Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Страхотна машина

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Страхотна машина

Молете се само да има ориз в изобилие и да не решат да показват на какво са способни,че не ми се мисли какво ще направят с нашата професионална армия събирана от кол и въже!

Коментар

Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение
      Молете се само да има ориз в изобилие и да не решат да показват на какво са способни,че не ми се мисли какво ще направят с нашата професионална армия събирана от кол и въже!
      Спокойно колега нали всички сме от резерва

Коментар

потрябвали им сме на тяхната армия ,за какво сме им шепа народ с всичката челяд и бездомните псета колкото един нормален техен град !нито вземане нито даване имаме с тях и добре че ги има че заляха света с продуктите си иначе ни компютри щяхме да видим ни телефони -сега се канят и коли да ни направят дано стане иначе сами няма да можем да се оправим!
        Първоначално публикуван от G_P_S Преглед на мнение

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
          Давате ли си сметка колко труд е вложен за да може парада да изглежда така... ?
          Давате ли си сметка,колко е безмислен въпросния труд...
          0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
            Въпрос на мислене и идеология. Как се командва и се държи е подчинение 1.5 млрд. души
            Ние не бяхме ли същите допреди 21-22 години.
            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
            Dacia Duster 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от ninja_1 Преглед на мнение
              Първоначално публикуван от stankovich Преглед на мнение
              Въпрос на мислене и идеология. Как се командва и се държи е подчинение 1.5 млрд. души
              Ние не бяхме ли същите допреди 21-22 години.

Колко е смислена строевата подготовка?

Все си мисля, че отговора - безсмислена е - не е приемлив..

Офицер от запаса..

Коментар

Аз пък се сещам за полушеговитото определение за това що е офроуд. Ако някой не се сеща:
                "Най-скъпия, труден и бавен начин да стигнеш там където нямаш никаква работа". За много хора това да се набуташ насила в непроходимо блато, или да атакуваш почти вертикален склон е напълно безсмислено. Ама ние си го правим защото ни е кеф да се покажем колко можем.
                Същото е и за тези които нареждат тези паради да се състоят. Обикновените изпълнители може и да не ги питат дали искат...

Освен това строевата подготовка е основен подход за трениране на груповата дисциплина. А дисциплината е алфата и омегата на военната наука. Без нея просто няма армия, а обикновена тълпа, която на всичко отгоре е въоръжена. Друг е въпросът, че тези паради са изчанчено проявление на строевата подготовка.

А за безсмислеността на труда-Всички сме гледали откриванията на олимпиади и световни първенства по футбол. И там има не по-малко хвърлен труд зая подготовка, като единствената цел е зрелището да е колкото може по-голямо. Да не говорим пък за пръснатите пари покрай тези откривания. Сомалия може да се изхранва с тези пари може би 5 години.
                То ако започнем във всичко да търсим смисъла...
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

За по-безсмислено нещо от парадите честно и аз не се сещам (не че и мен не ме кефи да ги гледам де).Просто това си е една останала архаична форма на пъчене,нищо повече.
                  Смислената продължителност пък на обучението по строева подготовка не е повече от 3 седмици, съвсем в началото на обучението на един войник.
                  Защо ли в една от най-подготвените армий в света -израелската няма отдаване на чест и строева? В държавата-армия Швейцария същата работа?
                  При нас пък, освен основно строева и боядисване на бордюри друго "обучение" не прилагаме в армията си.И това при професионална такава -е затова няма да имаме скоро адекватна армия,щото има още прекалено много "съветски тикви" под фуражките.

Погледнете само кой държави, все още правят подобни мащабни покази!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X