Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Експедиция до Чукотка.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Експедиция до Чукотка.

2 въпроса имам.

На колко години си ?
    И някога ходил си да търсиш спонсори ?

Коментар

Според теб има ли значение годините на 24 съм,да и съм търсил спонсори брат ми е републикански шампион писта и как мислиш че се вадят 15 000 лв за 1 месец без работа а само настройки и тренировки....не смятам че когато има желание има и пречки

Спонсори се намират лесно стига да знаеш как и всичко да ти е подредено като хората,да имаш готов проект да изявиш точно аргументите си.
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-01-11, 22:01. Причина: Сливане на 2 последователни публикации

Коментар

Първоначално публикуван от kzanderX Преглед на мнение
        Чакайте бе хора много лесно се предавате,значи ако става въпрос за Дакар или нещо подобно което вие сте си сложили като тема и го подкрепяте може,но появи ли се някой страничен го изолирате,........
        Колега, не се впрягай, почети малко повече и ще видиш, че тук никой не е бил "слаган на място" защото е нов... Напротив, има примери за хора на които първия пост във форума им е бил търсене на подкрепа за конкретен проект (пътуване) и са получавали сериозно (дори и материално) подпомагане.
        Но съгласи се, че не може да си виждал звездна карта на небето в едно списание и след това да предложиш на НАСА да покажат, че са Американци като изпратят хора на Плутон с кораб "като на Блейк" и с аргумента, че Тойота със сигурност ще се навият да го построят... Само да кажат кой да го кара по роуд бук до Плутон на фарове!
        Technical Rescue Direct - life lies in courage
        http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Съгласен съм с теб,ок да седнем и да намерим спонсори просто да станем и да го направим,ще се направи прехода с два джипа виж колко фирми има които може да пуснат по някой лев няма да е ARCTIC CAR,но поне ще бъде по-евтино.Имам разни познати в BOSCH,BUL INS,ARMEEC,LEV INS,MOTUL,LUKOIL и др. мисля да се съберем и да обсъдим проекта,иначе си говорим празни приказки и ако никой няма желание да се занимава с това по-добре да не се хабим напразно,а да си гледаме живота и да си караме по Стара планина...

Коментар

Съгласен съм с теб,ок да седнем и да намерим спонсори просто да станем и да го направим,...
            Добре, само не разбрах да седнем или да станем...
            Както и да е, да не спамим повече хубавата тема. На мен действително страшно много ми се пътува сериозно в Сибир, но по някои обективни причини няма да мога да го направя лично тази година. Това което мога да направя, е да подпомогна (безвъзмездно) ТВОЯ проект с перфектно оборудвани експедиционни аптечки, когато си/сте готови за тръгване!
            П.С. Онези готините Тойотки ги правят ARCTIC TRUCKS, не ARCTIC CAR, ако има някакво значение....
            Technical Rescue Direct - life lies in courage
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

За там ще ни трябва руска машина, ако Пеко е взел телефона на Чагин, може да се свържем с него да ни даде един Камаз и завода да ни бъде спонсор, аз ще бъда шофьор .
              LZ1NBN

Коментар

Значи относно ARCTIC TRUCKS ми е ясно просто в бързината съм го объркал,има един сайт само че не намирам цени http://www.arctictrucks.com/, става въпрос за не кой знае какви силни машини,просто добър лифтинг,предполагам и ARB съгласувано към тунинга,тъй като доста са нещата но не смятам да са цифра.Относно подобни експедиций може много да се говори,благодаря за разбирането,знам какво е да можеш,да искаш,а да не се осъществява,та за спонсорство може да се поговори,смятам че има къде къде също така надеждни машини,съгласен съм да обсъдим други марки,за мен Toyota и Nissan са двете по-надеждни марки за подобни хард преходи,ще се радвам ако може да сме си полезни приятелче...

ЕВалата брат е това беше най-якото изказване,да ама хубаво ще ни спонсорира завода ама незнам като се счупи Камаза ние къде оставаме...то си му трябва на това животно доста механизация за ремонт.Според мен дайде да изкараме 2 Chevy Blazer K30 M1008 и да забравиме за ремонти и проходимост,един нормален лифтинг,тъй като той си е висок базово с добри гуми и да отпрашваме,а понеже е пикап върши добра работа за багажа и без това 3-ма човека са точно,помислете си за Шевролета,може и да е K5 поне не е пикап и може да се спи на задната седалка,а и с този здрав дизел 10 пъти до Чукотка и обратно ще отиде.
                Последно редактирано от Чавдар (V93); 28-01-11, 00:54.

