Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЯГАЙТЕ ОТ ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: БЯГАЙТЕ ОТ ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    Виждам, че си врял и кипял - не помня от кога не ми е падала GSM мрежата, а и има доста други начини, които са наистина бавни, но работят за това да пренесеш данни от точка до точка - не са поискали, не са си решили проблема. Просто е по-евтино и лесно да кажеш на селяните да се разкарат...
    Няма инженерно решение, което да дава 100% гаранция, че няма да се развали. И колкото се доближава до 100те процента, то цената му нараства експоненциално.

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
      За това се купува електрически генератор и се проработват т.нар. процедури при инцидент.
      Да, тези процедури са прекрасни... на книга. В реална ситуация на проблем, нещата са на порядъци по-комплексни. Информационната система на една банка не е това, което потребителя вижда в онлайн банкирането.

Коментар

От банките, които ползвам ПИБ и Уникредит, съм много доволен. А за теглене на голяма сума пари няма проблем, но ако не е предварително уведомена банката, се взима някаква комисионна. Веднъж ми се наложи да платя, не беше фрапираща сума щом не съм я запомнил. Важното е офиса да е под ръка и да не е на много оживено място, защото навалицата ще е сигурна. От там и недовлството от чакането.
        Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
        Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
        ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          А аз ползвам ОББ от 1992 година. ...
          Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
          Я пак ?
          На сайта им така пише http://ubb.bg/bg-BG/FCK/232 .

Коментар

Започнах да ползвам ОББ заради внасянето на осигуровки. За мен и жената която беше продавачка в магазинчето в гаража. После през там си получавах болничните на жена ми заради раждането на първия син, после майчинството...
            Сина е роден през Януари 1993. Много хора от форума са го виждали по съсътезанията-навигатор ми е. Та смятай колко време преди раждането започват да се изплащат болничните на родилката, а преди това трябва да се внасят и осигуровки...

Само не съм сигурен дали тогава вече беше ОББ, или си беше със старото име-Търговска Банка.
            Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
              Да, тези процедури са прекрасни... на книга. В реална ситуация на проблем, нещата са на порядъци по-комплексни. Информационната система на една банка не е това, което потребителя вижда в онлайн банкирането.
              Поддържал съм... и знам какво казваш, но това не е причина да се пре... оправят клиентите. Има предостатъчно начини да стане това, което описвам. Най-простият е с нещо, като Wi-Max например, или криптирани по GPRS, или по DSL, или собствена мрежа до най-близката общинска оптика, или по мрежата на МВР, ако са склонни да извадят парите, или по петдесет други начина...

Коментар

Миналата година една друга банка поиска да пуснем резервни линии по WiFi на клоновете им в града. Пуснахме, работят. Имат желание, намират начин да си вържат гащите.
                О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

1. По важния въпрос на тази тема е каква такса Ви взимат при транзакция, защото в някой банки без да ги споменавам стига до 6 лв.
                  2. Направете си разплащателна сметка. От нея таксите за транзация са минимални.
                  Бизнеса е проста работа, ама не е за прости хора !!!

Коментар

Първоначално публикуван от белята Преглед на мнение
                    ...без да ги споменавам...
                    Защо не ги споменаваш?

Ето, аз ще спомена - при превод от чужбина към моя картова сметка, банката си "удържа" 10 евро. Банката е Райфайзен. Пише си го и в тарифата им. Същите имат и такса, ако внасяш в брой по картовата си сметка в същата банка над 2000 (или 3000) лева. И двете, особено второто, е глупост неземна. А още я ползвам, защото рядко ми се налагат точно тия двете и защото ми е наблизо и няма опашки и чакане.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      ...Ето, аз ще спомена - при превод от...
                      Опа ... как ми спести една камара ядове! Каката в банката ми обясняваше, как нямало такси и всичко било прекрасно ... добре, че не избързах.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                        Опа ... как ми спести една камара ядове! Каката в банката ми обясняваше, как нямало такси и всичко било прекрасно ... добре, че не избързах.
                        За да не съм голословен, извадка от тарифата им за физически лица:
                        2.2.1.1. Внасяне на каса по разплащателни или
                        специални сметки
                        - Без комисиона при вноска до 2,000 лв. (дневен лимит);
                        - За суми над 2,000 лв. – 0.1% върху горницата, макс. 200 лв.

