Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЯГАЙТЕ ОТ ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• БЯГАЙТЕ ОТ ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

На няколко пъти ми се случи да тегля голяма сума пари(в рамките на позволеното без заявка) от ОББ и двата пъти с много разправии намеса на регионални мениджъри и тем подобни успявах с неимоверни усилия. Капката,която преля чашата и ме накара да пиша тук, е че както всички знаят откриването на сезона в трявна е утре.Трябваше вече да пътуваме на там,но пак ОББ развалиха всички планове.СИСТЕМАТА ИМ БЛОКИРАЛА И НИЩО НЕ МОЖЕЛИ ДА НАПРАВЯТ ПО ВЪПРОСА. Пожелавам на всички офроудъри мн адреналин и да си изкарате супер. И не на последно място БЯГАЙТЕ ОТ ОББ АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ИМАТЕ СЪЩИТЕ ПРОБЛЕМИ КАТО МОИТЕ.
    Grand Cherokee 2.7 CRD '03 Overland

От: БЯГАЙТЕ ОТ ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРСКА БАНКА

Бих допълнил:
    Бягайте от всички банки.
    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
    -----------------------------------------------
    Питието определя съзнанието....
    -----------------------------------------------
    0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
      Бих допълнил:
      Бягайте от всички банки.
      Що да бягаме,аз от моята съм си доволен,изключително коректни и любезни. Тея от гореспоменатата са с персонал без коментар,всяко теглене е приключение. Виж за вземане нямат проблеми със системата и компютрите. Преди 15г. да не би да са работили с компютри,има си и хартиени формуляри но тази банка не се отнася с клиентите си както трябва,в това спор няма. Сега става въпрос за пропуснато състезание,но можеше да бъде провалена крупна сделка последвана от непредвидими загуби и т.н. В цивилизованите страни едва ли биха си позволили да се отнесат така с клиент. Щом имат проблем защо не са затворили банката? Отговора е прост,за да прибират парички,развалени са само от към даването.
      http://vbox7.com/play:398e8b82

Коментар

Първоначално публикуван от васето Преглед на мнение
        ...Преди 15г. да не би да са работили с компютри...
        Със съвсем сигурна сигурност СА работили с компютри.

А от ОББ и аз избягах, както и всички колеги, дето бяха там, още преди 10-ина години. То бяха измизлици и измишльотини, като например след 12.30 платежните да са с утрешна дата, и все от сорта, и накрая ми писна. Отделно дето и редовно висях да чакам по 20-ина минути, щото от 6 гишета работят 2.

Истината е че всички си имат кусури. По подобни кусури (дълго чакане) смених и ПИБ - клона се претовари и станаха много маймуни. Сега съм в клон на една, до която стигам за 5 минути, а вътре само веднъж съм чакал повече от още 5 минути. Обикновено има свободно, работещо гише, а и интеренет банкирането им е прилично. Не че и те си нямат кусури, но засега нищо сериозно и най-вече нищо систематично. А и цялата работа се върши на едно единствено гише, вместо като в ОББ и ПИБ да чакам на 2.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А аз ползвам ОББ от 1992 година. Нямам никакви оплаквания. Всичко което очаквам от банката се е изпълнило. Сегашните служителки с тукашния клон са освен млади и красиви, а и компетентни, и нямам какво лоше да кажа за тях.
          Та проблем може да стане с всяка една банка, единични случаи не са показателни.
          Аз например не съм доволен от ДСК. Да не описвам защо, но ето-аз пък съм недоволен от друга банка...
          Има ли желание-има и начин!

Коментар

В петък имаха доста сериозен проблем, защото не им работеха и офисите и електронното банкиране
            Случват се такива работи, за това не трябва да разчита човек само на една банка. И не само с банките е така Трябва винаги да има план "Б", в някой случай то "Я"
            LZ(единица) Лима Жоро Жоро
            2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Съгласна съм! Без да изпадам в подробности - в ОББ сключват застраховки живот, към всяка кредитна карта, както и заем, с групова полица, с тяхна дъщерна застрахователна компания - ОББ Алико, и когато настъпи застрахователно събитие, естествено, не го признават - в моя случай, за да не съм голословна - сключена застраховка Живот в размер на 5000 лв. - Full Protection - към кредитна карта с условие застрахователя да покрие остатъка от дължимата сума - към момента на застрахователното събитие 250 лв. и остатъка от сумата - в случая 4750 лв. да бъде изплатена на наследниците. Такъв филм в ОББ и ОББ Алико няма - последно измислиха, че застрахования, който си е плащал вноските по полицата, не е бенефициент по полицата. Как се изплащат пари??? от банка? И то от ОББ? Защото по друг заем, друга банка и друг застраховател изплатиха всичко за срок от десетина дни...Така че и аз, казвам - не знам за останалите, но по възможност ще стоя далеч от ОББ.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                ....А аз ползвам ОББ от 1992 година....
                Я пак ?
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Аз имам такъв въпрос:

Ако спре тока в бакалията (как смеят тия нещастници да си спират и тока) - вие какво - ще спрете да си купувате хляб и да ядете?
                  ОББ, както всички останали (големи) банки са с централизирани системи. Категорично се съмнявам в това системата да им е спряла за цялата клонова мрежа, само защото в определен клон/офис не може да се извърши определена услуга.

