Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Коя дата е днес никой ли не се сеща?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Коя дата е днес никой ли не се сеща

davc

били дефинирал понятието "лумпен-антифашисти " ?
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от Jivko Преглед на мнение
      davc

Просто е. То е като да си сложиш сам титла.
      Обаче с тая разлика, че от титлата не произлизат никакви облаги, само добро настроение.
      Докато лумпен-антифашиста си праща децата в университет с предимство, взима жилище на Паренсов или Захари Круша /примерно/ прогонвайки "аборигените" , назначава мустакатата си жена във ведомство със сложно име и яде много банани през зимата !

Коментар

Аааа , за терминологията и в частност "български антифашист" все ми става смешно в последните години . Не знам дали тези се припокриват с "лумпени" , ама нека да споменем ( поне за младите , които не знаят ) :
        След като шумкарите получиха властта "на девети" , наред с другите странности (стигащи до идиотизъм ) в един момент обявиха себе си , роднините си до девето коляно , децата си и любовниците си за активни борци против фашизма и капитализма. (Интересното по тази логика е че щом има активни , би трябвало да има и пасивни борци . А това пък каква птица ще е ?! ... ама това е друг въпрос ) .

Та тази титла им носеше всички благинки за които спомена сър Борко , плюс редица други . Например : можеха да си купят Лада без ред ( простосмъртните чакахме по 15 години ,плюс 1500 кинта безлихвен депозит в БНБ) . Освен мустакатите им жени , за които в някои случаи нарочно се създаваха синекурни длъжности , децата им постъпваха в редиците на МВР , ДС , БНА , БНТ , БНР ... също цялата ни дипломация .... и какво ли още не ...
        Убаво , ама след 9-ти септември взе че дойде 10-ти ноември ! Мигом активните борци против фашизма и капитализма взеха да обръщат лопатата и станаха първите капиталисти . Ха сега ! Как да са хем активни борци против капитализма , хем активни капиталисти ?!

Ей затова по едно време агент Гоце Седевчоф като взе да им раздава медали
        ( нали е историк ) взе че ги прекръсти деликатно на "български антифашисти" . ... и всички въздъхнаха с облекчение , че са излезли от конфузната ситуация .

А за който твърди , че нямало Комунизъм , а тези просто били нагаждачи - еми хубаво , ама в червените им билети пишеше "Комунист" . Не съм ги набедил аз , те самите се биеха по гърдите ... ама карай ...

"..Куче влачи рейс ,
        диря няма , няма , еййй..."
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

davc

Човека казва че освен лумпени никой нормален не се е обявил за антифашистСе пак има срам от БогаМислех че темата е умряла апа вие сте се здавили но жалко опонента ни е само един другите комунисти у форума нещо си траят или аз се бъркам те вече са капиталисти братоооо дека ги тражиштея гяволи

Аз си носех дамгата внук на полицай.А че той е пазел обществения ред който тези разбиха из основи и създадоха свой ред за себе си където за нас нямаше място
          или имаше само за каруцари хамали шофьори и темподобни.

Не мога да ги понасям тях и цялата им изкуствена действителност

Никой не каза какво щяхме да бъдем ако не беше този гаден преврат

къде щяхме да бъдем в Европа

Дядо ми ми разправяше ;карам с каруцата грозде и го товарим на вагони за Германияза Европадруг разправя как товариме агнета на вагони пак за Европа

Че има и други товарения десетилетия наред ама излизаха през Дунав мост
          и кво се плащаше сещай сепо влак на всеки час 24 в денонощиев тая посока грешната
          К мирной жизни не пригоден.
          Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
          ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

davc

При всички положения поне ще се опитам...
            Значи, това са хора, които си нямат понятие какво е фашизъм, какво е комунизъм, какво е национализъм, нито пък какво е будизъм. Като правило, за тях националсоциализъм и фашизъм са абсолютно едно и също. Те си нямат представа нито от теорията, нито за практиката на която и да е от изброените идеологии.
            За сметка на това, главите им са пълни със лозунги и мантри, здраво набити им от пропагандата. Болшинството от тях, ако трябва сами някакси да формулират някаква дефиниция по въпроса, биха заявили че: "Фашизъм е всичко дето не ни изнася на изтормозената битност". А понеже, обикновено са непрокопсаници, то жалката им битност ги е докарала до вселенско озлобление към едва ли не всичко и всички. Така че в някакъв смисъл те за себеси се оказват заобиколени със "фашизъм и фашисти"
            И водят една борба на всички фронтове - не ти е работа!!!

П. П. Между другото, тези, които дълго време (и до ден днешен) вадиха дивиденти от случилото се на девети септември - и лично за себеси, а и за родите си до девето коляно, изобщо не са в числото на въпросните - тези много добре знаеха какво искат и какво правят.
            Въпросните "лумпен-антифашисти" бяха просто (но затова пък, много успешно) почва; семе и тор на "делата" им
            Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X