Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция до Чукотка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Експедиция до Чукотка.

Незнам защо,но всеки или пише нещо което вече се е случило или ако някой го е направил то това не е българин.Идеята на всеки един от този форум предполагам е да бъде актуален с нещо и затова се реших да дам идея за подобно предизвикателство,което не се случва всеки ден или всяка година.Да преминеш цялата руска територия,да докажеш всичко това което си,да поставиш рекорд в тежки условия и то не какво да е,а един доста тежък преход из наи-страшните условия на планетата.
    Да си дойдем на съществената тема.Предлагам да се сформира екип от хора с желание,опит,ум,хъс и да се сформира една група хора да подготвим темата и намерим определените спонсори,да направиме тази идея осъществима и да свалиме рекорда Смоленск -Чукотка който е 3 месеца и 17 дни с много сериозен бюджет,което си е тотален харч.Както се знае че ние българите сме доста изобретателни и винаги пълни с идеи,ако се стигне до подобно разбиране съм съгласен да направим една наистина доста екстремна крачка и да действаме.

От: Експедиция до Чукотка.

Първоначално публикуван от kzanderX Преглед на мнение
    Незнам защо,но всеки или пише нещо което вече се е случило или ако някой го е направил то това не е българин.Идеята на всеки един от този форум предполагам е да бъде актуален с нещо и затова се реших да дам идея за подобно предизвикателство,което не се случва всеки ден или всяка година.Да преминеш цялата руска територия,да докажеш всичко това което си,да поставиш рекорд в тежки условия и то не какво да е,а един доста тежък преход из наи-страшните условия на планетата.
    Да си дойдем на съществената тема.Предлагам да се сформира екип от хора с желание,опит,ум,хъс и да се сформира една група хора да подготвим темата и намерим определените спонсори,да направиме тази идея осъществима и да свалиме рекорда Смоленск -Чукотка който е 3 месеца и 17 дни с много сериозен бюджет,което си е тотален харч.Както се знае че ние българите сме доста изобретателни и винаги пълни с идеи,ако се стигне до подобно разбиране съм съгласен да направим една наистина доста екстремна крачка и да действаме.
    За да съм в помощ на идеята, която подкрепям - ето повече инфо за нещо вече състояло се, писано в друг раздел на форума ни -
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13085

Коментар

Да не седи темата като "дайте, да дадем", Ви предлагам да напишете един предварителен план.
      Каква ще бъде Вашата роля в експедицията, какво предлагате, какви цели и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
        Да не седи темата като "дайте, да дадем", Ви предлагам да напишете един предварителен план.
        Каква ще бъде Вашата роля в експедицията, какво предлагате, какви цели и т.н.
        Занимавам се професионално със снимане - оператор съм в една телевизия, която бе партньор в излъчването на Дакар 2011 - ТВ7.От мен снимането и всичко друго, което се налага за подобно мероприятие.

Коментар

Владо, имах предвид колегата kzanderX

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
            Владо, имах предвид колегата kzanderX
            И на мен ми стана любопитно, сигурно колегата има конкретен план в детайли, ще се радвам да го сподели с нас.
            Владо, а ти се стягай, че телевизията догодина може и да те откомандирова за целия Дакар там, на място.
            LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
            www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
              И на мен ми стана любопитно, сигурно колегата има конкретен план в детайли, ще се радвам да го сподели с нас.
              Владо, а ти се стягай, че телевизията догодина може и да те откомандирова за целия Дакар там, на място.
              Дай Боже да видя Дакар от близо, сигурен съм, че всички ние мечтаем да бъдем там!Страшно впечатляващо!!!
              Относно 'Експедиция Чукотка'. Това е много сериозно нещо, с голяма сериозна логистика.Смятам,че е напълно възможно - въпрос на организация и пари. Като начало ще погледна руснаците как са се справили с това пътуване, колко километра, какво гориво и прочее...Зарибих се сериозно,момци....жената да му мисли...