Жокер:
                  Във всички банки тегленето над определен праг сума е с предварителна заявка.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    Аз имам такъв въпрос:

Ако спре тока в бакалията (как смеят тия нещастници да си спират и тока) - вие какво - ще спрете да си купувате хляб и да ядете?
                    ОББ, както всички останали (големи) банки са с централизирани системи. Категорично се съмнявам в това системата да им е спряла за цялата клонова мрежа, само защото в определен клон/офис не може да се извърши определена услуга.

Жокер:
                    Във всички банки тегленето над определен праг сума е с предварителна заявка.
                    Разбирам какво казваш, но това не ми пречи да не ги използвам, защото условията им (както и на повечето подобни) не ми допадат. За сега и аз съм доволен само от една банка и почти всички възможни парични операции, които мога да прекарам от там минават през нея. Въпроса с "не ни работи системата" е тъпо извинение поне за мен. Това е България - тук, ако не намериш начин да си осигуриш непрекъсваемост на услугата си просто поредният тъпанар... Казвам го, защото в тази страна е пълно с хора и фирми, на които не им дреме дали губиш бизнес по този начин и от теб самия зависи това да не се случва, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                      Разбирам какво казваш, но това не ми пречи да не ги използвам, защото условията им (както и на повечето подобни) не ми допадат. За сега и аз съм доволен само от една банка и почти всички възможни парични операции, които мога да прекарам от там минават през нея. Въпроса с "не ни работи системата" е тъпо извинение поне за мен. Това е България - тук, ако не намериш начин да си осигуриш непрекъсваемост на услугата си просто поредният тъпанар... Казвам го, защото в тази страна е пълно с хора и фирми, на които не им дреме дали губиш бизнес по този начин и от теб самия зависи това да не се случва, нали?
                      Не мога да се съглася с теб. Непрекъсваемостта на услугата е съвкупност от много компоненти, като например ток, комуникационен оператор и други организационни, които в нашия случай не са толкова важни. В едно си прав и то е, че ние сме в България. Хайде сега да видим въпросната банка като и спре тока може ли да си смени доставчика на ел. енергия? Не. Не и на този етап от развитието на Родината ни. Конкретната банка знам кой и е доставчика ... същия поради, който и аз стоях на 16.03.2011 и днес (заедно бяхме паднали от клона) по един час без мрежата си на територията на цяла западна България. Тя има сходна до някъде мрежа с мойта и пред нея стои същата дилема както пред мен от 6 години на сам, а именно с кой друг да сменя монополиста си доставчик си за да не ми прекъсва? Отговорът е същия като при тока. С никой .. не и на този етап. Така, че не смятам, че е правилно да се поставят всички не успели да постигнат непрекъсваемост под общия знаменател "тъпанар", защото все пак опитваме, но не се получава .... Защо? Мога да споделя много, но това си е за отделна тема.

П.С. Само да уточня, че не работя във въпросната банка.
                      Георги Танев (0+)
                      Land Rover Discovery 1 300 TDi
                      Land Rover Club Bulgaria
                      0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

За това се купува електрически генератор и се проработват т.нар. процедури при инцидент. Аз, като клиент не съм отговорен за тях. Разбира се те могат да правят каквото решат, но аз, като клиент също точно заради този тип избор и отношение мога да избера да НЕ ги използвам.

Коментар

Нали не мислиш, че големите им офиси нямат огромни UPSи които да ги задържът поне 30 минути? Аз поне за моя дейта център си имам по ред на веригата КТП с два трансформатора хранещи се от две различни подстанции, як UPS осигуряващ работа за 45 минути, ако спрът и двата трафа и падне UPS за финал и електричски генератор с един голям дизел в него. Това обаче не ми пречи да "падам" заради преносната среда на доставчика си, а както казах по-горе нямам алтернативен такъв. Колкото до избора за там няма спор .. това си е лично право на всеки от нас.
                          Георги Танев (0+)
                          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Виждам, че си врял и кипял - не помня от кога не ми е падала GSM мрежата, а и има доста други начини, които са наистина бавни, но работят за това да пренесеш данни от точка до точка - не са поискали, не са си решили проблема. Просто е по-евтино и лесно да кажеш на селяните да се разкарат...

Коментар

Абе дълга и широка е ... за някои неща GSM мрежата става .. за други не. За мен пък хич .. нама как да прекарам MPLS през нея.
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X