Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, научете си правата!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Колеги, научете си правата!

Говорим за малко мръсни фарове. Те затова на ксеноновите задължително слагат пръскалки. Иначе ясно е, че ако замажеш фара с 1см глина, той нито ще заслепява, нито изобщо ще личи, кога е включен.

Коментар

Мен пък ме спря ченгето пред френската гимназия, без да искам съм включил само габаритите, ама единия изгорял. К'во ши прайм? Пиши , викам. Той - айде да видиш че съм пич. Та го питах пича, може ли на габарити само - той : ДА, може. Ама явно с този си отговор е правел услуга на други свои колеги, демек да си карам аз на габарити, пък те да си ме спират.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
        Някой може ли да ми обясни какво точно икономисват колегите, които карат на габарити вместо на къси...?!? И какво всъщност има да се обжалва ?
        Причернява ми като ми изскочи такова камикадзе с мижави габарити в ден с хубава софийска мъгла...
        Леко смесваш нещата . В мъгла ( независимо дали през лятото или през зимата) Закона е категоричен : Късите светлини са задължителни ! Това впрочем е един от случаите , в които можеш да използваш и специалните фарове за мъгла ( ако ги имаш) .
        А темата третира вечния спор във Форума за ползата от задължителните включени къси през зимата , особено в хубав и слънчев софийски ден .

... иначе какво се икономисва при невключени фарове , или иначе казано : какъв е преразхода при включени фарове е чисто технически въпрос
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Мнение на sveta68 >Някой може ли да ми обясни какво точно икономисват колегите, които карат на габарити вместо на къси...?!? И какво всъщност има да се обжалва ? Причернява ми като ми изскочи такова камикадзе с мижави габарити в ден с хубава софийска мъгла...
          Разход на енергия. Това означава повишен разход на гориво. При мен това е 0,2 л/100 км. повишение на разхода. За съответния период ще измина около 8000 км., като 1000 от тях са в тъмната част на денонощието. Остават 7000 или 14 литра гориво. Това е разхода.

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
            Разход на енергия. Това означава повишен разход на гориво. При мен това е 0,2 л/100 км. повишение на разхода. За съответния период ще измина около 8000 км., като 1000 от тях са в тъмната част на денонощието. Остават 7000 или 14 литра гориво. Това е разхода.
            Тази сметка няма как да е вярна. Крушките консумират общо 130 Вата. Колко процента е от 50,60 или 100те киловата на мотора?

Коментар

Първоначално публикуван от rulin Преглед на мнение
              Аман от философи! - ще преживееш тези 200ml, които се съмнявам, да са толкова дори. На мен лично фарове при ясен ден са ми спасявали живота - и не само моя.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Карам на къси целогодишно. За да ме виждат такива като онзи, който ме размаза посред бял ден защото "не ме бил видял". Навик. И да не е задължително, пак така ще карам. И ще преживея "преразхода" на гориво...
                Дори и и в слънчев ден движеща се кола без светлини ми изглежда като спряла. Примера с габарити в мъглив ден е пример за крайната степен на безотговорност. При положение, че късите светлини са задължителни за зимния период дори през деня, има достатъчно много хора, които не ги включват дори при намалена видимост. За това ставаше въпрос...

Коментар

За съжаление, има и такива, които в слънчев, летен ден, в оживен трафик, карат с включени светлини. Резултатите сме коментирали няколкократно.
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                    Карам на къси целогодишно. За да ме виждат такива като онзи, който ме размаза посред бял ден защото "не ме бил видял". Навик. И да не е задължително, пак така ще карам. И ще преживея "преразхода" на гориво...
                    Дори и и в слънчев ден движеща се кола без светлини ми изглежда като спряла. Примера с габарити в мъглив ден е пример за крайната степен на безотговорност. При положение, че късите светлини са задължителни за зимния период дори през деня, има достатъчно много хора, които не ги включват дори при намалена видимост. За това ставаше въпрос...
                    Ооо,то има такива дето и полицеиски буркан,и всякакви блицове няма да им направят впечетление...Та камо ли някакви фарове.Разните сметки за разход и т.н,са излишни-законово е изискването да се кара на фарове (не съм най-стриктния в спазването на законите),начи ще караме на фарове.Зимните гуми не са задължителни,ма зимата гледам да ги сложа.
                    За мъгла и вечер,си е голяма простотия да пестиш от фарове-като стане беля всичката икономия ти излиза през носа-като нерви и пари.
                    Та освен правата е хубаво да си знаем и задълженията,и да изпълняваме поне смислените от тях.
                    Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Мнение на Scrapheap > Аман от философи!
                      Не е въпрос на философия, а на реални показания. Мнение тук не съм дал - дали е добре или не, относно включването на фаровете през светлата част на денонощието. Така, че философстването оставам на Вас.

Коментар

Re: От: Колеги, научете си правата!

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
                        Освен това е хубаво да поддържате стопове,фарове,мигачи и регистрационните номера чисти-фишчето е 50лв.
                        Преди около месец валеше и беше много кално. От КАТ Дупница ме спряха, отбих и започнах да свалям стъклото. Полицаят ми направи знак да почакам, отиде пред колата и с един парцал ми избърса фаровете. После без да казва нищо само ми направи знак да тръгвам. Благодарих му и си продължих. От тогава реномето на институцията лично за мен се повиши. И там имало хора.

Коментар

От: Re: От: Колеги, научете си правата!

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Преди около месец валеше и беше много кално. От КАТ Дупница ме спряха, отбих и започнах да свалям стъклото. Полицаят ми направи знак да почакам, отиде пред колата и с един парцал ми избърса фаровете. После без да казва нищо само ми направи знак да тръгвам. Благодарих му и си продължих. От тогава реномето на институцията лично за мен се повиши. И там имало хора.
                          Да не е.... да се е препознал?

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                            За съжаление, има и такива, които в слънчев, летен ден, в оживен трафик, карат с включени светлини. Резултатите сме коментирали няколкократно.
                            Аз карам на фарове откакто имам книжка. От 1986. По бай Тодорово време ме спираха милиционерите и ме питаха за фаровете. Казвах им, че не виждам. Не е забранено, нали. Пък и не съм пернишки голфаджия с електромер.....

Коментар

Първоначално публикуван от artefekt Преглед на мнение
                              Да не е.... да се е препознал?
                              Като си с Нива, се случва и това, макар че обикновената роля на този автомобил по отношение на КАТ е шапка-невидимка.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                                Като си с Нива, се случва и това, макар че обикновената роля на този автомобил по отношение на КАТ е шапка-невидимка.
                                Баси...да събудиш съжаление дори в катаджийте!!!! Кво му има на този автомобил-незнам!!
                                088пет722пет99
                                http://www.hydropompi.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X