Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция до Чукотка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиция до Чукотка.

Мине не мине време и се пръкне някоя такава тема!
    От вратата за краката и после в рисайкъл-бина.

В името на България, искам да взема ДНК-проба от някой дърт морж на нос Дежньов,
    за тази цел ми трябват едни пари, оборудвана кола и някой да дойде с мен!
    Ям и пия почти всичко, почти не хъркам, имам палатка и запалка Примус.
    Ако може да е тази година, че догодина щерката е абитуриентка!

Този ми пост може да се приеме за откровен спам!

Коментар

Колеги, не се палете, нека изчакаме до довечара, може пък и нещата да добият вид. Поне като идея.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Що спам бе Румба?
        1. Дал си ясно формулирана дестинация и цел на експедицията.
        2. Дал си подробен списък на търсените ресусрси.
        3. Дал си подробен списък на наличните ти ресурси (самоучастие).
        4. Дал си точен график за изпълнение на експедицията.
        5. Написал си подробно CV за себе си, допълнено с кратък анализ на кандидатурата ти.

Какво повече може да се иска от Теб? Ех да имаше поне малко опит с пътуване ти, ама язък - тук си неподготвен
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Сашо, ме разбра от половин буква!

Дано колегата пуснал темата има чувство за хумор, но така звучи неговото "предложение" дотук.
          Всъщност ако няма чувство за хумор, въобще си няма работа в Русия и в частност Сибир.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
            С лифтинг се опъват бръчки по лицето.

И какви са тия Шеви-та?!? Ти не караш ли Тойота? Или чакаш някой да ти подари джип/пикап та да можеш да си го трошиш с кеф?

Защо мислиш, че някой в този форум е застанал на нисък старт и чака само знак да притича при тебе? Хората, дето събирахме пари за да ги пратим на "Дакар", ги знаем какво могат, защото са го показвали неведнъж през годините.
            Ти какво предлагаш, какво можеш, какво знаеш, та да поиска някой да ходи с тебе на другия край на света?
            Та относно Chevy или Toyota,смятама че каквото и да се извади първо не знаеш какво мога да си позволя,второ като са толкова способни момчетата които отидоха на Дакар какво направиха,аз показах какво ли не през годините и доказах себе си за какво ли не и всичко бе ограбено от вразкарчета,говорите повечето така сякаш не ви пука за темата,лесно е да хварлиш нещо на боклука,но трудно е да поемеш отговорността си към същото.

Коментар

Ок искате да знаете всичко, само искам да съобщя че ако всичко това за което говорите ми беше на 100% ясно нямаше да се съгласъвам с ваз, а направо щях да си действам по въпроса, а това че един случаен се е явил и вие го гледате с пренебрежение ок, кажете каквото има хвърлете темата но така продължаваме да си свалме реномето навсякъде, ако някой от модераторите беше пуснал подобна тема едва ли щеше да има противоречия, но казвам ви както искате един ден ако трябва ще намеря начина и ще се постарая да ви докажа че за всичко си има начин, не съм против никой даже ми е приятно да си пиша с всички, но ако някой е против всичко което съм казал нека се изкаже.
              Та относно плана:
              Организираме се и се събираме да обсъдим маршрутите, кой ще води експедицията, начини на деиствие, комуникация, разрешителни, връзка с Руското посолство,
              колко и с кои фирми да се организират срещи и да се обсъди проекта относно спонсорството,парите там по скоро трябва да са в горива,масла,храна,документация,техника, като определена сума немога да изчисля точно но за разход не повече от 15 000 евро, като отново казвам не са нужни джобни, а консумативи все пак това е експедиция не почивка. Трябва да се направи примерен план срок отиване и връщане.

Коментар

Първоначално публикуван от kzanderX Преглед на мнение
                ... като са толкова способни момчетата които отидоха на Дакар какво направиха,аз показах какво ли не през годините и доказах себе си за какво ли не ...
                Трябва да си много,много дребна душичка,за да напишеш такова нещо
                "Направил си много и си се доказал"...на стола пред компютъра
                Даже името не си си написал,но едва ли някой го е чувал и ще го чуе някога.

