Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Търси се отчаяно....математик!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Търси се отчаяно....математик!

Да се похваля, днес бях при Филип на урок. Много му благодаря, за което! Много добре обяснява, изясниха ми се доста неща, сега остава да порешавам задачи и късмет.
    Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
    A2 (+)

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
      пресичане на равнина с хиперболичен параболоид... знаеш ли как се рисува?
      Това "седлото" ли беше?

Я си пийте бирата!

Коментар

Първоначално публикуван от cveti Преглед на мнение
        Да се похваля, днес бях при Филип на урок. Много му благодаря, за което! Много добре обяснява, изясниха ми се доста неща, сега остава да порешавам задачи и късмет.
        Носеше ли със себе си едни симпатични шушета?

Коментар

Ц... Ама момичето не е глупаво - обеща да черпи само след взет изпит. Иначе бирата ще бъде изпита и после ходи търси пияницата да ти я връща!

Коментар

Учите ли, учите ли?

Коментар

Добре потготвен за изпит по математика е този, който почне да решава задачи на сън... След този момент "Среден 3" е в кърпа вързано...
              Успех!
              Публикувайте отговор

Коментар

Филип, честно казано, ми вдъхна кураж(имало случаи и по-зле от моя) и дори схванах някои задачки в аналитичната геометрия...Е все пак далеч съм още от 3 (според изискванията)...Но има още 2 дни..
                Все, что делаешь, надо делать хорошо, даже если совершаешь безумство.
                A2 (+)

Коментар

Ясно. Ако се оплескаш, на поправката ще ти помагам аз. 5 ще изкараш, но не се знае после дали ще излезе икономист от тебе.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                    Добре потготвен за изпит по математика е този, който почне да решава задачи на сън... След този момент "Среден 3" е в кърпа вързано...
                    Успех!
                    Прав си колега.Аз бях така с втора Математика, която при мен включваше диференциали, Бернулиев диференциал, двойни интеграли.Накрая наистина на сън ги решавах.Е, имаше и функция на две променливи, теория на вероятностите и числови редове, но те бяха леката козметика.Колко съм ги решавал, само аз си знам.Накрая изкарах 5 де, но наистина имаше учене.Ходех при една асистентка от катедра Приложна математика в МЕИ.Страшна беше.

п.с.Цвети, успех.
                    Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Не е страшно да те скъсат на изпит. Днес беше 21-я ми изпит в университета и втория на който ме късат. Сега мисля да си науча както трябва и на поправката да се боря за 5.
                      Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
                      Телефон - в профила!

Коментар

Лоша тема ми подхванахте, от която ме хвана логореята. Пак ще се пропия от мъка. Ето математиките, които помня отпредмети ФМИ:

1. линейна алгебра (матрици, детерминанти...)
                        2. аналитична геометрия (прави, параболи, хиперболи, елипси, канонизиране на криви...)
                        3. висша алгебра (групи, пръстени и т.н.),
                        4. диференциално и интегрално смятане 1 (диференциали и интеграли),
                        5. диференциално и интегрално смятане 2 (редици, редове, интеграли, диференциали и какво ли още не),
                        6. математически анализ и диференциална геометрия (тук признавам, че пропуснах много, но със сигурност помня двойните интеграли и едни ужасни повърхнини... едвам закачих 4 - при това за първи път от много години НЕ бях в група водена от Иванка Иванова и Андрейчин - легендите на ФМИ!),
                        7. математически увод в икономиката (приятен предмет, по който се провалих с гръм и трясък),
                        8. математическо моделиране (много, ама много приятен предмет!),
                        9. теория на вероятностите,
                        10. статистика,
                        11. приложна статистика (блах - не питайте какво е!!!),
                        12. диференциални уравнения (едни задачи, едно чудо...),
                        13. Дискретна математика (булева алгебра, автомати, разни "езици" до които не стигнах, преподавателя не беше от най-готините),
                        14. Комплексен анализ (един от любимите ми предмети!),
                        15. Числени методи (Бог да го прости Боянов, предметът беше лесен и приятен, но не ме грабна, учиха се интересни неща, но и упражненията на компютър куцаха доста),
                        16. Математическо оптимиране 1 (симплекс метод... и май толкоз?!? - ще си остане загадка за мен дали е имало нещо друго, но имам 5 или 6),
                        17. Математическо оптимиране 2 (ужасна, направо отвратителна теория... която май се свежда общо до двойнствен симплекс метод?!? - ситуацията беше същата като 16., но с по-ниска оценка, май 4),
                        18. Уравнения на математическата физика (супер приятен предмет, много интересни задачи от частни диференциални уравнения... при него всъщност разбрах какво съм учил по диференциални уравнения. Поздрави за Гено Дачев!),
                        19. Числени методи за диференциални уравнения (избираема дисциплина, която записах инспириран от предишната),
                        20. Комбинаторика (избираем за кредити, на който не обърнах достойно внимание),
                        21. Математическо моделиране в биологията (популационна, ензимна динамика и подобни интересни модели),
                        22. Геометрични вероятности и интегрална геометрия (страхотен предмет на Грозьо Станилов - респект... и до ден днешен си решавам такива задачки за кеф),
                        23. Предмет на геометрията (геометрия на Лобачевски - много интересна ми беше докато я учихме)...