3. Плащания
                        3.1. Преводи от други банки 0.10%, мин. 10 евро, макс. 100 евро

3.2. Преводи към други банки:
                        3.2.1. С вальор 2 работни дни (спот вальор):
                        - 0.2%, мин. 17 евро, макс. 300 евро (чрез платежно нареждане на
                        . хартиен носител)
                        - 0.15%, мин. 15 евро, макс. 200 евро (чрез платежно нареждане
                        получено по електронен път)

Въпреки това, както вече казах, продължавам да ги ползвам, защото са ми близо, рядко чакам повече от 5 минути, и всичко става на едно гише. В ПИБ Иван Вазов съм чакал до 40 минути, при това не инцидентно, а най-редовно. А за просто платежно трябва да чакаш на 2 опашки - веднъж при една мацка, дето го въвежда на компютъра, и втори път на касата.

...ама дайте да не се лъжем - като изключим нюансите, всичките нашички са еднакви. Всеки си е башка луд и е въвел различни абсурди. За разлика от тук, във Франция например има услуга "безплатен превод в рамкита на ЕС". Точно така открих въпросната такса от 0.1%, мин 10 евро при идване на пари отвън.

Обаче, не мога да се примиря с таксата при внасяне на каса в сметка (при това картова, с мижава лихва) в банката. Това е абсолютно инфантилна история. Демек, не само че не ми искат парите, ами трябва и да им плащам че да ги внеса в сметката им. А веднъж като ги внеса, понеже сметката е картова, не мога да ги тегля на каса, ами трябва задължително да ги изхарча през картата, отново със съответните такси, дори да тегля от техен банкомат, и дори да пазарувам с тая карта, което до скоро беше безплатно.

...после хер Флиг да ми се бие в гърдите че банковата система била стабилна. Че как няма да е стабилна, като вместо от бизнес се издържа от стотинките на обикновения човек.

Не сме бананова република. Държава на стотинкаджиите сме.
                        Последно редактирано от sparkybg; 05-04-11, 10:54.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Дори някой служители твърдят някакви измишльотини за "споделени разходи" по преводи от и за чужбина. Ама разходите си ни щавят само наще измислени банки. То вече и за картите какви пари зеха да брулят... А беше време когато получавахме премии за да ги ползваме. Но какво да правим нашенски си ни истории.... Няма банкова система - има банкова мафия у нас..
                          висете отпуснато

Коментар

Добре де, я дайте една сериозна препоръка какво да ползувам, като пазарувам от чужбина, говорим си за ЕС предимно и по-рядко от Щатите.
                            Последните 2 пъти ми го вкараха юнашки при покупки от ЕС. Честно казано, ако не купувах единични бройки (толкова ми трябваха), със сигурност щеше да ми легне по-евтино да ида място. Баси, не може за един датчик, който струва 250 евро, да ми отмотаят по банките още 40 евро за преводи и такси
                            Да не говорим пък каъв цирк настава, ако трябва да пусна аз нещо дребно навън - или съм директно набутан или ме мотаят със седмици.

Коментар

Откриваш си дебитна карта в евро и плащаш с нея. Кеф ти лична, кеф ти фирмена, ако купуваш за фирма. Това стига контрагента да приема такива плащания. През PayPal също става, и лично, и фирмено. Таксата на PayPal е 0.3%, до колкото помня. Или 0.6 беше. Може да се провери.

Коментар

Даже по-добре дебитната карта да е в лева. Ще си я ползваш за всякакви плащания и то ще е без комисионна, а обслужването на такава е безплатно. Курса по който ти хващат левовете е близък до фиксинга, т.е. не ти одират кожата.

Ако е в Уникредит - на банкоматите на Уникредит по целия свят тегленето ти е без комисионна.
                                ДНЕВНИКЪТ НА СТАС
                                СВЕТЪТ НА МАИТЕ. ГВАТЕМАЛА, БЕЛИЗ И ХОНДУРАС

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X