Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Облъчени стоки от чужбина!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Облъчени стоки от чужбина!

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Да не съм чул лоша дума за азбеста.
    Що? Кажи твойта дума по въпроса.

Доказателството за канцерогенност не съм го правил аз, нито пък имам основания да му вярвам повече, отколкото на онова за препечаната коричка от скарата. Бих се радвал на конкретна информация.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Какво да кажа , аз в Лозен всите тръби за вода са от азбестбетон и си пиеме спокойно и бая порасна на люде. Май след време ще се видим в Онкологиятя.
      Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
        Какво да кажа , аз в Лозен всите тръби за вода са от азбестбетон и си пиеме спокойно и бая порасна на люде. Май след време ще се видим в Онкологиятя.
        Че то не е само там така. Поне на едното ми село е същото.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Що? Кажи твойта дума по въпроса.
          Казвам моята дума: град Асбест в Русия. Не съм намерил досега сведения за значима концентрация на онкологични заболявания там. Находището се експлоатира промишлено от век и половина.

Азбестът стана жертва на търговска война.

Коментар

Нямам сериозни аргументи. Дишам изпарен азбест от трийсетина година, но кашлям повече от цигарите.

Коментар

Жулиета, трябва да гледаш по-критично на тия писания в Интернет. Давам ти само един пример: не знам дали имаш представа какви газове се отделят при заваряването. Букетът е смъртоносен, особено ако това което заваряваш е омаслено или боядисано. И въпреки това хората работят тая професия, даже се и пенсионират като такива.
              А би трябвало да не могат да преживеят повече от няколко години. Не казвам, че това не е вреден труд, но и не е това което пишат разни умни глави по Интернет.
              Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
              имат право да гласуват на избори.

Коментар

...Обикновено истината е кохерентна с други истини, а лъжите се разминават помежду си - така е устроен светът.
                За съжаление не е така. Най-устойчиви се оказват научните заблуди....

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                  За съжаление не е така. Най-устойчиви се оказват научните заблуди....
                  Дай пример.

Коментар

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                    Изрично искам да подчертая, че горните разсъждения не се отнасят за конкретен случай, в който има конкретно наблюдаван вреден ефект и конкретно предписание за избягването му. Както например специалната диета предписана на Ники. Но това е постигнато чрез изследане на конкретни ефекти, върху конкретни хора. Не може да се надявате на случаен положителен ефект, просто като зачеркнете микровълновата фурна от дома си. Може да се окаже че звуковата (или пък електромагнитната, кой знае) вълна създавана от прахосмукачката Ви е с много по-сериозно въздействие върху организма Ви.
                    Тя темата отиде в друга посока от заглавието си, между другото попитах за микровълновата, защото много гости като дойдат в къщи и се чудят, че имаме микровълнова, била вредна! Затова и попитах, няма връзка този път с Ники!
                    По-скоро съм много любопитна и искам да знам какво точно става с молекулите в микровълновата и така беше чисто любопитство, нищо повече!
                    Ясно ми е, че не можем да избягаме от своето време, от мобилните устройства, радиацията, от вредните газове, от замърсяването и ГМО, но аз обичам да съм информирана, все ме чопли нещо, ама защо така, това как става, може и това мое любопитство един ден да ме убие, а не микровълновата!
                    Все пак мисля, че всеки от нас научи нещо полезно за готвенето от тази тема!
                    Мерси на всички!
                    Осмели се да помогнеш, преди да те помолят!
                    Отстъпки за система за активно GPS проследяване и продуктите на ЪнриълСофт

Коментар

Жули, и друг път съм ти го казвал-прекалено си вманиачена по здравословно и еко...
                      Аз съм на точно обратния полюс-нещо което ми харесва си го плюскам без да се замисля дали е вредно или канцерогенно(ау, каква страшна дума...)
                      Принципа ми по отношение на храненето и начина на живот въобще може да се каже с няколко думи-няма да живея 200 години, така, че правя каквото ми хареса...

МНого хора не ядат кренвирши и македонка, че имали прат и разни други НЕмеса. А при мен македонката е честа храна, препечена на скара, с пържени картофи(пак вредно...)
                      Според мен тревогите дали "дадена храна е вредна, и дали да я ядем, а тази другата е добра, ама дали е истина, дали дези салатки не са торени", са по-вредни за организма отколкото да си ги излапаш с кеф.
                      Ама всеки сам си решава де...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

@Кольо
                        Жулиета си има реален проблем с храненето на детето си, какъвто ти нямаш. Въпросът и не е точно здравословна/еко/био, а как да осигури храни, в които известен набор от вещества (иначе приемливи за повечето хора) напълно отсъства. Което не е тривиална задача с промишлените храни, предлагани на пазара.

Коментар

Дай пример.
                          Озоновата дупка...

Коментар

За съжаление, озоновата дупка си я има, проблемите от нея - също. Науката като такава никога не е претендирала да е наясно с целия проблем, а от единственото що-годе сигурно нещо произлезе отдавна належащата подмяна на фреоните. Те все едно си ревяха за смяна по чисто технологични причини.

Коментар

Ей голям инат си...
                              Всъщност мога да ти изреждам до сутринта.
                              Като почнем с формата на земята, през съдържанието на желязо в спанака(примерно и заради темата в която пишем), та чак до вакуума и т.н....все заблуди.
                              Така е било с научните теории в миналото...не виждам защо да е различно със сегашните...

Коментар

Спанакът е една истинска, честна грешка. По-късно е поправена.

Формата на Земята е съвсем, ама съвсем ОК и отразява нормалният процес на развитието на знанието. За целите, за които е бил нужен, моделът "плоска земя" е вършил работа. Като са нагазили нелинейностите му, са го подобрили - станала е кръгла, после - сплескана, а тия дни - като самоковски картоф. Никой от тези модели не е "заблуда", а средство за УСПЕШНО решаване на обширни класове задачи. Плоската земя е служила успешно за всякакво земеразделяне, навигация във вътрешните морета и океанския шелф, ориентация в търговските пътища. Като е почнало океанското плаване, Земята бързо е станала кръгла, а после и не съвсем кръгла.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X