Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Фотоапарат в България и Малайзия - разликата в цените

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Фотоапарат в България и Малайзия - разликата в цените

Първоначално публикуван от Filthy@JvruceR Преглед на мнение
    .... Защо си губиш времето да четеш темата? ....

.....защото до неотдавна ме терзаеше темата за избор на фотоапарат . И защото въпреки че има цял раздел за фотография - виждам тема за фотоапарати в раздел "Икономика" ... та надникнах , викам си : Ха! Туй ще да е нещо интересно! ...а то кой я пуснал ... и защо ?!
    Това като последен диалог ( задочен ) с теб де . .. сега от мъка по ignore ше си сипя от вискито с черен етикет .
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Е точно пък "ниска платежоспособност = високи цени" направо ме убива като аргумент. ...

Ами вземи калкулатор и смятай! Малък и нископлатежоспособен пазар значи малък обем на продажбите.
      Жив пример от Рокауто точка ком в САЩ:

Имам клиент за 1 бр. маслен филтър. Сметката излиза:

Филтър - $ 6.09 x 1 = $ 6.09
      Доставка - $39.50
      ----------------------------
      Общо: $45.59

Цена на 1 бр = $45.59

Ако мога да продам, примерно, 60 броя, сметката леко се променя:

Филтър $6.09 x 60 = $365,40
      Доставка $282,01
      ---------------------------------------------------
      Общо: $647,41
      Цена на 1 брой = $10.79

Май има една малка разлика, а?

Това, без да слагаме в сметката митническите разходи, както и всички останали разходи, свързани с осъществяването на търговска дейност, които трябва да ти влязат в продажната цена за да има някакъв смисъл упражнението. Също така не слагаме в сметката и това, че колкото по-голям обем прави един търговец, толкова по-изгодни цени ще може да договаря с доставчиците си.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 08-02-11, 19:45.
      Ние не сме неутрални!

Коментар

А доставките не са ли вързани с някаква оптимизация? Пращат един TIR само за България с три фотоапарата? Или пък минава през съседните страни и снася и там. Празни курсове не се правят никога! Разбирам стоката да е наистина уникална и да се продава само и единствено в България, но не е.

Значи парите отиват в доставчиците?

П.С. Vlado_TS да не се хаби - само е отбелязано, че е писал нещо, но вече не се вижда какво. Благинка!

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ignored.PNG
Прегледи:1
Размер:44.8 КБ
ID:5250921

Коментар

Филип, супер ме кефиш (казано на тийнеджърски жаргон, който все ме влече)! Обградена съм от толкова прагматизъм, а и аз самата съм такава, че направо ми действа като свеж утринен бриз общуването с човек, който живее явно без всичко това) Обясних ти в първия си пост по темата защо у нас е по-скъпо, а ти може би очакваш някаква конспирация, че да стане по-интересно. Ами точно това е пазарна икономика. Чавдар го е обяснил и пригледно с пример. Така е за повечето неща, не само за фотографската техника.

Коментар

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
            Филип, супер ме кефиш (казано на тийнеджърски жаргон, който все ме влече)! Обградена съм от толкова прагматизъм, а и аз самата съм такава, че направо ми действа като свеж утринен бриз общуването с човек, който живее явно без всичко това) Обясних ти в първия си пост по темата защо у нас е по-скъпо, а ти може би очакваш някаква конспирация, че да стане по-интересно. Ами точно това е пазарна икономика. Чавдар го е обяснил и пригледно с пример. Така е за повечето неща, не само за фотографската техника.
            Така е, така е. Наистина се правя, че живея без всичко това. Опитвам доколкото мога. И аз съм обграден

Коментар

...
              @Goblin - приемам за Малайзия корекцията ти - звучи логично, тези неща не ги знаех. Помогни ми все пак - къде в ЕС въпросния продукт е по-скъп отколкото в България? Може би не съм се помъчил достатъчно в търсенето. И най-важното - защо при нас е толкова скъпо? Просто ми е интересно. Не обвинявам никого.
              Франция, Германия, Великобритания, Испания, Италия, Дания дори не я споменавам, Скандинавците от тези които са членове на ЕС - също.

Навсякъде цената (в магазин, с гаранция, в наличност) е солидно 1000 евро и нагоре, а обективът тук при мен (където се води най-евтиния пазар на фототехника въобще) е 450$ плюс такса. Във въпросните държави е горе долу същото със знак Евро.

Това са истинските пазари в ЕС, където въпросните марки прилагат ценовата си политика. Единствената причина да търпят ниски цени в България и околия е че количествата които се продават в региона са капка в морето и не могат да навредят на големите официални вносители.

Малко по-тънко може да се намери в европейски сайтове, от които и българския клиент може да пазарува на воля ако не иска да купува от магазин.

При сравнение круши <> круши - споменатите български магазини се справят повече от достойно.

