Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"Нежни" пожелания към неизвестен извършител

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "Нежни" пожелания към неизвестен извършител

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
    Лошото е, че ТЕ винаги са първи, а вие обирате сламата. А и изглежда, че са доста добре законспирирани, темата за спуканите гуми е от 14/06/2010 и досега няма нито един от Тях заловен, или наказан. Значи Те просто ви надиграват. Това е. Знам, че не ви е приятно да четете това, но то е голата истина, за съжаление.
    Защо да ни надиграват!?? Това не е начин. Вече много хора карат с мусове. А тези като мен, които нямат пари за мусове носят две резервни гуми в раницата. Една лепенка при гумаджия е 1-2 лв. За 5-10 минути сменям гумата в гората и пак отпрашвам. Едни познати с 3 мотора, спукаха 12 пъти 6 гуми за един ден. Трите мотора и в двете посоки настъпили шиповете. Залепили ги и намерили шипа. Сега пак си минават от там и не ги е*&.
    На събранието с ловците в нашия район, същите отрекоха да е тяхно деяние. АКо подразберем,че са те въпреки споразумението ни /да караме само един ден от уикенда и то след 11.00ч, а пък те да не ни заграждат пътя и да ни осигурят безпроблемно преминаване през ловното поле при евентуална среща/ ,петък следобяд един от нас минава без ауспух и ще ми ударят "онова" на другия ден.

Гората е за всички. Аз какво съм виновен, че тяхното хоби изисква толкова усилия- тишина, спокойствие и т.н. Да купят по един мотор тогава. Били плащали по много пари за това!!! Ами и аз плащам и то двойно - данъци, такси, прегледи и т.н.

И най-важното - ние сме там за да се наслаждаваме на природата, а не да УБИВАМЕ за КЕФ. Нищо, че някой го представят това убиване като" изкуство"

Ако е топла таи зима, пак ЩЕ караме. Само, че ще се придържаме към обещанията си!
    "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
    А+
    LZ1DRZ

Коментар

Всички се насочихте към ловци и антиофроуд чешачи на езици.
      Истината не е винаги толкова проста.
      Може на бай Пеньо от Чукурово да му е писнало, когато си кара магаричката към нивата да го прескочат 5-6 ендура и да и спре млякото.
      Или на бай Исмаил, дето се препитава от "траперство" да му плашите дивеча.
      Или на баба сТанка, дето бере гъби да не и се придвижва с прибежки и припълзявания по пътеките.
      А може и на бай Ламбо, дето отговаря за БИРД (База за интензивно развъждане на дивеча) да му е дошло в повечко всеки понеделник да оправя оградата и да слага нова табела на новата бариера, че минаването е забранено и да се чуди, как да завърне избягалите животинки.
      В гората наистина трябва да има място за всички.
      Явно не става на добра воля, трябва регламент.
      http://www.offroad-bulgaria.com/show...92#post1181892
      Ако някой мисли, че се бъзикам, да чете какво решение предлагат законотворците.
      Най-елементарното правило за употреба на пълния член е да го слагаш отзад на извършителя на действието!

Коментар

Ти мани, че тия анти офроудъри дето се събират във фейсбуук се събраха за отрицателно време сериозна бройка, като ли, че офроуда е некъв тотален унищожител на природата

Отделно няма да визирам как се изразява създателя на групата, какви изразни средства използва и т.н.

