Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Една задачка от учебника по математика

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Една задачка от учебника по математика

Хайде да видим кой е завършил училище, кой университет и кой само се прави, че е:

Два самолета едновременно тръгват от летище "София". Единият поема на изток с 550км/ч, а вторият на север с 650км/ч. След колко време те ще бъдат на разстояние 2000 км един от друг?

От: Една задачка от учебника по математика

А за къде пътуват самолетите че не разбрахот условието
    не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Рядко гнусна задача, всъщност. Кажи кой модел на земната повърхност да използваме.

Коментар

На еднаква височина ли летят?
        И една задача от мен...Двама вървели...Единия се навел да пие вода,а другия бил?(по професия)
        Последно редактирано от бат'Марто; 28-01-11, 19:41. Причина: :)
        Виден столичен ихтиолог

Коментар

Самолетите не излитаха ли от летища?

560 1920 2000 [7 - 24 - 25]
          704 1872 2000 [44 - 117 - 125]
          1200 1600 2000 [3 - 4 - 5]

Ма не ми се смята времето
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Няма как двата самолета да тръгнат(излетят) едновременно от летище София. Летището не е пригодено да излитат два самолета едновременно.
            Следващата задача.
            Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
            Dacia Duster 4WD

Коментар

Кажи сега,за кой клас е учебника,кой е автора и как да го прасна по тъпата кратуна с него...Скорост на издигане,ала бала...
              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                Рядко гнусна задача, всъщност. Кажи кой модел на земната повърхност да използваме.
                + 1! Даже и "геоид" да използваш точния отговор е в раздела фантастика!
                יעבור
                «И това ще мине»

Коментар

След 1 час и 40 мин разстоянието на самолетите ще е 2000 километра.

ПП това си е за противоположни посоки а за трябва да се използва формулата за намиране на хипотенузата на триъгълник
                  0885719173-Красимир

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение
                    Да бе, да! И как го сметна? С линейна геометрия?
                    А между другото на каква височина летят и по каква крива се издигат самолетите?!!
                    יעבור
                    «И това ще мине»

Коментар

Първоначално публикуван от Красимир Канев Преглед на мнение

ПП това си е за противоположни посоки а за трябва да се използва формулата за намиране на хипотенузата на триъгълник
                      То било простоСамолетите са Хариер!
                      Виден столичен ихтиолог

Коментар

Е нали е задача ся. Пък и излитат от точка. Хехее. Линейна геометрия та. Дал съм трите тройки възможни питагорови числа - който не го мързи да сметне времето.
                        Последно редактирано от turtey; 28-01-11, 20:02.
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от бат'Марто Преглед на мнение
                          Кажи сега,за кой клас е учебника,кой е автора и как да го прасна по тъпата кратуна с него...Скорост на издигане,ала бала...
                          Ще да е много стар учебника,защото днес самолетите летят с много по-големи скорости
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Мдаааа...ся как беше...в час по математика,при учениците от 6А клас влязъл проверяващ от министерството.Учителката-страшна красавица.Та,поседял,послушал и решил да се направи на интересен пред даскалицата:
                            -Деца,я ми сметнете,ако жена ми е 4г по-малка от сестра си,която е с 5 години по-голяма от братовчед ми,който е с 3 г по-малък от мен...На колко години съм???
                            Потрес сред учениците!!!Мълчание...Иванчо вдига ръка:
                            -На 44г сте...
                            Проверяващия:
                            -Браво,бе,математик!!!Как го изчисли?
                            Иванчо:
                            -Ами...аз имам брат,който е на 22г и е полуидиот...
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Аз си направих хартиен модел .Север и изток са фиксирани(ръба на масата).Ако хипотенузата е равна на разстоянието,единия самолет не трябва да излита,иначе изменя посоката си(при така зададените условия)Бая дълга писта

Mай имаме познал
                              Последно редактирано от бат'Марто; 28-01-11, 20:42. Причина: Ракията ме прави да бъркам посоките:D
                              Виден столичен ихтиолог

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X