнато в пари едни 100 000 Е или към 140 000 $. Не мисля, че има нормален човек дето да постъпи по толкова глупав начин. Само емигрантите биха казали за колко време биха спечелили 140 000 $ в Щатите. 99 % от тях и след 20 години бачкане по 16 часа на ден пак не могат и да сънуват тия пари. Имам в предвид за сухи пари или пари в изплатен актив, щото дървено къще за 300 000 $ с 50 годишна ипотека не е придобивка, нито както и евтина лизингова тойота. Не няма толкова глупав човек, или ако има, то той затова е емигрант. Глобалният свят в момента е на една длан. Истината е, че от който нищо не става тука, и като емигрант пак нищо не става от него. И това го казвам най - вече за хорицата тука дето си мислят, че като отидат в Щатите, ще берат парите от дърветата. Да тук може и да сте на по 500 лв заплата, но тук имате жилище, имате вила, кола и т.н. Да в Щатите ще сте на 2000 $ заплата, обаче ще имате 2500 $ вноски по кредитни карти, къща, кола и т.н., дори и презервативите там ще си купувате на кредит. Просто им е такава смотана и виртуална държавата. Едва ли има по загувена държава от Щатите. Емигрантите си дават най - хубавите години от живота, за да мият чинии и т.н., и резултата е само, че живота им е пропилян, а децата им са се превърмали в 100 килограмови макдоналски олигофренчета. 90 - те години всички умници си разпродадоха апартаментите за по 20 - 30 000 $ и емигрираха, колко от тях сега могат да се върнат в София и да си купят пак същите апартаменти, николко, повечето от тях събират цяла година пари за да си направят една почивка в България за десетина дни. Пълна мизерия. И това го казвам не заради емигрантите, а заради хорицата тука, коитоо се подлъгват по виртуални държави и пропаднали емигранти. Държавата ни може да е зле, но въпреки това е сто пъти по добре да живеете в България, от колкото да миете кенефите на негрите, за да може да си покривате вноските по кредитите. Най - важното, основата в едно семейство е жилището, тука 90 % от хората го имат, в Щатите ще изплащате цял живот или наем или ипотека на дървена къща. Замислете се, в България 90 % от хората, бедни и богати, няма значение, са в собствен дом, петък, събота и неделя са на собствената си вила, със собствената си кола. Това в Щатите го няма, нека някой емигрант да ми се похвали, че има собствен дом в Щатите и всеки уикенд си почива на собствената си вила със собствената си кола.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
          Значи би емигрирал само някой, който няма собствено жилище? Който има такова - няма да емигрира?
          Това е несериозно!
          Нищо не е само черно, или само бяло...Най-общо казано, хората които нямат нищо най-лесно решават да напуснат България в търсене на късмет другаде. Хората обвързани с ипотека и да искат, няма как да напуснат страната. За останалите решението зависи и от много други фактори, които не могат да се обобщават и класифицират.

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
            Кой би емигрирал, при положение, че има собствено жилище или обърнато в пари едни 100 000 Е или към 140 000 $. Не мисля, че има нормален човек дето да постъпи по толкова глупав начин. Само емигрантите биха казали за колко време биха спечелили 140 000 $ в Щатите. 99 % от тях и след 20 години бачкане по 16 часа на ден пак не могат и да сънуват тия пари. Имам в предвид за сухи пари или пари в изплатен актив, щото дървено къще за 300 000 $ с 50 годишна ипотека не е придобивка, нито както и евтина лизингова тойота. Не няма толкова глупав човек, или ако има, то той затова е емигрант. Глобалният свят в момента е на една длан. Истината е, че от който нищо не става тука, и като емигрант пак нищо не става от него. И това го казвам най - вече за хорицата тука дето си мислят, че като отидат в Щатите, ще берат парите от дърветата. Да тук може и да сте на по 500 лв заплата, но тук имате жилище, имате вила, кола и т.н. Да в Щатите ще сте на 2000 $ заплата, обаче ще имате 2500 $ вноски по кредитни карти, къща, кола и т.н., дори и презервативите там ще си купувате на кредит. Просто им е такава смотана и виртуална държавата. Едва ли има по загувена държава от Щатите. Емигрантите си дават най - хубавите години от живота, за да мият чинии и т.н., и резултата е само, че живота им е пропилян, а децата им са се превърмали в 100 килограмови макдоналски олигофренчета. 90 - те години всички умници си разпродадоха апартаментите за по 20 - 30 000 $ и емигрираха, колко от тях сега могат да се върнат в София и да си купят пак същите апартаменти, николко, повечето от тях събират цяла година пари за да си направят една почивка в България за десетина дни. Пълна мизерия. И това го казвам не заради емигрантите, а заради хорицата тука, коитоо се подлъгват по виртуални държави и пропаднали емигранти. Държавата ни може да е зле, но въпреки това е сто пъти по добре да живеете в България, от колкото да миете кенефите на негрите, за да може да си покривате вноските по кредитите. Най - важното, основата в едно семейство е жилището, тука 90 % от хората го имат, в Щатите ще изплащате цял живот или наем или ипотека на дървена къща. Замислете се, в България 90 % от хората, бедни и богати, няма значение, са в собствен дом, петък, събота и неделя са на собствената си вила, със собствената си кола. Това в Щатите го няма, нека някой емигрант да ми се похвали, че има собствен дом в Щатите и всеки уикенд си почива на собствената си вила със собствената си кола.
            Този пък съм на 100% съгласен. Трябва да сме благодарни на родителите си, баби дядовци и така по веригата, които са се трудили здраво и в лишения, за да ни осигурят една здрава финансова основа! Това което тук го имаме там се работи цял живот за него /и тук се е работило така/.

