Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Оранжев "златен" талон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Оранжев "златен" талон

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
    ...че цялата галимация за стаж ("абе, келеш, ти знаеш ли, че съм шофьор от 30 години, а?"), брой нарушения и така нататък, нещо ме дразни и то доста,....
    Прав си, че има хора който преиграват, НО Стажа и опита са важно нещо. Карането на автомбил означава много Предвиждане какво ще се случи, а това не може да стане без дългогодишен опит. Също така всички "Мигновенни" Реакции са добре отработени поведенчески шаблони изграждани с Много, Много тренировки - Опит и Практика. Като погледна сега назад - допускал съм много грешки от неопитност (не казвам, че Не може да ми се случи отново, но е по-малко вероятно).
    така, че пак казвам, ако спрем да се фокусираме върху изключенията, Похвално е когато някой кара кола и Не Предизвиква ситуации, че и избягва вече предизвиканите! А че "Златният" талон не значи нищо, това е съвсем друга история, която нянма нищо общо с нашето поведение на пътя и това, че не сме наранили никого - Дано!

П.С.
    Относно опита, замислете се - човек е "проектиран" да се движи с 5-15 км/ч и така е било дестки, да не кажа стотици хиляди години, вичко в нас е правено да се справяме с подобни скорости. Сега от сравнително скоро (няколко поколения хора, крайно недостатъчно за да настъпят сериозни промени) - Летим със Стотици километри в час, скорости за който НЕ сме Генетично подготвени - т.е. Трябва Всеки да се ПОДГОТВЯ с много Практика, да се справя Адекватно с Нетипична ни среда - Опита е ВАЖЕН. Е Естествено трябва си и Талант, но пак иска опит
    Последно редактирано от alex_markov; 17-06-11, 11:38.

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
      Прав си, че има хора който преиграват, НО Стажа и опита са важно нещо. Карането на автомбил означава много Предвиждане какво ще се случи, а това не може да стане без дългогодишен опит. Също така всички "Мигновенни" Реакции са добре отработени поведенчески шаблони изграждани с Много, Много тренировки - Опит и Практика. Като погледна сега назад - допускал съм много грешки от неопитност (не казвам, че Не може да ми се случи отново, но е по-малко вероятно).
      така, че пак казвам, ако спрем да се фокусираме върху изключенията, Похвално е когато някой кара кола и Не Предизвиква ситуации, че и избягва вече предизвиканите! А че "Златният" талон не значи нищо, това е съвсем друга история, която нянма нищо общо с нашето поведение на пътя и това, че не сме наранили никого - Дано!

П.С.
      Относно опита, замислете се - човек е "проектиран" да се движи с 5-15 км/ч и така е било дестки, да не кажа стотици хиляди години, вичко в нас е правено да се справяме с подобни скорости. Сега от сравнително скоро (няколко поколения хора, крайно недостатъчно за да настъпят сериозни промени) - Летим със Стотици километри в час, скорости за който НЕ сме Генетично подготвени - т.е. Трябва Всеки да се ПОДГОТВЯ с много Практика, да се справя Адекватно с Нетипична ни среда - Опита е ВАЖЕН. Е Естествено трябва си и Талант, но пак иска опит
      Склонен съм да споря и то много, но наистина не смятам, че му е тук мястото.
      Ако искаш може да си отворим отделна тема, да си говорим за хора с по 30 години стаж и 30 000 навъртяни километра (естествено, без регистрирани нарушения) и за хора с по 300 000 километра зад гърба си, които все още не са в час за какво точно служат огледалата и така нататък. Но подозирам, че и сам си се нагледал на подобни примерни, та едва ли ще кажа нещо ново.
      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Ми, аз като съм със 36г. и 1 000 000+км?