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
          Може на бай Пеньо от Чукурово да му е писнало, когато си кара магаричката към нивата да го прескочат 5-6 ендура и да и спре млякото.
          Или на баба сТанка, дето бере гъби да не и се придвижва с прибежки и припълзявания по пътеките.
          А може и на бай Ламбо, дето отговаря за БИРД (База за интензивно развъждане на дивеча) да му е дошло в повечко всеки понеделник да оправя оградата и да слага нова табела на новата бариера, че минаването е забранено и да се чуди, как да завърне избягалите животинки.
          Силно ме съмнява горенаписаното. Шиповете, които съм виждал и унищожавал на 90% са били на някой чукар, дето хората нямат хляб и сами си месят, камо ли ток, та този Бай Пеньо на 70 и кусур години да направи заострени с флекс или на шмиргел шишове и да ги завари старателно за планка, после да се пусне в някое дере и да ги забие. Може това да му е тренировка на коленете с новите магнитни наколенници.
          Виж съгласен съм, Бай Пеньо да е казал на сина/внука от къде минаваме и той да е изработил "механизмите" на по-цивилизовано място, та като ходи с компанийката гражданчета да хапнат и пийнат, да ударят някоя сърничка извън ловния сезон!

И да ви кажа друго. Там горе на 30-40 километра от града, живеят хора. Но те живеят още в началото на миналия век, мизерно и самотно. Търсят с кого дума да продумат и да заръчат другият път някой да им качи блистерче с аналгин или пакет захар. Това съм го правил неведнъж, а и познавам други момчета, които също са били "куриери".
          Няма човек, живеещ в Балкана , който до сега да ми е направил забележка, че карам с мотора покрай къщата му. В насажденията няма как да съм му влязал, защото те са старателно заградени. И вредителите там не сме ние, а са безстопанствените кравички, коне и полудиви прасета!
          В сгушените селски къщички винаги сме добре дошли, независимо с какво се придвижваме, стига разбира се да отиваме с добро!
          Последно редактирано от Evgeni Enduro; 19-09-10, 18:11.
          "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
          А+
          LZ1DRZ

Коментар

Тези шипове ги слагат не само по горите и ловните полета. Слагат ги и по пътищата покрай бреговете на реките - в случая р. Янтра, както и около корекциите й. Подробности:
            http://ribargo.bulgarianforum.net/fo...9/topic-t5.htm

Или иначе казано, малоумници има навсякъде.

Коментар

Първоначално публикуван от gadeff Преглед на мнение
              В гората наистина трябва да има място за всички.
              Явно не става на добра воля, трябва регламент.
              http://www.offroad-bulgaria.com/show...92#post1181892
              Ако някой мисли, че се бъзикам, да чете какво решение предлагат законотворците.
              Не че е невъзможно, ама подобни варианти са възможни най-вече на места, където има по-голяма концентрация на моторизирани офроудъри. По наблюденията ми, такива места са доста малко на брой. При многото по-дълги преходи из планините по-далеч от големите населени места, които съм правил, е било изключителна рядкост да срещна друг джип, мотор или АТВ. Виж, други срещи - дал господ. Най-много са дърварите (понякога - на всеки километър), а най-напрегнати - няколкото срещи с хора с пушки ...

В конкретния случай "мината" беше заложена на добре оформен и видимо използван път, по който вероятно са минали и двамата дедо Станковци, които беряха шипки по ливадите. И дебелите пирони нямаше да простят и на гуметата на древните Жигулки, както не простиха и на моята. С тази разлика, че аз си извадих изпод седалката комплекта за ремонт на гуми и само дето ми отвориха работа да свалям и качвам гумата. А пък дедо Станко може да няма и резервна и едно, дето може да замръкне в гората, ами и после ще се чуди къде да вмести в бюджета покупката на друга гума.

П.П. Виж, тези с развъждането на дивеча (за последващ снайперистки отстрел от 20-на метра) е много вероятно да направят недостъпни голяма част от планините като си преградят това, дето са успели да налапат. На много места вече са го направили, та из планините да се разкарват най-вече дебеловрати добре облечени бизнесмени, техните платежоспособни клиенти-"ловци" и правоимащи държавни служители.
              Последно редактирано от Чавдар (V93); 19-09-10, 19:37.
              Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от мишоци Преглед на мнение
                Е добре де, как е възможно един единствен човек да прави това нещо по цяла България ? ....
                Явно не съм се изразил ясно-никъде не съм казвал че това е дело на само един човек.Говоря за две различни неща:
                1.Психясалия Кирчо "предводителя" на антоофроуд фейсбукарите;
                2.Глъмовете дето слагат въпросните шипове.

