Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Капан за мишки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Капан за мишки

да
    А то сериозно трябва да намеря откъде влизат, после вече ще го залагам из двора за удоволствие от лова

Коментар

Чувал съм,че някой настъргвали на ренде коркова тапа.След което я запържват с някоя подправка(по избор).Приготвеното се поднася на предполагаемия маршрут да се насити мизерника.Ефекта бил,че стомаха им неможел да преработи корка.В следствие на което пагубна гибел.Колко е ефикасно незнам.Само съм чувал,че помагало.

Коментар

Ами записвам си ги всички начини дотук, но идеята в моя случай е просто да ги отуча да влизат вътре.
        Виж плъхове съм убивал. Много отдавна -преди 18 години, бачках в Красно село в един магазин и там излизаха през тоалетната, продавачките как пищяха не е работа..

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
          Чувал съм,че някой настъргвали на ренде коркова тапа.След което я запържват с някоя подправка(по избор).Приготвеното се поднася на предполагаемия маршрут да се насити мизерника.Ефекта бил,че стомаха им неможел да преработи корка.В следствие на което пагубна гибел.Колко е ефикасно незнам.Само съм чувал,че помагало.
          Предполагам доста отрови работят. И ние бяхме насипали отрова в гаража, но след като умря някъде си и започна зловонието, ужас. Прехвърлихме почти целия гараж. Иначе не се влиза вътре. А ако умре някъде по покрива?
          Женя Вълчанова 0888272565

Коментар

Интересен и пробван вариант - брашно смесено с гипс. След няколко месеца при почистване намерих скелет от мишка и гипсова отливка на миши черва. Обаче само една. Останалите май не ядат от нещо дето е пробвано и смъртоносно.

Сега в стиропорената си къщичка съм крайно внимателен към подобни попълзновения и постоянно държа един от тези от снимката по-горе зареден. Няколко пъти вече беше щракнал. Топя го за няколко минути в кофа с вода и ..... "всеки заравя труповете си сам". Ганичка процедура, но това си е борба за територия стара като света. По-силния /вкл. духом/ побеждава.

Имай впредвид , че те се нанасят винаги семейно и е много трудно да ги различиш по физиономия. Така както си го описал може и да си се отървал от мама и тате. Но пък къде са дечицата? И колко...?
            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Колеги, и аз имам страхотен проблем.От две години една къртица ми прави раиграса на разорана нива.Какво ли не опитвх,то небяха разни електронни измислици, то не слагах разни отрови разбъркани с червеи. НЕ МРЕ.Само дядото с мотиката ги лекува,ама няма време да клечи цял ден пред къртичината.Ако имате опит с проблема моля кажете. А по темата на колегата мишлетата ги ремонтирам или с отрова(има една бавно деистваща,та като му стане лошо бяга да мре на вън)или гипс с брашно,много бързо деиства.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                Аз ползвам капан-клетка с решетки. Трябва да се атакува кашкавала на куката , за да хлопне вратичката Принципно , ако няма механично въздействие върху някой от елементите на механизма, може да стои в готовност и половин година .
                Може и да не слагаш кашкавал или сиренце в капана.

Слагаш едно бръснарско ножче на входа на капана, идва мишката, вижда че няма сиренце, и докато си върти главата и си казва:
                - ооо, няма сиренце, бръснарското ножче си е свършило вече работата.
                Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 24-09-10, 15:35.
                Land Rover Discovery:
                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Аз преди време с чувалчето царевица за захранка, си докарах полски мишки в гаража. Гледам една вечер нещо се шмугна покрай мен на рафта, подгоних го мишле. Докопах едно рибарско колче и го праснах. Викам си отървал съм се. Да ама не. По едно време гледам миши акота навсякъде. Викам си отрова. Сложих ама не я пипат. Изхвърлих всички захранки, пак не пипат отровата. Тогава изкарах леката кола от гража, и започнах методично да изнасям всичко навън. Утрепах с крака сума мишоци. Навън се строиха в полукръг котки и като ги приближи някоя мишка те я тупаха по главата и се заиграваха. Но не простиха на нито една. Умориха ги всичките. Има няма 40 парчета излязоха с невъоръжено око ги броих.
                  Та номера е само в тотално изтребление. Или да се лишат от храна, което е малко трудничко, но не и неизпълнимо.
                  Не е луд, който яде баницата.... Кучето си лае, кервана си върви... ДОКОГА?
                  Форд Фокус 1,4 1999 г., Крайслер Гранд Вояджър, Corvette C5
                  ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА

Коментар

Първоначално публикуван от ogi12 Преглед на мнение
                    Колеги, и аз имам страхотен проблем.От две години една къртица ми прави раиграса на разорана нива.Какво ли не опитвх,то небяха разни електронни измислици, то не слагах разни отрови разбъркани с червеи. НЕ МРЕ.Само дядото с мотиката ги лекува,ама няма време да клечи цял ден пред къртичината.Ако имате опит с проблема моля кажете. А по темата на колегата мишлетата ги ремонтирам или с отрова(има една бавно деистваща,та като му стане лошо бяга да мре на вън)или гипс с брашно,много бързо деиства.
                    След много експерименти проведени на село се стигна до единственият резултатен метод-чакаш да бутне и после ДУМ 12 калибър ситни сачми... Иначе има и едни димки които продават в агроаптеките и са доста ефективни. Палиш я и я пускаш в дупката...

Коментар

На празна бутилка /примерно от кока-кола 2л/се изрязва над етикета отвор с размери горе-долу 60мм х 30мм,в бутилката се сипва 2-3пръста ИЗПОЛЗВАНО олио /от фритюрника при смяната/.Осигурява се достъп до изрязания отвор с подпряна летва или както си решите!.......и толкоз, капана няма нужда от зареждане или подмяна на примамката.Така съм си решил проблема на вилата и се е случвало есенно време да намирам по няколко хубавци вътре.С фритюрна мазнина НЕ става понеже се втвърдява

пп няма и миризма на мърша понеже олиото не позволява

Коментар

Първоначално публикуван от Никола Преглед на мнение
                        След много експерименти проведени на село се стигна до единственият резултатен метод-чакаш да бутне и после ДУМ 12 калибър ситни сачми... .
                        Що ли ми напомня за един любим пасаж от Параграф 22 ?

Първоначално публикуван от misho60 Преглед на мнение
                        На празна бутилка /примерно от кока-кола 2л/се изрязва над етикета отвор с размери горе-долу 60мм х 30мм,в бутилката се сипва 2-3пръста ИЗПОЛЗВАНО олио /от фритюрника при смяната/.Осигурява се достъп до изрязания отвор с подпряна летва или както си решите!.......и толкоз, капана няма нужда от зареждане или подмяна на примамката.Така съм си решил проблема на вилата и се е случвало есенно време да намирам по няколко хубавци вътре.С фритюрна мазнина НЕ става понеже се втвърдява

пп няма и миризма на мърша понеже олиото не позволява
                        Това ще го тествам още утре. У дома няма мишки, котака се справя отлично, но забелязах, че в гаража пак са се появили.
                        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X