Обява

Свий
Няма добавени обяви.

КОЯ КНИГА ЧЕТЕТЕ В МОМЕНТА?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• КОЯ КНИГА ЧЕТЕТЕ В МОМЕНТА?

Започвам първа.
    СТО ДНИ В КИТАЙ
    Автори:Румяна Николова
    Николай Генов
    ...Едно пътуване в Поднебесната история...
    Издателсата къща няма да споменавам.
    Да, четем и споделяме.
    Поздрави.

От: КОЯ КНИГА ЧЕТЕТЕ В МОМЕНТА?

Не е време за дракони - Ник Перумов
    Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

"Сопротивление качению автомобилей и автопоездов", Петрушов, Шуклин, Московкин, "Машиностроение", М., 1975.
      Но върви трудно, имам някои възражения срещу отделни тези на авторите.

Коментар

"Ловец на мафиоти" на Алфонсо Сабела.

Коментар

''Сътворението''-Гор Видал за N-ти път,после ще разгледам пак''Фондацията'' на Айзък Азимов.И всичко това си го правя вече от няколко години на е-формат.
          МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Темата ме сварва по средата на експеримент. Не чета две книги едновременно - започнах една електронна и една физически нормална. А не ги чета, защото прекъснах поради екскурзия в чужбина. Шантава работа, а заглавията няма да споменавам, за да не стане още по-шантава

Коментар

Ловец на шпиони, Питър Райт
              LZ1AIV

Коментар

Денят"М" Виктор Суворов.
                0осем9осем7шест0осем7едно
                Миро

Коментар

Скучно ми е да чета само една книга. В момента - Приключенията на добрия войник Швейк през световната война, Мравките на Бернар Вербер, Парфюмът на Патрик Зюскинд. За кой ли път .....
                  О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

"Автомобилни газови двигатели" Трифонов, Димитров, 1984г

Коментар

"Фотографът:Obscura reperta" - Галин Никифоров. Малко мистика. Грабна ме и ако имах време бих я прочел на един дъх.

Коментар

"Сълзите на дявола", част 1 на моя добър приятел и колега Георги Колев. Уникална книга за историята на нефта и автомобилите.

Коментар

Кия Спортидж 2000тди
                          Всеки шут отзад-е крачка на пред

Коментар

Аз пък си чета Мечо Пух от А.А.Милн и съм влюбена в репликите:
                            "Колкото повече, толкова повече!"
                            "Какво се подарява на някой, който иска всичко, а няма нищо?"
                            "Когато не знаеш къде отиваш, винаги отиваш другаде..."
                            Признавам, че като дете не съм я чела!
                            Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
                            Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

"Европа без маска" - На американският журналист Джон Гърнър. Писана е 1937 г., българско издание 1945 г. Разглежда събитията в навечерието на втората световна война.Няма да я презентирам, само да кажа, че сега ако се сменят имената на лидерите, е актуална и днес.И любимия ми цитат от нея е:
                              "Отвъд Чехословашко се намира дивият Балкан. За него казват, че е " път към ада, настлан с лошите намерения на великите сили". Световната война била водена,- така бил казал някога гръцкия държавник Венизелос, - за да се европеатизира Балканът.В резултат, тя повече или по-малко балканизира Европа. Балканският полуостров е пирамида, изпълнена са омраза на народа и с омраза на малцинствата между народите.
                              От това може да се състави един хубав списък. Коя омраза е най-дълбока в Юго-източна Европа? Мрази ли българинът сърбина повече, отколкото хърватина сърбина? Равна ли е съединената злоба на двамата, която всеки от тях изпитва към италианеца или гърка? Мрази ли унгарецът румъница повече, отколкоторумънецът - българина?
                              Непомосим позор е за човешкия и политическия дух, че тия ограничени и жалки, и бествуващи, и нецивилизовани малки страни на Балкана се карат и смятат да се карат, докато от това произлезе пак някоя световна война.Един милион млади англичани трябваше да умрат заради убийството, извършено през 1914 г. в калното гнездо Сараево.Противни, почти непочтени слухове на балканската политика, едва непонятни на западния човек, са , въпреки всичко, решителни за мира в Европа, а и за световния мир."
                              Дали това не е аклтуално и днес, нещо което кара западния свят да създава по-различни правила от страх, от малки държави като България. За това аз се гордея, че съм българин, че съм балканец. Това се преплита с темите за емиграция. За или против. И това е писано преди 75 г., а е толкова актуално и днес.
                              Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X