А за новия закон за горите мога да му лепна едно определение в тая му част касаеща горските пътища-малоумен.Аз като живея на село и като трябва да мина през гората,за да отида да си свърша работата на нивата примерно ставам дефакто престъпник.Няма проблем-на мен не ми пука,обаче като вземе да не ми пука,току виж съм сложил некоя "изненада" в някое учреждение примерно.Ще сме престъпници докрай.
                Последно редактирано от BulAf; 19-09-10, 19:22.

Коментар

Първоначално публикуван от ЛЕНИН Преглед на мнение
                  Явно не съм се изразил ясно-никъде не съм казвал че това е дело на само един човек.Говоря за две различни неща:
                  1.Психясалия Кирчо "предводителя" на антоофроуд фейсбукарите;
                  2.Глъмовете дето слагат въпросните шипове.

А за новия закон за горите мога да му лепна едно определение в тая му част касаеща горските пътища-малоумен.Аз като живея на село и като трябва да мина през гората,за да отида да си свърша работата на нивата примерно ставам дефакто престъпник.Няма проблем-на мен не ми пука,обаче като вземе да не ми пука,току виж съм сложил некоя "изненада" в някое учреждение примерно.Ще сме престъпници докрай.
                  Абсолютно съгласен. Абе в тая държава бисери да искаш.
                  Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                  Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от philipp Преглед на мнение
                    .....Тези шипове ги хвърят ловците. Чувал съм ги на мойто село като се напиват как си ги говорят тези неща. Хората с АТВ-тата им гонели дивеча - щели да ги гърмят и изпотрепват и т.н. - стандартната приказка. Един обаче разправяше как много ефективно било да се хвърлят шипове... Това е от монтанско - хора, които през живота си не са чували думата "фейсбук", а компютри са виждали само по телевизията. Предполагам е станало практика навсякъде.

.....
                    Абе верно е , че "ние там едЕме доматите с кОлците" , ама чак па да не са чули за компютри ....
                    Ходил съм на лов над Михайловград - Верениците , Винище и околността . Ходил съм и по Дунав , в Ломския район ( родом съм от там) . Имам приятели от детинството , понастоящем с АТВ-та , расови мотоциклети и джипове . С модерни "пушкала" , както и с "кримки" . С 12-ти и 16-ти калибър . Ама за теловете , дето описва един колега в ловния форум ( дано да е механично съвпадение на никовете , щото иначе го уважавам в настоящия форум и ако е истина , ше ми падне в очите) не съм чул . Нито за шипове .
                    Ще те помоля , ако не ти е проблем да ми пуснеш на лична къде е това село , за да заобикалям землището му от далече ... освен ако не се изкараме градски ( селски ) нещо .
                    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

То е ясно че си чешем езиците, ама...
                      Един хубав уикенд, през топлата зима примерно преди 3-4г заведох сина на Петрохан да види сняг. В София нямаше.
                      Качваме се до "превала" тръгвам със семейното комби и стгнах до чешмата посока хижата. По-нагоре нещо не ми се рискуваше, партината тясна, детето е в колата...
                      Тръгваме нагоре, и след около 1км виждаме един УАЗ, камуфлажно боядисан със.. плячката закачена по няакакъв зверски начин на предната броня/ролбар или к'вото е там.
                      Като извинителна бележка пред съпругите довечера. Жалка и грозна гледка. Пътят до хижата беше заварден като склада за ГСМ на някое поделение от подскачащи на един крак въоръжени люде. Явно чакаха да шавне нещо че да го гръмнат. Аз почнах да викам на шега (уж) че да не почнат по нас и да не всявам паника в жената и детето.
                      Това е АСФАЛТИРАН път към х.Петрохан.
                      Е, аз не съм моторист, дразнят ме джетовете на "Мечката" (яз.Искър) но не мога да си обясня какво правеха тези хора там. Ако някой бръмчи из Балкана.. Ок, гадно е, но въоръжени хора до асфалтов път, част от РПМ да ми думкат с пушкалата... За един чакал!
                      LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                      2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

