Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги, научете си правата!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Колеги, научете си правата!

Здравейте Колеги,

Ще започна темата с оплакване от собствената си глупост, но се надявам и други колеги да споделят опит в други ситуации, за да не ставаме жертна на кофти институции.

Бях спрян на караулката на "Ботевградско шосе", където полицаят ми обясни, че по закон, през дея в зимните месеци трябвало да се движа с включени къси светлини. Аз карах на габарити, не исках да му давам пари и ми състави фиш. Прибрах се вкъщи, отворих закона и видях следният текст:
    става дума за чл. 70, ал. 3 т. 2

от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

Във фиша изрично пише, че глобата ми е за невключени къси светлини, но уви фишовете не подлежат на обжалване и ще си го платя.

Надявам се постът ми да ви е полезен и други хора да не изпадат в подобна ситуация и да не стават жертви на прекалено "съвестни" полицаи...

От: Колеги, научете си правата!

Габаритите не са "светлини за движение през деня". "Светлините за движение през деня" са с друга мощност, друга насоченост и т.н. Можеш да си ги монтираш отделно.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Габаритите не са "светлини за движение през деня". "Светлините за движение през деня" са с друга мощност, друга насоченост и т.н. Можеш да си ги монтираш отделно.
      и се наричат "дневни светлини"
      ________________________________________________________________________________________
      Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
      HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Колеги, благодаря за отговорите, явно грешката си е моя.

Коментар

Ясно, отпред си монтирам дневни светлини, а от зад какво трябва и трябва ли да свети нещо?
          "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

не се занимавай с глупости, карай си с късите светлини.
            щото пак ще ти напишат фиш или акт до 50 лв и пак няма да имаш право да обжалваш.

Коментар

Първоначално публикуван от renton Преглед на мнение
              Здравейте Колеги,

Ще започна темата с оплакване от собствената си глупост, но се надявам и други колеги да споделят опит в други ситуации, за да не ставаме жертна на кофти институции.

Бях спрян на караулката на "Ботевградско шосе", където полицаят ми обясни, че по закон, през дея в зимните месеци трябвало да се движа с включени къси светлини. Аз карах на габарити, не исках да му давам пари и ми състави фиш. Прибрах се вкъщи, отворих закона и видях следният текст:
              става дума за чл. 70, ал. 3 т. 2

от 1 ноември до 1 март задължително се движат с включени светлини за движение през деня или с къси светлини.

Във фиша изрично пише, че глобата ми е за невключени къси светлини, но уви фишовете не подлежат на обжалване и ще си го платя.

Надявам се постът ми да ви е полезен и други хора да не изпадат в подобна ситуация и да не стават жертви на прекалено "съвестни" полицаи...
              Габаритни светлини или стоянка(руски) се използава само при спрял автомобил,даже на немските машани можеш да диференцираш леви и десни-заради тесните улици на Европа и улесняване на спирането по бордюри.Така че тука фуражките са се справили.
              МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Някой може ли да ми обясни какво точно икономисват колегите, които карат на габарити вместо на къси...?!? И какво всъщност има да се обжалва ?
                Причернява ми като ми изскочи такова камикадзе с мижави габарити в ден с хубава софийска мъгла...

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                  Ясно, отпред си монтирам дневни светлини, а от зад какво трябва и трябва ли да свети нещо?
                  ми пусни си късите, и квото свети отзад - таквоз.
                  Може и просто да видиш друга кола като твоята какво и свети отзад,че знае ли се колко изгорели габарити имаш
                  и всъщност що те тормози да си на къси ?
                  байо, кажи ти моите и аз твоите кривици, па да се поправим и все (за)едно да вървим, ако ще бъдем хора.
                  Един луд: на много простите хора всичко им се вижда сложно…
                  Суперспам - спама на суперите

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                    Някой може ли да ми обясни какво точно икономисват колегите, които карат на габарити вместо на къси...?!?
                    Тези са с монтиран електромер!!!
                    088пет722пет99
                    http://www.hydropompi.com/

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                      Някой може ли да ми обясни какво точно икономисват колегите, които карат на габарити вместо на къси...?!? И какво всъщност има да се обжалва ?
                      Причернява ми като ми изскочи такова камикадзе с мижави габарити в ден с хубава софийска мъгла...
                      Ами накрая като дойде сметката за тока от ЕВН,ЧЕЗ и .....
                      МБ124 200Д седан 5 скорости 88 год. МБ 124 Е300Д Т 24 в 93 год. ОПЕЛ ФРОНТЕРА А ДБ 2,8ТДИ 95год. Не е проблем че човек е смъртен,проблема е че е внезапно смъртен!

Коментар

Освен това е хубаво да поддържате стопове,фарове,мигачи и регистрационните номера чисти-фишчето е 50лв.
                        Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Не само е хубаво, ами е и полезно. Ако са ми мръсни фаровете и светят като запалки, от това страдам преди всичко аз, и никой друг.
                          Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Първоначално публикуван от windwarrior Преглед на мнение
                            Ако са ми мръсни фаровете и светят като запалки, от това страдам преди всичко аз, и никой друг.
                            Малка подробност - мръсните фарове заслепяват много повече от чистите. Просто мръсотията преди всичко разсейва, а не поглъща светлина.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              Малка подробност - мръсните фарове заслепяват много повече от чистите. Просто мръсотията преди всичко разсейва, а не поглъща светлина.
                              Не съм съгласен с това - ама хич
                              Че разсейват - разсейват, ама и бая поглъщат и при разминаване напомнят светофарите за трамваите, пък те не ме заслепяват.
                              Последно редактирано от Scrapheap; 27-01-11, 10:09.
                              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X