За незнам кой път-"Петър първи" от Лев Толстой.
Много съжалявам, че поради смъртта на писателя романа не е довършен... Тъкмо започна да става интересно към 550 страница...
И аз ги карам три:
Есад Бей - Мохамед биография; Владимир Чуков - Ислямският фундаментализъм; колектив от Oxford Universiti под редакцията на лорд Кенет Морган - История на Великобритания. За разтоварване прехвърлям една книжка за реставрация на автомобили, която ми даде Стоенчо (М20). Приготвил съм си и току що излязлата (и препоръчана тук) Джеймс Уесли Ролс - Как да оцелеем след края на света, такъв какъвто го познаваме.
droba ме шашна с този Патрик Зюскинд.
Направих грешката да започна "Ловци на време", Д. Морел. НЕ я препоръчвам на никого ... освен ако не е роден, живял и умрял в някой мегаполис и никога не се е отдалечавал на повече от 20 преки от дома си. Пълна скръб ... от средата нататък я подкарах "по-диагонал", но дори и така не струва.
О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
"Обитаемият остров" от Аркадий и Борис Стругацки. Писана преди точно 40 години, а аз съм я чел поне преди 30, сега я преоткривам наново. Ум, фантазия и талант на квадрат - това са тези двама братя. Чувството е странно, да я прочетеш веднъж с "тийнеджърски" акъл и после пак... вече поузрял; някои си мислят, че точната дума е "помъдрял". Аз не съм от тях. А книгата е като "1984" на Оруел, само че според мен по-добра.
Коментар