Такааааааааа, в началото темата посочи фейсбукарска екстремистка група за виновник или подбудител на нетърпимостта към оффроудърите от всички разновидности, като би трябвало да се предположи, че тази група има общо със залагането на заимствани от Рамбо- киното капани. По нататък вниманието се фокусира, може би с най-голямо основание, върху ловджиите. С тях работата е дебела и ако ще се прави нещо по въпроса трябва да се вземат решения на високо ниво. Аз искам да насоча вниманието отново към фейсбукарите. На пръв поглед всеки ще каже „…оставете ги тези, нека си лаят, кой ли ще им обърне внимание…” Да, но не е съвсем така. За никого не е тайна, че инициативите подкрепени от съответния брой гласове в разни социални мрежи се използват като статистическа основа за доста нечистоплътни политически, икономически или други проекти. Не е мястото тук да разискваме „конспирации”, достатъчно е да се отнесем към това, което пряко ни засяга, защото има достатъчно „зли гении”, които могат да канализират даден лумпенизиран вот и да ни заврат в лицата „волята на народа”, която санкционирана от съответен нормативен или поднормативен акт, да ни каже „знаете ли колко трудно постигнахме национална пътна мрежа с марсиански ландшафт специално за вас, карайте си джиповете по пътищата, не ви трябва офф, след като няма роуд”.

Та предложението ми за най-малкото, което можем да направим е:
                        Тези от нас, които имат Фейсбук, да алармират (репортнат, докладват...) за нередност в групата. Като най- удачна обосонвка от дадените във Фейсбук избрах „групата насърчава към насилие”, заради цитата „Крайно време е да спрем тази нагла сган.”. Ако „глобалната мрежа” е читава- групата на т.нар. „.Психясал Кирчо”- ще бъде изтрита.
                        Последно редактирано от Александър Белов; 21-09-10, 23:53.
                        JEEP CHEROKEE '86 XJ 4.0

Манол Денев

Коментар

Не мисля че това ще помогне. А и ... ФБ не е сериозно.. Ако някой го взима (на сериозно) да сменя хапчетата.
                          Тъп PR и работно място за безработни.
                          Цитати някакви...
                          "Яне Янев влезе в групата 'Спал съм поне с един от моите приятели във ФБ'
                          114 души напуснаха групата 'Спал съм поне с един от моите приятели във ФБ'
                          "

"Ахмед Доган засади 8500 декара тютюн във Farmville и взе 2 милиона евро субсидия от САПАРД"
                          LZ(единица) Лима Жоро Жоро
                          2002 ●||||||● Grand Cherokee Limited 4.7L и Ксантия 2000 HDi 110 коня без едно магаре.

Коментар

В гората има време и място за всички . Ловния сезон е има няма само четири месеца и то само събота и неделя което е най много 32 -40 дни от общо 365 в годината. През останалото време всеки може да прави всичко което иска и му разрешава закона. Когато няма регламент как и къде се карат високопроходими машини комфликта на интереси между туристи ловджии и офроудаджии е неизбежен. Извън ловния сезон ловджиите ходим в гората само за ЛСМ като таксаций подхранване и тнт. Видите ли човек с пушка извън сезона то той със сигурност не е партизанин те слязоха от гората на 09.09 1944 и 99% е бракониер тогава бягайте колкото ви държат краката защото вероятноста да открие огън по вас е много голяма.
                            Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз се съмнявам това да е дело на ловци защото и на лов се ходи с МПС.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X