Коментар

Здравейте и благодаря за изказаните мнения относно темата, която пуснах.
                Става въпрос за това как ние като цяло нацията с каквото и да се захванем си стоим в България,кой знае за нас,та дори в САЩ незнаят къде е България.Идеята е следната нека да покажем на света,че не сме само любители,че не парадираме само с това "ще изкарам днес Патрола всички да ме видят", става въпрос за нещо различно и доста силно изживяване,доказване,бъдещо развитие и пр.Кажете ми как световните марки каквито и да са те ще имат желание да инвестират в БГ като никой не си мърда пръста,най-после да се появят свястни момчета и да покажат на ДАКАР че не сме държава,коята не се знае,както и мотокроса Митко Рангелов защо никой не го обсъжда,защото федерацията се изпални с връзкари и спорта се върти само в БГ,така и културата OFF ROAD.Смятам че е нужно подобно нещо,смятам че сме способни да поставим дори рекорд на прехода,смятам че това е нещо което трябва да се направи за да видят всички че БЪлгария има характер.
                Искам да споделя за себе си че от дете съм се занимавал с мотокрос,ендуро,израстнал съм по гори и трасета познавам се с много известни бивши състезатели(ветерани),познато ми е всичко от това за което си говорим,знам че за да успее човек на днешно време в нашата скромна държавица или трябва да е човек на някой или да има страхотен късмет.
                Та всичко това което съм казал се надявам да спомогне за идеята,а относно финансирането просто всеки си хвали страната руснаците с ГАС 66 пък ние да покажем,че TOYOTA HILUX ARCTIC ще се докаже като нещо наистина добро за преход и то в най-тежките условия на планетата.Просто давам пример,не смятам че липсата на спонсори е голяма и все няма голями фирми които биха финансирали проекта,а и то не е да каже човек 100-200 000 лева,може би 10-на пъти по малко,въпрос на време и споразумения е,а относно моята роля искам да изразя мнение,че както съм дал идеята имам и желанието да учавствам и ако сте ЗА определената идея дайте да седнем да се видим да обсадим и сериозно да подходим към това.

Ето това е добре че снимаш,ако може да го сглобим като материял и да го пуснем като репортаж за вбъдеще,в коя телевизия си.?
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-01-11, 21:04. Причина: Сливане на 2 последователни публикации

Коментар

Комшу ... колко диоптера носиш???
                  Че, май са ти малко ...... или Чукча Писатель, не Читатель

Владо е писал ..... ама кой да чете ....?
                  (Червеното е верния отговор)

Първоначално публикуван от Владо_Веков Преглед на мнение
                  Занимавам се професионално със снимане - оператор съм в една телевизия, която бе партньор в излъчването на Дакар 2011 - ТВ7.От мен снимането и всичко друго, което се налага за подобно мероприятие.
                  Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Е хайде сега,не съм видял и какво от това...дайте да си говорим по темата и ако може да се измисли нещо чакам мнения и препоръки.

Колега гледам че сме близо един от друг да седнем на по кафе тези дни и да поговорим по темата
                    Последно редактирано от Венци- малкия; 27-01-11, 17:52.

Коментар

...пък ние да покажем,че TOYOTA HILUX ARCTIC ще се докаже като нещо наистина добро за преход и то в най-тежките условия на планетата.Просто давам пример,не смятам че липсата на спонсори е голяма и все няма голями фирми които биха финансирали проекта,а и то не е да каже човек 100-200 000 лева,може би 10-на пъти по малко,въпрос на време и споразумения е,а относно моята роля искам да изразя мнение,че както съм дал идеята имам и желанието да учавствам и ако сте ЗА определената идея дайте да седнем да се видим да обсадим и сериозно да подходим към това.
                      Това някакъв виц ли е? За текста в червено?
                      Хубавото е, че мечтите са безплатни.

Сега конкретно.
                      Само едната гума на арктик хай-лукса, който ти е от аватара, хенд мейд, струва едни хиляди лири. Да не говорим за останалото по колата. 200.000лв. каде може и да ти стигнат за един автомобил. Не съм чел нищо за Чукотка в детайли, но освен ако не си с руска машина, едва ли е добра идея да се отиде там само с един автомобил. Значи поне два. И то максимално еднакви. И друго. Освен пари в подготовка на автомобилите, ще има разходи и за много други неща.