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Я, да се поизфукам и аз:[ATTACH=CONFIG]340942[/ATTACH]
          Похвално !
          За златния талон приличащ на билет за влак от преди 20-тина години не мога да кажа същото. Честито на всички носещи парче кашон в портфейла си ! Флагчета не дават ли ?
          О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Колеги, май с повечето постове по темата омаловажаваме постижението на Пенчо. Някак си, гадничко е.
            А за стажа... Забелязал съм, че повечето неща по управлението на МПС-то, човек започва да ги прави машинално. Колкото повече навъртяни километри, толкова повече основните манипулации отиват на някакво подсъзнателно ниво. И, ако в един момент, дадена ситуация на пътя извади шофьора от "ритъм", нещата стават страшни. Необходими са 2-3 секунди, за да възстановиш действието на главния мозък върху действията. Това няма нищо общо със заспиването. Случвало ли ви се е да слизате по стълби тичешком и за миг само да се замислите "къде да си поставя крака сега, за да не настъпя тая гадна храчка", примерно?
            Пенчо- поздравления за придобивката и за това, че се гордееш с нея.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Честито, Пенчо!
              Дядо ми има, около 20-20+ години без нарушение..
              За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
              Honda Dominator 650
              088ЧЧ93979-->Борис
              0878956Ч38-->Борис

Коментар

Ето,това е една хубава тема в която можем да покажем колко от нас имат добро поведение на пътия и спазват закона.
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:111.JPG
Прегледи:1
Размер:70.6 КБ
ID:5286300
                Добре дошъл в отбора и поздрави за Пенчо.
                Последно редактирано от lubohamar; 17-06-11, 14:38. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                  Колеги, май с повечето постове по темата омаловажаваме постижението на Пенчо. Някак си, гадничко е.
                  Нищо подобно не се опитвам да правя. Тъпо ми е като гледам отношението на държавата към изрядните си поданици. Вида на самия талон ми прилича повече на подигравка отколкото на награда, какъвто би трябвало да бъде.
                  Не зная на Канарите има ли подобни талони но знам със сигурност, че след определен брой години без нарушение застраховките на изрядните падат на около 50% от реалната цена.
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                    Ми, аз като съм със 36г. и 1 000 000+км?

Респект
                    Аз съм Само с 25 години стаж и 500,000 + км. (но Не съм професионален шофьор)

Коментар

Първоначално публикуван от alex_markov Преглед на мнение
                      (но Не съм професионален шофьор)
                      То и аз не съм. Ама бензина го помня 18ст.

Коментар

От 20 г. с книжка, от 3 години карам, 30 000 км. 1 фиш за "превишена скорост"... Ставам ли за клуба "Златен талон"?
                        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение

Това не е вярно. Нарушенията се санкционират по същият начин както с обикновеният талон
                          На гърба на талона има 3-точки.Прочети 3-та точка.
                          0осем9осем7шест0осем7едно
                          Миро

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                            От 20 г. с книжка, от 3 години карам, 30 000 км. 1 фиш за "превишена скорост"... Ставам ли за клуба "Златен талон"?
                            Трябва 6г. да не си имал акт от КАТ.
                            Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

Първоначално публикуван от lubohamar Преглед на мнение
                              Ето,това е една хубава тема в която можем да покажем колко от нас имат добро поведение на пътия и спазват закона.
                              [ATTACH=CONFIG]341132[/ATTACH]
                              Добре дошъл в отбора и поздрави за Пенчо.
                              Не си правил нарушения или не са те хващали? Защото и аз за 25г имам само два фиша, което не означава че не съм нарушавал повече пъти правилника!
                              не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Браво! Как го правите това? Аз всяка година все по нещо... Ама се квалифицирам за тарикатски талон де. Като не я ползвам няма как да ми го дадат тоя акт. Ползвам една друга, пластмасова. И започвам с думите "мангизи не давам". Писнало ми е да ми обясняват, че колата била мръсна, гумите, пожарогасителя... Вие сте герои. Аз за 20 дни в България поне 2-3 пъти зае.авам колата на улицата. Как пък няма един униформен дето да е в час?
                                https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X