Коментар

Покрай родителите си, аз познавам много хора, работещи в чужбина (така те се определят, а не като емигранти), имащи тук достатъчно имоти, повечето от които са жилища и вили. Живеят и работят извън България над 15 години. Правят го не защото "търсят щастието", а са преценили, че трудът, знанията и способностите им са в пъти по-добре оценени, съответно заплатени там, отколкото биха били - тук. Всичките тези познати са пуснали имотите си под наем, често символичен, не толкова, да печелят от тях, а по-скоро да не генерират пасиви. А със горницата си изкарват почивките в България охолно. Малко дълго стана обяснението, но идеята ми беше, че безимотността изобщо не е стимулиращия фактор за емигриране.
              Последно редактирано от Александър Белов; 19-06-11, 11:30.
              JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Първоначално публикуван от svetlio111 Преглед на мнение
                Кой би емигрирал, при положение, че има собствено жилище или обърнато в пари едни 100 000 Е или към 140 000 $. Не мисля, че има нормален човек дето да постъпи по толкова глупав начин.

Мнението на един ненормален глупак : Имам къща и апартамент в Балчик и какво ? Жена ми има къща. Комшиите ми и те са със собствена къща в София и апартамент в Балчик. Наистина ли не схващаш реалната ситуация в България? И цял квартал да имам пак не искам да живея в държава в която сигурноста на семейството ми зависи от поредния пияндурник с Хамър, ченгетата се изживяват като мутри а държавниците подлагат на геноцид собствения си народ. Държава в която ще ми се налага да обяснявам на дъщеря си защо футболът и чалгата са по-важни от всичко останало, защо комшиите от горните етажи си хвърлят боклука на нашата тераса, защо понякога сутрин ми ги няма гумите на колата или цялата кола. Защо като си намеря колата се оказва,че вече не е моя, купената къща е на някой друг а пенсията на баба не стига за бонбони. Защо живеем на морето но вече не го виждаме и кой си е построил къща там. Защо киселото мляко е сладко, хляба кисел а месото зелено. Защо има половин метрови дупки по пътя, от чешмата тече тиня, тока стопи половината електроуреди а другата половина изгоряха сами но не ни приеха гаранцията. Защо чичкото си говори сам , а леличката всеки ден мъкне 15 литрови туби от градската чешма, която е на 2 километра от дома и......... Още ? Мога така до утре. Не се опитвай да разбереш кой защо, какво. Явно не ти е силата.
                О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
                  Мога така до утре.
                  Ами давай, продължавай. Колко от тия работи които изреди си ги виждал, или са ти се случвали на теб?

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                    Колко от тия работи които изреди си ги виждал, или са ти се случвали на теб?
                    Достатъчно но не това е важното. Факта че не ми харесват и не искам да ми се случват занапред явно дава право на някой да ме определя като ненормален, глупак, миещ чинии и негърски кенефи. Още една българска черта за която си спомням с умиление.
                    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Факта че не ми харесват и не искам да ми се случват занапред явно дава право на някой да ме определя като ненормален, глупак, миещ чинии и негърски кенефи. Още една българска черта за която си спомням с умиление.
                      Ее, това вече си зависи от културата на пишещия. На пък мен не ми хареса това че изкара България най-големия кенеф на света. А тя не е кенеф. Ако си живял в гето, ОК, но около мен не ме целят с торби с боклуци, нито ми унищожават имуществото. Ако тук футбола беше на мода, нямаше мачовете да се провеждат на полупразни стадиони, а и чалгата не е единствената музика която се слуша тук. Да не говорим, че много от тия дето слушат чалга слушат и други стилове музика.

Коментар

Изрезки от "Под наем или на изплащане?" 3

Не съм "изкарал" България никаква. Споменах факти, които не ми харесват. Ако и на теб не ти харесват трябва да се замислиш дали се нервиш на когото трябва. Не карам никого да не харесва България както и не искам никой да ме кара да я харесвам.

Коментар

Не съм "изкарал" България никаква. Споменах факти, които не ми харесват. Ако и на теб не ти харесват трябва да се замислиш дали се нервиш на правилният човек.
                          А, аз не се нервя в тази задушна следобедна жега. Просто много от нещата които каза не са точно така и очернят допълнително и без това потъналото реноме на държавата. На мен също не ми харесват много от нещата, но аз съм се концентрирал върху политиците. Те най не ми харесват.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                            На мен също не ми харесват много от нещата, но аз съм се концентрирал върху политиците. Те най не ми харесват.
                            Концентрацията върху тия трябва да е придружена със задълбочени курсове по стрелба.

Коментар

Концентрацията върху тия трябва да е придружена със задълбочени курсове по стрелба.
                              Ъхъ .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X