Коментар

Здравейте и благодаря за изказаните мнения относно темата, която пуснах.
                        Става въпрос за това как ние като цяло нацията с каквото и да се захванем си стоим в България,кой знае за нас,та дори в САЩ незнаят къде е България.Идеята е следната нека да покажем на света,че не сме само любители,че не парадираме само с това "ще изкарам днес Патрола всички да ме видят", става въпрос за нещо различно и доста силно изживяване,доказване,бъдещо развитие и пр.Кажете ми как световните марки каквито и да са те ще имат желание да инвестират в БГ като никой не си мърда пръста,най-после да се появят свястни момчета и да покажат на ДАКАР че не сме държава,коята не се знае,както и мотокроса Митко Рангелов защо никой не го обсъжда,защото федерацията се изпални с връзкари и спорта се върти само в БГ,така и културата OFF ROAD.Смятам че е нужно подобно нещо,смятам че сме способни да поставим дори рекорд на прехода,смятам че това е нещо което трябва да се направи за да видят всички че БЪлгария има характер.
                        Искам да споделя за себе си че от дете съм се занимавал с мотокрос,ендуро,израстнал съм по гори и трасета познавам се с много известни бивши състезатели(ветерани),познато ми е всичко от това за което си говорим,знам че за да успее човек на днешно време в нашата скромна държавица или трябва да е човек на някой или да има страхотен късмет.
                        Та всичко това което съм казал се надявам да спомогне за идеята,а относно финансирането просто всеки си хвали страната руснаците с ГАС 66 пък ние да покажем,че TOYOTA HILUX ARCTIC ще се докаже като нещо наистина добро за преход и то в най-тежките условия на планетата.Просто давам пример,не смятам че липсата на спонсори е голяма и все няма голями фирми които биха финансирали проекта,а и то не е да каже човек 100-200 000 лева,може би 10-на пъти по малко,въпрос на време и споразумения е,а относно моята роля искам да изразя мнение,че както съм дал идеята имам и желанието да учавствам и ако сте ЗА определената идея дайте да седнем да се видим да обсадим и сериозно да подходим към това.
                        По-добре да изпратим човек на Марс !

Колега, ако това ти е плана за реализация на една такава експедиция, тази тема директно я местя в кофата или научната фантастика.

Коментар

.................................................................
                          Колега гледам че сме близо един от друг да седнем на по кафе тези дни и да поговорим по темата
                          Няма проблем!

И ... разрови се по старите теми (много старите) и .... ще откриеш, че един мъж и една жена също от Сливен вече са го правили ... или почти .....
                          Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                            ...И ... разрови се по старите теми (много старите) и .... ще откриеш, че един мъж и една жена също от Сливен вече са го правили ... или почти .....
                            Ето я тази тема:
                            ТрансСибир-2004. Русия, до Магадан и обратно

Коментар

Чакайте бе хора много лесно се предавате,значи ако става въпрос за Дакар или нещо подобно което вие сте си сложили като тема и го подкрепяте може,но появи ли се някой страничен го изолирате,ок както искате става въпрос че желание има но няма борба,никой не говори за пари по автомобилите,а за разходи за самите автомобили,колко им е на TOYOTA да спонсорират нещо което да им засили продажбите.А относно пращането на човек на Марс,искам да ви кажа че американците за някакви си тъпи опити да си чешат крастата в пустинята плащат милиони а ние веднага се предаваме като стане въпрос за пари,е как да се сформира някаква структора....отново ще подчертая че в БГ вече всичко става с връзки и хора на някой и ако не е така заплюите ме,ако не съм прав.

Какво означава вече са го правили,почти,ние какво сме клонинги или хора с цели,ако така го караме до никъде няма да се стигне....помислете

Първоначално публикуван от CarTest™ Преглед на мнение
                              Няма проблем!

И ... разрови се по старите теми (много старите) и .... ще откриеш, че един мъж и една жена също от Сливен вече са го правили ... или почти .....
                              Е има време пиши тук пък ще видим
                              Последно редактирано от Венци- малкия; 27-01-11, 18:18.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X