Относно въпросите ти за ценовата логика голям пазар <> малък пазар - мисля че активно си просиш санкции за отявлена провокация и подигравка с форума. За човек който обяснява и сутрешните си жабуркания с формули - не ми се връзва да не можеш да схванеш обяснението на Чавдар.
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Да, разликата е основно в мащаба на територията, която обслужва търговеца или веригата. Разходите за доставка на 5 фотоапарата са същите (със самолет), колкото ще струва доставката на един камион фотоапарати, и за Европа ще пристигне за същото време. Разходите за персонал, организация, банкови и други такси са същите.
                Най-лошото е обаче политиката на производителите, да дават отстъпка за количество, бонус за обем продажби за тримесечие, бюджет за реклама и др. Така, само от отстъпките и бонусите, големите вериги и търговци в Европа печелят предостатъчно, и могат да продават на доставни цени техниката - което и става.
                А за малките тукашни фирми, които имат по няколко клиента, разходите започват от доставната цена нагоре.

България не е в Европа и няма да бъде! Просто сме една отдалечена провинция, чакаща помощи, които не се дават.
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

Нещо много сте го емнали Филипа...Що така с рогата напред? Чак пък "провокация и подигравка"? Ще приема, че е дружески майтап, защото иначе не ми се иска да влизам в изводи...

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                    Франция, Германия, Великобритания, Испания, Италия, Дания дори не я споменавам, Скандинавците от тези които са членове на ЕС - също.
                    Ами...

Значително по-евтино е, защото се продава по интернет предполагам? Ами и нашето от фотопавильон се продава по интернет за колкото казах.

Относно въпросите ти за ценовата логика голям пазар <> малък пазар - мисля че активно си просиш санкции за отявлена провокация и подигравка с форума. За човек който обяснява и сутрешните си жабуркания с формули - не ми се връзва да не можеш да схванеш обяснението на Чавдар.
                    Схващам, схващам, но продължава да има нещо недоизказано.

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                    Най-лошото е обаче политиката на производителите, да дават отстъпка за количество, бонус за обем продажби за тримесечие, бюджет за реклама и др. Така, само от отстъпките и бонусите, големите вериги и търговци в Европа печелят предостатъчно, и могат да продават на доставни цени техниката - което и става.
                    А за малките тукашни фирми, които имат по няколко клиента, разходите започват от доставната цена нагоре.

България не е в Европа и няма да бъде! Просто сме една отдалечена провинция, чакаща помощи, които не се дават.
                    ХА ТАКА! Това обяснение вече започна повече да ми харесва. Ето, че дори тук маефтиката може да помага. Браво Веско!

Първоначално публикуван от penka Преглед на мнение
                    Нещо много сте го емнали Филипа...Що така с рогата напред? Чак пък "провокация и подигравка"? Ще приема, че е дружески майтап, защото иначе не ми се иска да влизам в изводи...
                    Иначе е. Но не се хаби да си правиш изводи. Някои от хората по-горе се изказват в моите теми всякак, но не и "дружески". За да се стигне тук каквото е направено съм го направил лично аз. Напълно в съзнание. Ти вече ми направи адекватен психологически профил на друго място

Коментар

Що не си го кажете на български:
                      На продавачите на фотоапарати също им се кара Мазерати! Поезия, братче...
                      Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А защо да не е така:
                        Малък пазар с ниска платежоспособност = нисък обем на продажбите = малка печалба за продавача???

Продавах до скоро продукти, който са известни навсякъде по света. Продавах и физически в БГ и онлайн, и в БГ и в чужбина. С разумно ниво на печалбата можеш да си позволиш да си по-евтин от всички останали заради по-ниските разходи в БГ. За да не го правят фотографските магазини значи просто искат високи нива на печалба. Дали я постигат с високите си цени е друг въпрос...

Коментар

Първоначално публикуван от Dobs Преглед на мнение
                          ...заради по-ниските разходи в БГ...
                          Кои точно разходи са по ниски в БГ, конкретно при фото апаратурата ?
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Кои точно разходи са по ниски в БГ, конкретно при фото апаратурата ?
                            Заплатите на продавачите например, но това не е толкова от значение.

Филип, това, което е от значение Чавдар вече го обясни - при малки обеми на продажбите трябва да имаш голям марж на печалбите, за да оцелееш, включително и за да плащаш заплати, били те и малки. Пазарът вероятно е такъв, че свалянето на цените няма да увеличи продажбите, а ще доведе фалит. Въпрос на сметки.
                            Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Голям сейр става да знаете. Умирам от кеф.

NovemberCharlie - не е към теб. Благодаря за това, което написа. Естествено, че пазара ни е такъв, че този фотоапарат не може да си го позволи почти никой за "келешлък", а този който може да си го позволи е професионалист, т.е. те са точно определена бройка. Така, че цената се държи на критичното високо ниво - толкова, че все още няма да искаш да отидеш да го купуваш в чужбина. Но на границата.

bojitch - римата ти е много готина!

Можете да заключвате темата Позабавлявах(ме) се и е време за сериозни неща. Отивам да си проверя пощата.

Коментар

... Така, че цената се държи на критичното високо ниво - толкова, че все още няма да искаш да отидеш да го купуваш в чужбина. Но на границата. ...
                                Съвсем нормално. Целта на занятието в търговията е да купиш на възможно най-ниската и да продаваш на възможно най-високата цена.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X