От: Оранжев "златен" талон
Прав си, че има хора който преиграват, НО Стажа и опита са важно нещо. Карането на автомбил означава много Предвиждане какво ще се случи, а това не може да стане без дългогодишен опит. Също така всички "Мигновенни" Реакции са добре отработени поведенчески шаблони изграждани с Много, Много тренировки - Опит и Практика. Като погледна сега назад - допускал съм много грешки от неопитност (не казвам, че Не може да ми се случи отново, но е по-малко вероятно
).
така, че пак казвам, ако спрем да се фокусираме върху изключенията, Похвално е когато някой кара кола и Не Предизвиква ситуации, че и избягва вече предизвиканите! А че "Златният" талон не значи нищо, това е съвсем друга история, която нянма нищо общо с нашето поведение на пътя и това, че не сме наранили никого - Дано!
П.С.
Относно опита, замислете се - човек е "проектиран" да се движи с 5-15 км/ч и така е било дестки, да не кажа стотици хиляди години, вичко в нас е правено да се справяме с подобни скорости. Сега от сравнително скоро (няколко поколения хора, крайно недостатъчно за да настъпят сериозни промени
) - Летим със Стотици километри в час, скорости за който НЕ сме Генетично подготвени - т.е. Трябва Всеки да се ПОДГОТВЯ с много Практика, да се справя Адекватно с Нетипична ни среда
- Опита е ВАЖЕН. Е Естествено трябва си и Талант, но пак иска опит
Първоначално публикуван от tef4o
Преглед на мнение
).така, че пак казвам, ако спрем да се фокусираме върху изключенията, Похвално е когато някой кара кола и Не Предизвиква ситуации, че и избягва вече предизвиканите! А че "Златният" талон не значи нищо, това е съвсем друга история, която нянма нищо общо с нашето поведение на пътя и това, че не сме наранили никого - Дано!
П.С.
Относно опита, замислете се - човек е "проектиран" да се движи с 5-15 км/ч и така е било дестки, да не кажа стотици хиляди години, вичко в нас е правено да се справяме с подобни скорости. Сега от сравнително скоро (няколко поколения хора, крайно недостатъчно за да настъпят сериозни промени
) - Летим със Стотици километри в час, скорости за който НЕ сме Генетично подготвени - т.е. Трябва Всеки да се ПОДГОТВЯ с много Практика, да се справя Адекватно с Нетипична ни среда
- Опита е ВАЖЕН. Е Естествено трябва си и Талант, но пак иска опит
(но Не съм професионален шофьор
? Защото и аз за 25г имам само два фиша, което не означава че не съм нарушавал повече пъти правилника
Коментар