Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идиотски случайности

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Идиотски случайности

И темата все пак е за идиотски случайности ...

Аз живея в Пловдив, а жената е родом от гр. Баня, Карловско. Пътувам почти всяка седмица до там.Пътя е нов - ке-е-еф. Цяло лято минавах покрай едни ниви със слънчоглед. Ама едни жълти пити - картината на Ван Гог направо.И цяло лято си мисла "Ей, като узрее тоя слънчоглед, ще си крадна две-три пити".

Дойде времето, слънчогледа узря - гледам почнали да го прибират. Та карам си и набивам спирачките. Слизам, прескачам ЖП линията и съм в нивата. Късам три пити слънчоглед, връщам се в колата, паля ... паля ... - акумулаторът умрял. Като дам на стартер гасят тоците и нищо.

Подчертавам, че преди това не е имало абсолютно никакви признаци за скапване на акумулатора. Преди това бях минал към 20 км (от последното спиране), колата зарежда напълно нормално. Спирането беше за не повече от 3 минути. Аз самия не вярвах, че акумулатор може да се скапе от раз, без никакво предизвестие. Чистих клеми, маси и кво ли не - не беше от тях. Акумулатора на 10 волта ...

За всичките срамотии в колата беше братовчедка ми, която живее в Германия, културна, възпитана и т.н. Тя гледа странно случващото се, а аз бера срам пред нея.

Накрая ме бутнаха, запалих и се прибрах.

Та това кило слънчоглед ми излезна 140 лв. На всичкото отгоре беше един дребен, щото е маслодаен. Изпеках го, ядох го една седмица и изхвърлих половината, щото ми омръзна.

Както са казали хората - "Акъл - море, глава - шамандура"
    Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
      ... Влезнах, досаждах, въртях се, обаче не връзва...
      Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      ... Та това кило слънчоглед ми излезна 140 лв...
      Дали пък няма връзка между случайностите и правописа?
      Последно редактирано от giorgio; 22-10-10, 12:49.
      Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
      Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
        Джорджо, всяко нещо е свързано със всяко във вселената, дори самият факт, че си седнал пред компютъра да свършиш полезно дело, може да те отклони от дреболията, като да изключиш ютията в съседната стая...
        Последно редактирано от sir Borko; 22-10-10, 13:16.

Коментар

Няма как да стане! Не ползвам ютия... имам предвид конвенционална, или този уред, който се ползва за гладене. Не нося дрехи, които изискват подобни манипулации...

Коментар

Борко, не виждам нищо идиотско в твоята случка. Просто, приятелят ти е намерил правилния подход към пилешкия мозък на убавицата, пък ти си действал без план, с хаотична обсада и неясни мераци. Което, от своя страна, е често срещано явление, щото от "Малей, на тая ше й скъсам дънките!", до сърцераздирателното "Въъъъй, откъде си качих тоя пожар на главата!?", разликата е пространствено микроскопична, а времево... ами понякога е доживотна.
            Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
              Борко, не виждам нищо идиотско в твоята случка. Просто, приятелят ти е намерил правилния подход към пилешкия мозък на убавицата, пък ти си действал без план, с хаотична обсада и неясни мераци. Което, от своя страна, е често срещано явление, щото от "Малей, на тая ше й скъсам дънките!", до сърцераздирателното "Въъъъй, откъде си качих тоя пожар на главата!?", разликата е пространствено микроскопична, а времево... ами понякога е доживотна.
              Абсолютно вярно, досежно подхода ! Прав си. Онзи наистина е йезуит. Аз съм малко първосигнален, макар да знам правилата..
              Обаче, идиотското е, че в 2/двумилионна/ София, двамата налитаме на една и съща жена по различни пътища ! Проумяваш ли го това!? Не идиотска случайност, ами провидение или не знам какво. И нито е някаква жена-вамп, че да се влюбиш, не е идеята в самата мацка в случая, ами по-скоро, като че ли съдбата намигва чрез тоя епизод.
              Имам и други подобни случки, ама съвсем не са за вярване, така че, ще си ги запазя. Предпочитам някой колега да опише нещо аналогично..аз чета внимателно.

Коментар

Първоначално публикуван от giorgio Преглед на мнение
                А ти никога ли не допускаш правописни грешки?

Едно от нещата, поради които харесвам този форум, е че неграмотността не се толерира. Но и не мисля че трябва да се съдим за една или две правописни грешки.
                Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                  А ти никога ли не допускаш правописни грешки?

Едно от нещата, поради които харесвам този форум, е че неграмотността не се толерира. Но и не мисля че трябва да се съдим за една или две правописни грешки.
                  Колега Bullet_pk , не попадай в тоя капан. Айкидо учи, че е добре да оставиш ръкомахащия да се понесе от инерцията на собствените си удари. Тая инерция винаги отвежда на вярното място..

Коментар

Да взема да напомня пак, че след като журналята направиха кметовете, началници на полицията, вече почти официално (дори и официалните медии започнаха да наричат кметовете - градоначалници), сега е на ред, да се приеме нова форма на минало свършено време, на глаголите "влизам", "излизам", "слизам"... Щото хей така, както си говорим на диалект, започваме и да пишем, и не е далеч времето, когато поредния неграмотен министър, ще го запише в новия учебник по граматика.

Коментар

Аз пък си мисля, че случайности няма....
                      Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Я кажи коя е бижутерията та да изплакнем око...
                        Only after the last tree has been cut down,
                        Only after the last river has been poisoned,
                        Only after the last fish has been caught,
                        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
                          Я кажи коя е бижутерията та да изплакнем око...
                          Да и аз това искам, даже и палатка ще си направим пред магазина.

Коментар

За палатков лагер не знам, но мисля да повъртя на пръст един ключодържател с емблемата на мерцедес.
                            Only after the last tree has been cut down,
                            Only after the last river has been poisoned,
                            Only after the last fish has been caught,
                            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Оставете я бедната девойка, колеги. Тя сигурно е много лъгана по пътя към верния мерцедес и вече не се дава лесно
                              Идеята ми беше за случайностите, когато се случват. Когато се натрапват. Странни съвпадения в ежедневието, ето такива неща..

Коментар

Първоначално публикуван от Chinela Преглед на мнение
                                Да и аз това искам, даже и палатка ще си направим пред магазина.
                                Номера с палатките беше актуален преди около двайсетина години. Сега вероятно има други методи.
                                Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X