Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Без да дочакам позволението на Тихомир и Макс -

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Без да дочакам позволението на Тихомир и Макс -

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
    Бившите такива също. Майор Майор забавлява четящите но останалите персонажи от пиесата му се нервят щото казал за сетрите им.............
    Е айде сега, нали е само измислен герой а на такива требе да се прощава....
    Ти пък, къде видя нерви?

Коментар

Във веселата книжка, която чета в момента
      О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
        Във веселата книжка, която чета в момента
        Хах, няма ли каруцарски псувни няма и нерви.

Коментар

Хора, толкова ли пък ви пречи дядо Симеон? Ако е така - баннете го ,ама чак пък толкова... Аре стига, на кой с какво пречи, при 60 000+ потребители, дразнел трима... това сериозно ли е сега?
          По темата: Искам втора част, напомня ми досега на разкази на дядо ми бог да го прости.

ПС Ако модераторите се дразнят от заглавието (което е напълно разбираемо), нека се редактира.

Коментар

Първоначално публикуван от viki terzieva Преглед на мнение
            Изчетох началото с голямо удоволствие, ноооо ... имам нужда от превод
            Ето непознатите за мен думи:
            - Баджа;
            - Ръжанка;
            - Огрипка;
            - Ангъш;
            - Чекел.
            Очаквам продължението!
            А ако ще има толкова, колкото е обещано в началото, ще е направо чудесно. Но може би трябва да се подбере правилния формат. Така че, моля авторът да помисли за най-удачния вариант за публикуване на това тъй увлекателно четиво!
            А също и заглавието трябва да се промени - за малко да пропусна темата заради него!
            Поздрави!
            Чекел-лопатка,стъргало на края на остена(копралята)-при оране се почиства с нея лемежа-режещата част на ралото или плуга, от натрупалата се кал.
            Специално съм се интересувал заради костурския воевода Васил Чекеларов,а не Чекаларов,както го пишат.
            "Един цилиндричен съд с вратичка, голям колкото двулитрова бутилка въртехме около оста му – желязна пръчка и служеше за печене на леблебия, ръж, тиквено и слънчогледово семе."-Това е дилаф,ползва се и за печене на кафе.
            За ръжанка не знам-вероятно е сламена рогозка от ръж.А от царевични листа-рогозка или хасър.
            Без триене няма движение !

Коментар

Първоначално публикуван от ufijdork Преглед на мнение
              ... дилаф,ползва се и за печене на кафе...
              Дилаф не е ли маша, поне така съм чувал да се ползва (в сливенско).

п. п. Значението на повечето от тези думи може да се търси в турско-български речници...
              Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Благодаря на тези, които с интерес четат моите опуси. За превод на местните диалектни думи няма смисъл. Те бяха обяснени.
                На главния ми критик Тихомир искам да кажа, че при многобройните му посещения при докторите без упойка са му изрязали чувството за хумор. Вицът за сестрата - иди доказвай, че я нямаш... е измислен от древните шумери в епохата на палеозоя.
                Щях да разкажа, как през 1974 година в баничарницата на гара Горна Оряховица, едрогърда мома ловко премяташе тестените кори, свиваше ги във вкусни банички със сирене и яйца с капки пот от разкошната й пазва.
                Няма да узнаете и как спах в приемната на ОК на БКП - бивша вила на чешките собственици на захарната фабрика в леглото, в което преди мен е спал и другарят Живков , и Хайле Селасие. Където банята е по-голяма от моя хол...

Полезно ще е, мисля си, отзивите по темата да се разделят на две. Едната част да е за тези, които имат какво да кажат, другата бойно поле, на което да си изясняват отношенията тези, които не посочиха НИТО ЕДНА ПРАВОПИСНА ГРЕШКА, нито едно заяждане, нито половин нецензурна дума.

Апропо. Когато и ако Тихомир напише своите мемоари, да не пропусне да каже защо е лежал затворите на Федералната Република!...

Ще хапна една баничка с чай "Утро", ще си подостря молива и, яла боже помози, ще продължа с третата част.

Приятен и успешен ден, колеги!

Коментар

Това вече ми звучи като предизборен диспут с вадене на кирливите ризи
                  Единия бил неграмотен другия бил рецидивист , а третият бил пристрастен

Смех смех смех

ПП толкова много смях от сутринта не знам дали е на хубаво

Коментар

Даа, точно затова говорех, браво. За дребната ти душица. Аз, за разлика от теб няма да те коментирам. То няма и нужда де, ти и сам лъсна в цялото си "величие". Жив и здрав.
                    Последно редактирано от Тихомир; 11-06-11, 10:14.

Коментар

Първоначално публикуван от davc Преглед на мнение
                      Дилаф не е ли маша, поне така съм чувал да се ползва (в сливенско).

п. п. Значението на повечето от тези думи може да се търси в турско-български речници...
                      Да,сгрешил съм неволно-долап е за печене на кафе,съжалявам.Имахме и ние,но корозира безвъзвратно и вече нямаме.
                      Извинения за грешката.

Коментар

Симеоне, виждам че си служил и на "тайните рицари на кинжала"! Демек 6-то управление...

Я разкажи, колко доносчета произведе?

Не се стестявай и не отричай, стила ми е абсолютно известен и все още е много успешен!

Чудя се как успяваш едновременно да произвеждаш каци с мед и в същото време на всяка каца да и пускаш по едно лай...о?!

Коментар

Първоначално публикуван от Volk Преглед на мнение
                          Симеоне, виждам че си служил и на "тайните рицари на кинжала"! Демек 6-то управление...

Я разкажи, колко доносчета произведе?

Не се стестявай и не отричай, стила ми е абсолютно известен и все още е много успешен!

Чудя се как успяваш едновременно да произвеждаш каци с мед и в същото време на всяка каца да и пускаш по едно лай...о?!
                          Волк, съвсем сериозен съм - има ли смисъл?
                          Мен ако питаш, след днешното му дефиле в пълни бойни доспехи - не.

Дет' се вика - "хубав човек, не някой разбран"

Коментар

Ехх, днес разбрах че БАН-а има и хубава страна - може да не възпитава, но поне спестява доста срам.

Коментар

Първоначално публикуван от T-1000 Преглед на мнение
                              Ехх, днес разбрах че БАН-а има и хубава страна - може да не възпитава, но поне спестява доста срам.
                              Защо?
                              Нека да видим "дълбините на океана"!

Мисля че може да се спусне още по-дълбоко, но трябва да го сръчкат неговите любимци..

Поне ще се посмеем!

Коментар

Да цитирам CVETI:
                                Правила! Прочетете преди да се вихрите...
                                В Спам раздела остават валидни всички правила, които важат за форума като цяло, изключая това за спам и пустословие!
                                Тук също не се допускат обиди, разправии, лични драми между участници на форума, рекламни материали и търговия!

Аз съм нов във форума и не разбрах същността за спора-явно се корени в предишни ваши-явно "антагонистични" противоречия,които нямат решение.Причини явно има,но не са интересни вече-и двете страни минахте на лични нападки.
                                Написаното от Симеон ми харесва.Призовавам ви,ако може,смирете се,докато прочетем трета част.А и там може да ви отговори за "биографични" данни,от които имате "интерес".Нека видим какво е сътворил и тогава презареждайте .Но да не е с бренеке!

Ще затворят темата и кой ще спечели?
                                П.П.Симеоне,не бързай,пиши,бриши-тука сме и чакаме продължение.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X