... ако някой от модераторите беше пуснал подобна тема едва ли щеше да има противоречия...
                ...като отново казвам не са нужни джобни, а консумативи все пак това е експедиция не почивка.
                Ако някой от модераторите беше пуснал темата,щеше всичко да е ясно не "защото са с връзки" ,а защото знаят,могат и са го правили...
                За "джобните" какво да ти кажа...сигурно си астролог,медиум и и екстрасенс и можеш да предвидиш всичко за няколко месечна експедиция...непредвидени разходи не може има

Трябва да се направи примерен план срок отиване и връщане
                "Трябва да се направи" трябваше ти да го направиш,като пусна темата

п.п.Извинявам се на колегите за грубия език,но ми омръзна от ранзи анонимни форумни (анти)геройчета,които зад клавиатурата са много доказали се и известни!!!!
                Николай Миланов

"Fear. Fear attracts the fearful… the strong… the weak… the innocent… the corrupt. Fear. Fear is my ally."

Коментар

Та относно Chevy или Toyota,смятама че каквото и да се извади първо не знаеш какво мога да си позволя,второ като са толкова способни момчетата които отидоха на Дакар какво направиха,аз показах какво ли не през годините и доказах себе си за какво ли не и всичко бе ограбено от вразкарчета,говорите повечето така сякаш не ви пука за темата,лесно е да хварлиш нещо на боклука,но трудно е да поемеш отговорността си към същото.
                  Айде сега да вземеш да си напишеш името та да видим какво си направил през годините! С това което съм подчертал ти абсолютно си затвори вратата тук!
                  А, и още един въпрос - в колко експедиции си участвал, колко си организирал и докъде са били тия експедиции?!!
                  П.С. Пише се "връзкарчета", "хвърлиш" и т.н.!
                  П.С. Румба може ли да се присъединя в експедицията до моржа на нос Дежньов?
                  יעבור
                  «И това ще мине»

Коментар

Не мога да разбера защо се нахвърляте така върху колегата?Колко от вас които пишат в тази тема са си написали имената?Мисля, че в този форум има много хора които могат да помогнат по темата, като съвети, линкове към подобни пътешествия, организация, избор на автомобил и т.н.Ако не ви е интересно, просто не пишете.

http://www.moscow-chukotka.com/
                    http://www.moscow-chukotka.com/?page_id=46
                    Последно редактирано от Нейчо Наков; 29-01-11, 01:44.
                    LZ1NBN

Коментар

Опитахме да обясним, цялата сложност на подобна експедиция, че не става бързо и лесно. В отговор получихме смешни квалификации.
                      Проблема е сериозен защото в момента се готвят поне 3 експедиции за Сибир, или Далечният Изток.
                      Хората работят от години, упорито и търпеливо, без да вдигат много много шум. Кореспондират с клубове, водят преписки с посолства,за да получат визи и достъп, в сложната антитерористична обстановка в Русия. Появява се някой, способен да оцени българският успех на Дакар като "нищо особено" и започва да ръси големи общи приказки: - как той бил много по голям от българите на Дакар, обаче бил ограбен.....
                      Представям си в бъдеще как ще описва " Измислената драма на своя живот "*. Аха да замине за Чукотка, но му откраднали идеята

* Цитат от Я. Хашек.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Първоначално публикуван от Нейчо Наков Преглед на мнение
                        Не мога да разбера защо се нахвърляте така върху колегата?Колко от вас които пишат в тази тема са си написали имената?Мисля, че в този форум има много хора които могат да помогнат по темата, като съвети, линкове към подобни пътешествия, организация, избор на автомобил и т.н.Ако не ви е интересно, просто не пишете.
                        Ами просто защото човека твърди, че е постигнал много повече от Тодор и Петър на Дакар, та сигурно е известна личност с големи възможности! Ако това е така, то е много по-лесно за организацията!
                        А иначе ми е интересно защото идеята е хубава! Но не прочетох нищо конкретно, а само гола идея! Със смешни суми!
                        יעבור
                        «И това ще мине»