Коментар

Тази тема е много, много сериозна.
                  1. Документация / уточняване къде и какви визи, разрешителни за преминаване през райони със специален режим/.
                  2. Изработване на график относно времето за подготовка 2 години, 3 години/.
                  3. Избор на Маршрут.
                  4. Логистика, в това число и кореспонденция с местни клубове по маршрута.
                  5. .Чак след това избор на модел машина и определяне на допълнително оборудване.
                  6. Схеми на финасиране и възвръщаемост. За спонсори - рамков бизнес проект.
                  7. Кондиционна подготовка. Предварителни преходи с цел натрупване на опит и тест за психологическа съвместимост. Тест на автомобилите.
                  8. PR и медии.

И още поне 10 точки, за които в момента не се сещам
                  Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Сега най-после някой каза нещо което всички очаквахме,а не кой кого каде щял да праща,благодаря за инфото,ако има вариант скоро да се направи една среща и да се започне всичко това да се обсъжда и да се подрежда едно по едно.

Коментар

Сега най-после някой каза нещо което всички очаквахме,а не кой кого каде щял да праща,благодаря за инфото,ако има вариант скоро да се направи една среща и да се започне всичко това да се обсъжда и да се подрежда едно по едно.
                      Колега, вие стартирахте темата, не чакайте друг да рисува рамката на подобна експедиция. Или си кажете конкретните идеи, проекти, бюджети, или темата отива в коша, където и е мястото. Среща може да се направи, когато тук ВИЕ покажете поне примерен маршрут и груба оценка на нужната техника като цена и осигуряване. Нали идеята е Ваша, не на Ник Николов, развийте я вие.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Злати, струва ми се, че трябва да пуснем в образователния раздел, една тема " Как се кандидатства за спонсорство ? ".
                        Защото вече няколко пъти имаме публикации от момчета пълни с ентусиазъм, но съвършено незапознати с методи за финансиране на спортни или други прояви.
                        Прочитайки тук за успехите на колеги очевидно си формулират тезата:

"Спонсорите на нашите приятели, са и наши спонсори " .

Която е дълбоко невярна, както знаем.
                        Никой не е склонен да изслуша разказ, как геройски ще изхарчиш едни негови 100 000 Евро, счупвайки няколко коли - в името на имагинерна цел.
                        Величието на България да речем .
                        Или пък, като имаше една тема , цитирам по памет : Седим си с комшията пред входа и изведнъж ни хрумна да отганизираме състезание траял, за тежки ендура.
                        Пари - нямаме, организационен опит - нямаме, мотори - нямаме, спонсори за награден фонд - нямаме, но някак си ще е много готино да дойдат едни батковци и да си счупят моторите струващи по 20 000 лева, за наш кеф .
                        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Ник, ти правилно си казал, мерак има, идеи с факти никак. Затова чакам от колегата поне идеен план в детайли, дори без парите засега. Просто да видим какво точно има като визия за такава експедиция, освен величието на България.
                          Ще почакам до довечара и ако такова нещо няма, дори само в общи линии очертано в десетина точки, темата поема към другите безмислени неща или по скоро към заключване.
                          LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Мечтите са хубаво нещо, а реализацията им, макар и трудна, е постижима.

Имам една молба, към автора на темата, моля оставяйте интервал, след препинателните знаци!
                            Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                            Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

... Според мен дайде да изкараме 2 Chevy Blazer K30 M1008 и да забравиме за ремонти и проходимост,един нормален лифтинг ...
                              С лифтинг се опъват бръчки по лицето.

И какви са тия Шеви-та?!? Ти не караш ли Тойота? Или чакаш някой да ти подари джип/пикап та да можеш да си го трошиш с кеф?

Защо мислиш, че някой в този форум е застанал на нисък старт и чака само знак да притича при тебе? Хората, дето събирахме пари за да ги пратим на "Дакар", ги знаем какво могат, защото са го показвали неведнъж през годините.
                              Ти какво предлагаш, какво можеш, какво знаеш, та да поиска някой да ходи с тебе на другия край на света?
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                                Мечтите са хубаво нещо, а реализацията им, макар и трудна, е постижима.

Имам една молба, към автора на темата, моля оставяйте интервал, след препинателните знаци!
                                И с двете мнения на колегата giоrgio съм съгласен
                                Сега по темата,която се оказва твърде... твърде сериозна- от София до Москва има около 2000км, от Москва до нос Шмит - още близо 26 000 км...Като за начало с какви автомобили, какъв разход...Трудна работа...Но искам това пътуване, при това много!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X