Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

От известно време ми се върти този въпрос в главата. Поводът е следните 2 случая:
    1. Нормално семейство с 1 дете. Тате търпя, търпя па изгони мама, щото ако тя си нареди всичките "колчета", дето ги е потрошила по гърба си, ше заприлича на таралеж.
    Мама подава молба за развод и му взима детето и голяма част от имуществото. Пак добре, че не му взе апартамента. Детето е на 2 год.
    2. Семейство на семейни начала с дете, без брак. Мама се влюбва в друг и....пак в съда детето на нея. После мама се омъжва за другия и таткото вижда любимото чедо 2 пъти в месеца. Че е осъден да плаща и издръжка...
    Еееее, не е ли нещо недомислен закона, или нарочно е така. Не зная в онези държави как е, ама ако е така....май шериат му е майката.

От: Онеправдани ли са мъжете в днешно време?

Имаше един виц за цени на кукли Барби:
    Ценоразпис:
    - кукла Барби ..20лв;
    - кукли Барби и Кен 30 лв.;
    - кукла Барби разведена.... 80лв....
    "И защо е толкова скъпа разведената Барби попитала" клиентка
    - Защото разведената Барби върви с кучето на Кен, мотора на Кен, колата на Кен, лодката на Кен, и къщата на Кен....

В една друга подобна тема един колега обеща да направи отделна тема за разводите в щатите и по-точно защо мъжете там остават голи като пушки след развод, че и яка издръжка изплаща докато е жив.
    Don't hunt IF you can't kill
    първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

Прав е колегата Шериат му е майката.Макар че и нащо православие е същото ако си помислиш

Другото са амерички изгъзици Боже опази
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Първоначално публикуван от Стария Преглед на мнение
        Прав е колегата Шериат му е майката.Макар че и нащо православие е същото ако си помислиш

Другото са амерички изгъзици Боже опази
        Остави американските. Питай за Австралийските.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
          Остави американските. Питай за Австралийските.
          Ама кАжи де... какво само мЕташ бомбата и бЕгаш
          Don't hunt IF you can't kill
          първо 0883 после 333 накрая 448

LZ1BGD

Коментар

И в Германия е тегаво...Мъжа дължи 50%(говоря малко наизуст,ама там някъде) от заплатата си като издръжка.И ако е разведен два пъти-още 25%...Плашим се...Веселба!
            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Колеги, чесно да ви кажа, при мен тази тема е актуална. Често си задавам простичкия въпрос, защо след като никъде в закона не пише, че детето трябва да е с майката след раздялата/развода, това просто се подразбира, че детето трябва да е с нея.

Личният ми опит-бившата ми жена дойде при мен с едно сакче, тръгна си с детето, два буса с багаж и дебела издръжка. Да аз съм виновен, че позволих това да се случи, НО зад всяко нейно действие, като предпазен щит стои детето и понеже аз неискам да наранявам детето, като прецаквам майката, тя.....горката женица се възползва с пълна сила.

Е братлета, на никой не пожелавам такава з..я.

Коментар

Всъщност, закона е доста несъвършен, защото не защитава напълно правата на майката при развод. Законната издръжка за едно дете е смешна. Масово бащите не я плащат...А и да я плащат, стига за едни детски обувки.
                Вместо да чакате някой да ви пази от бившите ви жени, по-добре мислете когато правите деца...и най-вече на коя точно ги правите.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                  ..и най-вече на коя точно ги правите.
                  Цветееее, а тя що ме лъже, че пие Апчета, а. Пък после: Олеле, майко..
                  Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                  -----------------------------------------------
                  Питието определя съзнанието....
                  -----------------------------------------------
                  0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
                    Цветееее, а тя що ме лъже, че пие Апчета, а. Пък после: Олеле, майко..
                    Не питай мен, Жорка...
                    За това трябва да се мисли с горната глава...предварително.

Коментар

Всъщност, закона е доста несъвършен, защото не защитава напълно правата на майката при развод. Законната издръжка за едно дете е смешна. Масово бащите не я плащат...А и да я плащат, стига за едни детски обувки.
                      Вместо да чакате някой да ви пази от бившите ви жени, по-добре мислете когато правите деца...и най-вече на коя точно ги правите.
                      Разбира се, че не ги защитава. Я успее да вземе апартамента, колата и вилата, я не. Пък си е срамота. Друго си е да лапне всичко.
                      Законната издръжка може би трябва да е 95% от заплатата. Останалите 5 са да има за детето при срещата 1 път в месеца. А за децата и избора, аз правих дете на 39. Бях решил да ги из...кам всичките. А ме те нямат край. И ставаха все по-алчни и намусени. Все избирах, ама и аз си намерих майстора. Та така.

Коментар

Наистина е несъваршен, трябва правата да са равни, трябва това "подразбиране" за детето, при кой да остане, да се промени.Не мисля, че мъж би се грижил по-зле от жена за детето си!
                        А за издръжката е така, наистина са доста малки и доколкото знам доста хора не плащат, това трябва да се промени!

Коментар

Не питай мен, Жорка...
                          За това трябва да се мисли с горната глава...предварително.
                          Пък все за романтика говорите. Сега пък да се мисли.

Коментар

Който не знае приказката за торнадото и булката, той да се сеца от такава дилема.
                            Докараш ли я до развод/раздяла - в чувала си.
                            А за гледането кога си избираме спътница, гледаме - чувала прибран от терариума, бъркаме и каквото - такова.
                            Тия, че в началото приказка неземна са ясни, че със същия успех може да те обеси на собствените ти крачоли след някоя година, също.
                            За модифицираният пърхут, пак така.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                              Пък все за романтика говорите. Сега пък да се мисли.

Всъщност, проблемът не е в закона...
                              Проблемът е в липсата на обективна преценка на партньора...
                              Големи мъже, пълнолетни, интелигентни...пък се хващат на всякакви к*****ски номера за единия евтин кеф. После кефа излиза през носа, но отговорността си е лична.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X