Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една задачка от учебника по математика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Една задачка от учебника по математика

Зависи. Ако на единия е имало арабски терорист камикадзе определено няма да стигне там, закъдето е тръгнал....
    (справка PAN AM)

Коментар

Като изключа всички "хитри и умни" отговори, според мен времето е 2h17min за което единят самолет изминава 1291,84км а другият 1526,72км и разстоянието по хипотенузатае 2000км

Коментар

Също така, не става ясно какъв е разходът на гориво на час и каква е вместимостта на резервоарите...
        Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Paladin Преглед на мнение
          Като изключа всички "хитри и умни" отговори, според мен времето е 2h17min за което единят самолет изминава 1291,84км а другият 1526,72км и разстоянието по хипотенузатае 2000км
          Емо,просто няма хипотенуза...Направи като мен,за да се убедиш.Пак го обяснявам.Правиш правоъгълен триъгълник от хартия.Ръба на масата(левия) са ти север и изток.Хипотенузата на триъгълника я приемаме за 2000 км.Опитай се да излетят и двата самолета и да запазиш посоката.Така ще добиеш представа за модела и колко неизвестни съдържа...
          Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
            Хайде да видим...кой само се прави, че е
            Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

Според моита проста артметика,грехомера сметна: 2 h 20min 56 sek!!
              Ассяде??
              Най-добре е да имаш богати приятели!!!
              Ако не ти дадат, барем няма да ти искат!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Чичко Фър Преглед на мнение
                Според моита проста артметика,грехомера сметна: 2 h 20min 56 sek!!
                Ассяде??
                +1
                Преди 3 часа го смятах и най правилен ми идва отговора на чичко Фър. На мен с много малко закръгляне ми излезе 2,34 часа което би следвало да е
                2ч. и 20 мин. и нещо си. Да не забравяме че задачата най-вероятно е за деца!

Коментар

Първоначално публикуван от gromi4 Преглед на мнение
                  +1
                  Преди 3 часа го смятах и най правилен ми идва отговора на чичко Фър. На мен с много малко закръгляне ми излезе 2,34 часа което би следвало да е
                  2ч. и 20 мин. и нещо си. Да не забравяме че задачата най-вероятно е за деца!
                  Дайте алгоритъма,не е важен отговора...Може да има гъста облачност...
                  Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                    Дайте алгоритъма,не е важен отговора...Може да има гъста облачност...
                    Виж последното изречение в поста.- Най вероятно задачата е за деца, и не се вземат предвид всички възможни фактори, които я обезсмислят.

Коментар

Първоначално публикуван от gromi4 Преглед на мнение
                      Виж последното изречение в поста.- Най вероятно задачата е за деца, и не се вземат предвид всички възможни фактори, които я обезсмислят.
                      Задачата я поставя учЕн...Децата решават задачи с кУлездачи и велисопедисти...Най-много някой мАтор...И все по правия път от град А до град Б. В 3D пълнят само басейни.Тая задача,с така поставените условия и РДВ не могат да я решат...Случайно хлапето е в 5 клас ,та се интересувам от задачки...Как решавате уравнения с толкова много неизвестни с такова оскъдно условие?
                      Ето го и моя алгоритъм,без да издребнявам за условията....

По оста Х излита самолета на изток.Дадена е скоростта,от която може да се изчисли изминатия път,но пък липсва координата по Y, не е даден ъгъла на излитане....По същия начин на север(по оста Z)излита другия...Пак няма ъгъл...съответно няма координати YZ...Kak тогава намирате точните цифри?
                      Последно редактирано от бат'Марто; 29-01-11, 01:48.
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Ако във всеки отговор, се вземат предвид всички обстоятелства и случайности, то тогава скромен човек с нормални познания не би могъл да даде смислен отговор.

Коментар

Ако сведем задачката до линейната геометрия, то правата на плета в задачата ще е само на излетелия на изток самолет. Линията на този, който лети на север ще е крива, която след първоначалната си перпендикулярна посока, ще завива непрекъснато на изток(на дясно) => времето трява да се намали с толкова, с колкото завива кривата и да се увеличи с толкова, колкото е времето за излитане, маневриране, набиране на височина и скорост. Според скромното ми познаване на самолетите, тези времена се "съкращават" и въпреки, че няма самолети, които биха излетели в точно тези посоки от летище София, сигурен съм, че при така поствените и взаимно съкратили се странични условия, задачата се връща в елементарния си питагоров двуизмерен вариант. Може да се измери и чисто емпирично геометрично с линийка. Отговорът освен всичко може да бъде представен и с два отговора в различно часово време. Лека ви нощ.
                          Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                          0888 315 794
                          LZ1UPI
                          A1 (Rh+)

Коментар

Аз си позволих леко да редактирам с надеждата че никой няма да пише...Но дори и в най-опростения модел,който описах по-горе,липсва нещо...Връзката между неизвестните,Пак питам,да не става въпрос за Хариери?С вертикало излитане задачата се решава бързо.От 3D става 2D
                            Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                              А вертикало излитане задачата се решава бързо.От 3D става 2D
                              Съмнявам се! Ами извивката на планетата?
                              יעבור
                              «И това ще мине»

Коментар

С издигането(набиране на височина) и геоида, както и с наличието на две писти, ориентирани едната на север, а другата на изток, как да е, но с вятъра к'во пра'им? С каква скорост и посока е и как се променя във времето и пространството?
                                Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                                Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X