... за други математики от бакалавърската степен не помня. Имаше още една избираема от рода на комбинаториката, но нея я минах 5 за 6 с отличен 6. Останалите предмети съм записвал избираеми от сферата на информатиката - матлаб, програмирания, бази данни и т.н. В общи линии хем за да имам грамотност и хем да избивам кредити. Завърших 6 месеца по-късно отколкото трябваше, защото проф. Лило Лилов ме скъса три пъти на теорията от аналитична механика... На четвъртия път ми писа 3 и се почувствах жив... и най-накрая разбрах, че задачите по механика, които иначе съм решавал без проблем, не са това, което са

В магистърската степен реших да сменя малко темата, че в приложната математика започна да става страшно. И записах учителската специалност... Там бяха по-леки сметките, но по-сериозна философията - методика на обучение, методи за работа с талантливи ученици, училищен курс по геометрия, теория на тестовете, нещо като "мениджмънт" на образованието - забравих името на предмета, диалогово-обучаващи програми (на тази тема писах дипломна работа и всъщност активно работя по личен проект и до днес), и т.н.

След тази тирада си дадох две години отдих от математиката... Ама сега пак я започнах в Благоевград в сферата на методиката на обучение. Като ми мине това ще запиша философия, психология или богословие. Със сигурност няма да има сметки

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                          Лоша тема ми подхванахте, от която ме хвана логореята. Пак ще се пропия от мъка. Ето математиките, които помня отпредмети ФМИ:

1. линейна алгебра (матрици, детерминанти...)
                          2. аналитична геометрия (прави, параболи, хиперболи, елипси, канонизиране на криви...)
                          4. диференциално и интегрално смятане 1 (диференциали и интеграли),
                          5. диференциално и интегрално смятане 2 (редици, редове, интеграли, диференциали и какво ли още не),
                          6. математически анализ и диференциална геометрия (тук признавам, че пропуснах много, но със сигурност помня двойните интеграли и едни ужасни повърхнини... едвам закачих 4 - при това за първи път от много години НЕ бях в група водена от Иванка Иванова и Андрейчин - легендите на ФМИ!),
                          9. теория на вероятностите,
                          12. диференциални уравнения (едни задачи, едно чудо...),
                          13. Дискретна математика (булева алгебра, автомати, разни "езици" до които не стигнах, преподавателя не беше от най-готините),
                          16. Математическо оптимиране 1 (симплекс метод... и май толкоз?!? - ще си остане загадка за мен дали е имало нещо друго, но имам 5 или 6),
                          17. Математическо оптимиране 2 (ужасна, направо отвратителна теория... която май се свежда общо до двойнствен симплекс метод?!? - ситуацията беше същата като 16., но с по-ниска оценка, май 4),
                          18. Уравнения на математическата физика (супер приятен предмет, много интересни задачи от частни диференциални уравнения... при него всъщност разбрах какво съм учил по диференциални уравнения. Поздрави за Гено Дачев!),
                          20. Комбинаторика (избираем за кредити, на който не обърнах достойно внимание),
                          Тези и аз съм ги учил и половината бих казал, че ги помня достатъчно. Много от тях ми трябват и сега, но все пак аз съм инженерна специалност.

П.П. Малко обърках цитата
                          Последно редактирано от Иван Жоров; 20-01-11, 22:42.
                          Телефон - в профила!

Коментар

Изпаднах в дълбок размисъл сега... "Уравнения на Математическата Физика" дали не беше "Частни Диференциални Уравнения" (което му викахме ЧуДУ)... или са два различни предмета. Дано са един, че иначе - срам! ЧуДУ-то беше при Гено Дачев и беше прекрасен предмет

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                              Изпаднах в дълбок размисъл сега... "Уравнения на Математическата Физика" дали не беше "Частни Диференциални Уравнения" (което му викахме ЧуДУ)... или са два различни предмета. Дано са един, че иначе - срам! ЧуДУ-то беше при Гено Дачев и беше прекрасен предмет
                              Не знам, не съм го учил по ВМ2. Ние учим 3 висши математики, като доколкото знам 3 част е сборна от всичко по-важно след 2-ра. А дали изобщо се водят така по части или са по раздели не знам.
                              Последно редактирано от Иван Жоров; 20-01-11, 22:57.
                              Телефон - в профила!

Коментар

В казармата:
                                - Редници, има ли математици измежду вас?
                                - Има, аз - обадил се един
                                - Айде като си математик, ето ти лопатата иди да вадиш корени край оградата...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X