Коментар

Според мен такава експедиция от Българи без опит в Сибирските полета клони към нулев успех.
                          Разгледах линковете които сте слагали, според мен трябва руска обикновенна машина, колкото по-просто е устройството, толкова по-малак шанс за дефект.
                          За машина съм сигурен че може да се подбере правилно от хората във форума, съответно и да се подготви.
                          Проблема ще е в опита с терена, ще се кара по затрупани от сняг пътища, през заледени езера ... и т.н.
                          Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Не ме разбирайте погрешно, на мен също ми е интересно как става цялата организация.Как се търсят спонсори?Каква е разликата между спонстворство и дарение?Какво печелят спонсорите от това, че дават едни пари, а ти им поставяш логото, а си някъде на май..та си където не са и чували за тях?
                            Може би това вече е за друга тема...
                            LZ1NBN

Коментар

Сонсорът трябва да се разглежда като икономически субект, който е склонен да отдели пари от бюджета си за реклама, с цел да спечели повече пари отколкото би спечелил с конвенционални реклами.
                              Спонсорите биват генерални и общи. За генерален спонсор е подходящ голям концерн или предприятие, вносител или местен производител.
                              Всеки спонсор иска да види самофинансиране, първоначални резултати, както и план с намерения - обединени в портфолио. Добре е да имате документите с превод, в зависимост от националността на фирмата, която сте избрали. Добре е и да имате някакви минали успехи в портфолиото или препоръки от авторитети в необходимата област.
                              Това е залог за сериозността на спонсорираното мероприятие. Не е лошо ако към документацията се добави и план с очакваната бройка на зрители, които ще видят мероприятието както и степента на тяхната заинтересованост, медийно представяне и медийни партньори. В тази връзка България с 7 милиона население предоставя коренно различни условия за спонсориране от Русия с 200 милионно население.
                              Спонсорството се решава на дирекционни съвети, и дори шефа да Ви е брат, той ще се нуждае от професионално изработена документация, за да защити тезата си. Разделете необходимите суми на етапи с последователно усвояване и отчитане на сумите. Голяма сума в началото никой няма да даде. Ше иска резултати и тогава ще пристъпи към следващ етап. Бъдете подготвени за факта, че спонсорът ще ореже от 1/2 до 2/3 от предоставения му бюджет. Което не е повод да го раздувате, а да бъдете реалисти. Дайте възможност на спонсора да отказва дадени етапи и тяхното финансиране, защото инак ще ореже проценти от сумата, а те винаги ще са по големи.
                              Спонсорството се осчетоводява, към разходи на фирмата, така че ще трябва да приложите документ за всички изразходени средства. Данъчните ще го гледат под лупа и с недоверие, затова документацията трябва да е перфектна по закон.
                              Не оценявайте икономическата изгода за спонсора в портфолиото си, това прави лошо впечатление за намеса във вътрешни дела на фирмата.
                              В никакъв случай не предлагайте далавери, с раздути разходи и прочее. Ако Ви предложат, тогава ще му мислите.
                              Внимателно обосновете нуждите си, за да не се налага да се срамувате. Най вероятно ще се наложи да отстоявате необходимостите една по една.
                              Преди да достигнат до хората, които реално имат глас, документите Ви вероятно ще преминат през няколко цедки. Бъдете подготвени за проблеми още на този етап.
                              Не търсете общи спонсори, преди да сте намерили генерален.
                              И.Т.Н.
                              Последно редактирано от Nik Nikolov; 30-01-11, 00:47.
                              Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Пак голям смях. Предлагам да се направи експедицията с колела. Ставам спонсор с пакет вафли.

Тук не става въпрос за експедиция даже а за чупене на рекорд. Аре бегай....

Авторът е мнооого далече от нещата. Познавайки лично собственика на Тойота в Сливен и Ямбол, мога да кажа да се забрави за спонсорство от там. Познавайки отблизо вносителите за България и от там забравете за нещо.

Отделно от това Хайлукс, било то и подготвен от Арктик Трък е силно неподходяща машина за тези условия. 15-20к не стигат за подготовка на джипка за разходки, камо ли за подобна експедиция.

Със всичко можеш да отидеш да се разходиш успешно, все пак там хората си се движат. Но рекорда си е друга бира.

Предлагам като паднат големи снегове и пътищата са затворени автора да направи експедиция Сливен-Бургас за 2 часа. Това са 100км. Другото са 26 000 в същите условия.
                                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X